• LisaEleonor

    vegan-cupcake?

    Jag och min fästman har valt att ha en cupcake-bröllopstårta. Så det blir en liten tårta för oss vid honörsbordet och sedan cupcakes till gästerna.


    Jag har en kompis som äter vegetariskt men även enbart ekologiska animaliska produkter. Så ibland är det lättast att bara laga veganisk mat åt honom. Men jag har lite problem med hans cupcake. Är det någon som har några tips? Det ska gärna vara med choklad eller hallon. Choklad går bra så länge den är fairtrade så det är ju inte så svårt.


    Och innan folk skriver att jag inte skulle bry mig. Han har sagt att han inte behöver någon tårta eftersom det är lite svårare att fixa. Även sagt att han kan äta enbart vegetariskt under middagen. Men jag tycker det är viktigt, så jag vill försöka.

  • Svar på tråden vegan-cupcake?
  • HJ120128

    Tycker det låter lättast att helt enkelt köpa ekologisk mjölk, smör, mjöl och kravmärkta ägg! Nu för tiden kostar det inte många kronor mer än de "vanliga".

    Veganska så byter man ofta ut mjölk mot sojamjölk och ägg mot sojamjöl. Men det blir enligt mig inte lika gott.

    Kramar/ Vegetarian och eko-nörd

  • Dejli

    Om han inte har något emot ekologiska produkter så verkar det lättare och godare (och säkert billigare) än att baka helt veganskt. Det går absolut att få gott, men det kräver ofta specialrecept som utesluter mjöl och ägg. De ekologiska grejerna kan ni ju använda till det "vanliga" baket också om det blir över, men alla uppskattar inte sojabakverk så tvärt om är svårare.

  • Dejli

    Mjölk skulle det stå såklart, inte mjöl :P

Svar på tråden vegan-cupcake?