• Freksta

    Grillat till ca 70 pers

    Hej, vi tänke gifta oss nästa år och sitter nu och försöker räkna ut ca pris på maten och fastna lite.


    Vi ska bjuda runt 70 personer och kör lågbudget bröllop så satsar på grillat och det vi tänkte grilla är fläskfile och kyckling. Men hur mycket ca kommer det kosta? Någon smart som vet hur man räknar ut det?


     


    Till det så kommer vi servera


    Bröd


    Sallad


    Kokt potatis


    Potatissallad


    Champinjoner


    Majskolvar


    Två olika såser


     


    Efter maten blir det


    Tårta


    Vindruvor


    Melon


    Ost och kex


    lättare mat på kvällskvisten


     


    Är det för fjuttigt? eller duger allt detta?


    Och hur mycket tror ni att kött och kyckling kommer gå på?


     


    Tacksam för hjälp


  • Svar på tråden Grillat till ca 70 pers
  • Pinkgrape

    Jag har ingen aning om hur man räknar, men jag vet att fläskytterfilé är minst lika gott som fläskfilé, men kostar mycket mindre ;P


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Freksta

    Uuu tack så mycket, ju billigare desto bättre. så det skrivs upp på lista på en gång

  • Freksta
    Pinkgrape skrev 2011-08-28 01:00:51 följande:
    Och just det, tycker inte alls att det känns fjuttigt, utan jättebra och gott! :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Tack har alltid svårt för att se om det duger eller om det ska läggas till mer saker. Vill ju att det ska se gott och mycket ut även fast man inte har budget för det
  • Jolin

    Tycker det låter bra!
    Kött brukar man räkna med 150 g per portion och om det nu är grillbuffé då att gästerna kan välja själv så äter de nog inte både 150 g kött + 150 g kyckling var. Räkna med 100 g kött och 100 g kycklig per person, max.
    Vissa kommer ju bara vilja ha kött, vissa kommer bara vilja ha kyckling och vissa vill ha båda så det kommer bli bra med 100 g tror jag :)

  • Jolin

    Kan tillägga också att man vanligt vis inte klämmer i sig lika mycket mat på en stor fest som man gör hemma i soffan en fredagkväll. När min sambo fyllde 30 år så hade vi en stor fest för honom och serverade då fläskfilé med potatisgratäng, sås, sallad och bröd. Vi räknade med 150 g kött per person och det blev sjukt mycket mat över, det räckte till matlåda i flera flera dagar både lunch och middag :) haha!

  • Freksta

    Jolin : tack så mycket, är helt lost på sånt här och då blir det grymt svårt att räkna ut vad allt kan kosta


     


    Så ca 7-8 kilo fläskytterfilé och ca 7-8 kilo kyckling till 70 personer? Eller räknar jag helt galet då? 1000g=1kg eller haha off matte är inte min grej alls och spec inte så här sent


    Folk vill ju inte äta sig proppmätt heller om de ska dricka hela kvällen, men fint om det blir lite över så de kan snaska lite i fylletimmarna

  • Jolin

    ja men precis, du har räknat helt rätt :) Fläskytterfilé är jättebra och billigt precis som pinkgrape skrev. Det kan du hitta på ica för ca 59-79 kr/kg så då borde köttet max gå loss på 450-550 kr. Kycklingpriser har jag dock ingen koll på :P haha! Men kan väl inte va så mycket dyrare?

  • Freksta

    Hm då kanske det inte blir så dyrt, googlade på kycklingfile och gick väl på ca 85 kr kg så då går det kanske loss på 1400 med kött och kyckling.


     


    och så ca pris på allt annat har jag kommit fram till


    Hembakt bröd ca 200 kr


    Smör ca 40


    Stor ost ca 150


    sallad (med allt i) ca 300


    Kokt potatis ca 160


    Potatissallad ca 100


    Champinjoner 200


    Majskolvar 400


    Tårta ca 300


    Vindruvor ca 200


    Melon ca 100


    Ost och kex ca 500


    Sen alkoholen och läsk men det tänkte vi köpa i tyskland


     


    Tror du det ser ut till att stämma? Och tack för att jag får bolla lite för är så svårt att se allt själv, lättare när andra kan komma in med ideer


  • Miss L

    Jättebra idé med grillat.Glad Jag drömmer också om att ha buffé/grillat på vårt bröllop och tror att många gäster kommer uppskatta detta. Det blir ju mer avslappnat (och gott!) på det sättet och folk vågar ta mer av det som de gillar och skippa det som de inte gillar. Men hur har ni tänkt sköta själva grillningen, får ni hjälp? Hur många grillar tror du man behöver? Bara nyfiken, men förstår om du inte kommit så långt i planeringen än :) Jag är tyvärr ingen vidare grillmästare och skulle nog behöva en hel del hjälp med den biten.

Svar på tråden Grillat till ca 70 pers