Mat på stort bröllop - laga själv?
Hej hej!
Jag gifte mig för några veckor sedan, hade 125 gäster och lagade all mat + tårta själv, med lite hjälp från 2 släktingar. Detta var dock en buffe. Hade 4 personer som hjälpte till på bröllopsdagen att fixa sallad, frukt, diska, plocka fram mer mat + dryck, städa, hälla upp champangne osv osv...
Allt var hemmagjort och buffen bestod av, om jag nu kommer ihåg allt:
Grillad kyckling
Grillad fläskfile
Potatisgratäng
Potatissallad
Grekisk sallad
Italiensk sallad
Starka korvar
Tzatziki
Aji, en stark chilensk sås
Chilenska piroger, köttfärs
Jugoslavisk pita, typ fetaost pirog
Vitlöksbröd
Vanligt vitt bröd
Meloner, Ananas, jordgubbar, vindruvor
Tårta
Chilinitos, chilenska kakor
Massa godis och snacks
Vi hade fri bar med öl, vin, sprit, champagne, kaffe, te, samt olika läsker.
Allt detta gick på 16000 kr för 125 pers, kan tillägga att vi hade en del mat över också. Alkoholen köptes i Tyskland dock.
Så visst är det genomförbart, och för oss var det såååå värt det med tanke på hur mycket vi sparade. Fördelen med buffe tycker jag är att det är omöljligt att hitta en 3-rätters som passar 125 pers. På vårt bröllop är jag övertygad om att alla stora som små blev mätta och belåtna!
Det var en del att göra dagarna innan för mig men på själva bröllopsdagen tog personalen hand om allt så jag behövde inte tänka på maten. Och det rekommenderar jag starkt, att på själva bröllopsdagen se till att du kan släppa allt och bara njuta!
Lycka till!