KhiraLii skrev 2011-07-08 11:44:22 följande:
Tycker det är riktigt klurigt detta. Vi skall ha runt 100 gäster och servera buffé. Kallskuret med nöt/fläsk ev kyckling och kanske rökt lax.
Enl systembolaget skulle det då gå åt 50 flaskor vin men hur skall man fördela rött/vitt? Alla 100 kommer ju säkerligen inte dricka heller men det känns farligt att börja gissa på hur mångs som skulle kunna tänkas dricka. 50%, 75%? Vi kommer även servera öl och whiskey till maten då det är vanligare att man i mannens släkt dricker detta än vin, i alla fall bland männen.
På vårt bröllop som nyligen ägde rum, hade vi nog laddat upp med lite för mycket rödvin, då vi trodde att de flesta skulle vilja ha det till maten ( de som valde alkohol). Dock var det en varm dag och de flesta valde att dricka vitt vin som kan upplevas som "lättare". Kanske ska man satsa på mer vitt vin när det är ett sommarbröllop...?
Sedan beror det självklart på vilken mat som serveras.. Vi hade en buff'é där både rött och vitt vin passade bra!