Grönsallad, känns det inte lite......tråkigt? :S
Vinägrett: 3 delar olja, en del vinäger (sorterna kan varieras i det oändliga och använder du balsamvinäger kan du ta 2 delar olja till en del vinäger istället) - med olika oljor och vinägersorter får du olika smak på dressingen.
Sen krydda efter smak. Salt, peppar, senap, yoghurt, olika örter, bara fantasin sätter gränser...
Salladstips: olika sorters sallad, småskuren kålrabbi, färska sockerärter, tunt skuren rödlök, bönor eller linser, oliver - det finns mycket man kan variera med. Nån ost är gott, mozzarella kanske om feta känns för smakrikt?
Eller så kan man göra sallad på råriven morot, ha gärna i ett äpple per 3-4 morötter också, vinägrett och dekorera med salta jordnötter är gott!
Eller typ pizzasallad, enkelt att göra hemma (strimla med osthyvel, häll kokande vatten över i durkslag, ha vinägrett över).