Inlägg från: 11juni2011 |Visa alla inlägg
  • 11juni2011

    Mat på stort bröllop - laga själv?

    Hej hej!

    Jag gifte mig för några veckor sedan, hade 125 gäster och lagade all mat + tårta själv, med lite hjälp från 2 släktingar. Detta var dock en buffe. Hade 4 personer som hjälpte till på bröllopsdagen att fixa sallad, frukt, diska, plocka fram mer mat + dryck, städa, hälla upp champangne osv osv...

    Allt var hemmagjort och buffen bestod av, om jag nu kommer ihåg allt:
    Grillad kyckling
    Grillad fläskfile
    Potatisgratäng
    Potatissallad
    Grekisk sallad
    Italiensk sallad
    Starka korvar
    Tzatziki
    Aji, en stark chilensk sås
    Chilenska piroger, köttfärs
    Jugoslavisk pita, typ fetaost pirog
    Vitlöksbröd
    Vanligt vitt bröd
    Meloner, Ananas, jordgubbar, vindruvor
    Tårta
    Chilinitos, chilenska kakor
    Massa godis och snacks

    Vi hade fri bar med öl, vin, sprit, champagne, kaffe, te, samt olika läsker.

    Allt detta gick på 16000 kr för 125 pers, kan tillägga att vi hade en del mat över också. Alkoholen köptes i Tyskland dock.

    Så visst är det genomförbart, och för oss var det såååå värt det med tanke på hur mycket vi sparade. Fördelen med buffe tycker jag är att det är omöljligt att hitta en 3-rätters som passar 125 pers. På vårt bröllop är jag övertygad om att alla stora som små blev mätta och belåtna!

    Det var en del att göra dagarna innan för mig men på själva bröllopsdagen tog personalen hand om allt så jag behövde inte tänka på maten. Och det rekommenderar jag starkt, att på själva bröllopsdagen se till att du kan släppa allt och bara njuta!

    Lycka till!

  • 11juni2011
    drömmer skrev 2011-07-07 22:50:35 följande:
    11Juni2011: Åh vad bra! Vi ska också köpa alkoholen i Tyskland tänkte vi. Billigt och bra Men menar du att hela bröllopet gick på 16.000, eller mat och dryck?
    Ja absolut ska jag njuta på min egen dag, därför blir det 3-4 tjejer som sköter serveringen. Eller behövs det fler?!

    Kattpoet: Ja precis. Vi har både allergiker och vegetarianer, så då får dom sin egen lilla paj. Blir perfekt .
    Nu ska jag bara bestämma om jag ska göra skaldjurspaj eller västerbottenpaj .

    16000 var för mat och dryck 27000 gick hela kalaset på, förutom ringarna!
    Vi hade ju 4 pers som skötte buffen, och de sa att de var lagom många!

Svar på tråden Mat på stort bröllop - laga själv?