• Millan1984

    Ni som gjorde buffén själv, vad fick ni betala? och vad bjöd ni på?

    Vi kommer att få hjälp med maten, men vi har ingen aning om vad vi vill bjuda på. Vi blir ca 56 personer, varav några av dem är vegetarianer. Så hjälp mig (och alla andra BT- brudar) med lite tips på vad man kan göra.


    Och vad kostade maten?? Kan man komma långt på 6.000 kr eller är 10.000 kr en mer trolig summa??

  • Svar på tråden Ni som gjorde buffén själv, vad fick ni betala? och vad bjöd ni på?
  • ClaraH

    Vi är 80 personer och maten kostar ungefär 15.000, då är tårta för 40:-/bit inräknad. Alkoholen går på ca 10.000:-. Nu ska vi iväg och dansträna men jag kan skriva mer om vår mat senare om du är intresserad. Förrätt och efterrätt är beskriven på min blogg.


  • Kattpoet

    Jag gjorde buffetmat till mina  30 gäster för  ungef'är 1700kr  och då fick  de   detta,  fransk  rissallad,  äppelköttbullar,  tjärlknöl gjord på skinka,  melkers korv (fann den på lidl),  tomat relish,  ört och youghurt sås, hembakt bröd, oliver , ost, smör .     Till efterätt blev det  banaoffee kladdkaka,  7 sorters kakor och bullar  och kaffe.  Dricka var läsk eftersom jag skulle fått mjöd men det blev lite fel med det och sånt händer.

    Det skulle  varit en kycklingrätt med men eftersom vi fick problem med kylmöjligheterna i lokalen vi hyrde var detta inte en möjlighet.

    Hur mycket det kommer att kosta beror helt upp till dig, du kan göra det dyrt som attan eller billigare, orsaken att jag kom billigare undan var att jag planerade allt efter vad som var billigt.  

    Visserligen kan man inte ha fläskkött så länge i frysen utan att den blir smaklös, så det fick jag ta månaden innan, hade jag haft mer uttrymme hade jag köpt oxfile när det var billigt men nej min frys är liten och så är min grannes. 

  • Just Me
    Kattpoet skrev 2011-08-14 16:56:50 följande:
    Jag gjorde buffetmat till mina  30 gäster för  ungef'är 1700kr  och då fick  de   detta,  fransk  rissallad,  äppelköttbullar,  tjärlknöl gjord på skinka,  melkers korv (fann den på lidl),  tomat relish,  ört och youghurt sås, hembakt bröd, oliver , ost, smör .     Till efterätt blev det  banaoffee kladdkaka,  7 sorters kakor och bullar  och kaffe.  Dricka var läsk eftersom jag skulle fått mjöd men det blev lite fel med det och sånt händer.

    Det skulle  varit en kycklingrätt med men eftersom vi fick problem med kylmöjligheterna i lokalen vi hyrde var detta inte en möjlighet.

    Hur mycket det kommer att kosta beror helt upp till dig, du kan göra det dyrt som attan eller billigare, orsaken att jag kom billigare undan var att jag planerade allt efter vad som var billigt.  

    Visserligen kan man inte ha fläskkött så länge i frysen utan att den blir smaklös, så det fick jag ta månaden innan, hade jag haft mer uttrymme hade jag köpt oxfile när det var billigt men nej min frys är liten och så är min grannes. 
    Har du recept på den rissalladen?
  • Kattpoet

    Franks rissallad  2 port
    200 gram  paraboiled ris
    2 dl ärtor
    2 dl hackade gröna bönor ( jag använde frysta bönor som jag kokade snabbt och sedan hackar i 1 cm bitar)
    2 dl  sallads lök, hackad
    2dl hackad bladpersilja
    1 dl färsk hackad mynta ( hittas arabiska butiker om man frågar, vi kunde inte hitta det så vi skippade det.)
    5 msk salads vinagrett.

    Koka riset som det står på förpackningen  och låt det svalna helt, blanda grönsakerna i en skål och blanda i riset.  Rör in vinegrätten och smaka av med lite salt och peppar om det behövs.

    Vi tyckte detta vara lite stora portioner, vilket är väldigt vanligt när man pysslar med ett amerikansk recept,   men du kan prova att göra två personer ha till kassler eller lax någon dag.

  • Just Me
    Kattpoet skrev 2011-08-14 17:39:19 följande:
    Franks rissallad  2 port
    200 gram  paraboiled ris
    2 dl ärtor
    2 dl hackade gröna bönor ( jag använde frysta bönor som jag kokade snabbt och sedan hackar i 1 cm bitar)
    2 dl  sallads lök, hackad
    2dl hackad bladpersilja
    1 dl färsk hackad mynta ( hittas arabiska butiker om man frågar, vi kunde inte hitta det så vi skippade det.)
    5 msk salads vinagrett.

    Koka riset som det står på förpackningen  och låt det svalna helt, blanda grönsakerna i en skål och blanda i riset.  Rör in vinegrätten och smaka av med lite salt och peppar om det behövs.

    Vi tyckte detta vara lite stora portioner, vilket är väldigt vanligt när man pysslar med ett amerikansk recept,   men du kan prova att göra två personer ha till kassler eller lax någon dag.
    Tack !!
  • Blåbärsson

    Vår buffé som var potatisgratäng, dubbelmarinerad oxfilé och grönpepparsås. Till det var sallad och gröna bönor som var lite marinerade.

    Efterrätt var vit chokladmousse.

    Vi hade hjälp med tillagningen men ingredienser totalt blev 7000 för 70 pers. Då var köttet det som kostade pengar.

    Köpte alkohol för ungefär samma summa men kunde lämna tillbaka för 4000.

    Absolut går det att komma undan billigare med annan mat.

    Lycka till!

  • Kattpoet

    Just me, jag hade en 4 åring som åt  massor av den sallad med yoghurt sås, mina gäster bad om den såsen.

  • Millan1984

    Tack för era svar Har ni nått tips på vad man kan bjuda till de som är vegetarianer?? Till er som gift er, fick ni mycket mat över eller räckte det precis??

  • Kattpoet

    Millan, det som blev över blev frukost  till de gäster som sov över och det var inte mycket kvar.

    Vi skulle haft 3 vegitarianer och planen till dem  var  squash biffar,  kikärtsbollar och   vindolmar. 

  • ClaraH

    Ska väl skriva vad vi bjuder på också; Till fördrink; osthjärtan och fruktspett. Förrätt Sveciapaj (valde svecia istället för vasterbotten, lite mer smak) räk- och kräftröra, parmesanflarn och portvinsgelé; varmrättsbuff'é; dubbelmarinerad oxfile med potatisgratäng, inkokt lax med kall sås, potatis och sallas. Till efterrätt chokladpannacotta. Sedan tårta med avec.


  • ClaraH

    Nu har vi haft vårt bröllop och buffé och jag kan säga att det blev en massor över av vår varmrättsbuffé, både oxfilé och kax och potatisgratäng. Vi frös in så nu lyxar vi till det mest varje dag med oxfilén. Gästerna tyckte att maten var god. Många tyckte speciellt mycket om chokladpanna cottan. Den var väldigt bra att göra eftersom den måste göras i två etapper; två dagar innan och dagen innan. Samma dag funkar inte.

    Vi fick mycket bättre pris på både lax och oxfilé än de sa från början (ICA Maxi), det verkar som de gav lite mängdrabatt.


  • Millan1984
    ClaraH skrev 2011-09-01 17:55:43 följande:
    Nu har vi haft vårt bröllop och buffé och jag kan säga att det blev en massor över av vår varmrättsbuffé, både oxfilé och kax och potatisgratäng. Vi frös in så nu lyxar vi till det mest varje dag med oxfilén. Gästerna tyckte att maten var god. Många tyckte speciellt mycket om chokladpanna cottan. Den var väldigt bra att göra eftersom den måste göras i två etapper; två dagar innan och dagen innan. Samma dag funkar inte.

    Vi fick mycket bättre pris på både lax och oxfilé än de sa från början (ICA Maxi), det verkar som de gav lite mängdrabatt.
    vad kul att maten blev en succé vad hade ni för tårta? vi ska ha någon sorts chokladtårta (sambon hatar grädde o jag älskar choklad), så det kanske blir kaka på kaka (även fast jag hade nog inte haft något emot det. men nu är det ju många som ska äta)?? Frågade ni om ni kunde få ett bättre pris??
  • Millan1984

    Glömde ju skriva, stort grattis till giftermålet

  • Kattpoet

    Millan vill du ha ett recept på en Guiness chokladtårta?  Ingen fyllning men det behövs ej och  den har helt underbar  chokladglasyr runt.

  • Millan1984
    Kattpoet skrev 2011-09-01 18:20:59 följande:
    Millan vill du ha ett recept på en Guiness chokladtårta? Ingen fyllning men det behövs ej och den har helt underbar chokladglasyr runt.
    Ja tack, gärna
  • Kattpoet

    Här är kakreceptet, jag gör inte frostingen på toppen eftersom jag  gillar inte  den typen av frosting.  
    http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-guinness-cake-3086

    Jag har glasyren i en annan bok som jag just nu inte kan hitta pga älskade makes konstiga ordningsinne, kanske boken står bland barnböckern, fördär har jag inte letat. 

  • Millan1984
    Kattpoet skrev 2011-09-01 19:13:04 följande:
    Här är kakreceptet, jag gör inte frostingen på toppen eftersom jag gillar inte den typen av frosting.
    www.nigella.com/recipes/view/chocolate-guinne...

    Jag har glasyren i en annan bok som jag just nu inte kan hitta pga älskade makes konstiga ordningsinne, kanske boken står bland barnböckern, fördär har jag inte letat.
    tack, hoppas att den kommer fram så småningom
  • ClaraH
    Millan1984 skrev 2011-09-01 18:15:15 följande:
    vad kul att maten blev en succé vad hade ni för tårta? vi ska ha någon sorts chokladtårta (sambon hatar grädde o jag älskar choklad), så det kanske blir kaka på kaka (även fast jag hade nog inte haft något emot det. men nu är det ju många som ska äta)?? Frågade ni om ni kunde få ett bättre pris??
    Jag gjorde inte tårtan själv, det hade jag inte hunnit, min dotter hjälpte mig med maten lite också, hon gjorde räk- och kräftröran tillsammans med mig.

    Vi valde en tårta för 40:- /biten från Älvsjö bageri. Vi fick bestämma dekoration själva och det ingick i priset. Vi valde en passionsmoussetårta. Den var mycket god och uppskattad av gästerna, lite syrlig. Jag älskar också choklad men eftersom vi hade chokladpanna cotta till efterrätt ville vi ha något fruktigt som tårta istället.

    Vi frågade inte om vi kunde få kött och fisk billigare, men jag fick veta ungefärligt pris när jag beställde så jag visste ungefär vilket spann jag skulle hamna i.
Svar på tråden Ni som gjorde buffén själv, vad fick ni betala? och vad bjöd ni på?