Vi gifte oss i lördags och handlade följade till 54 st gäster, varav 3 gravida, 6 alkoholfria
10 flaskor till brudskål (alkohol ) - kvar 1 flaska
3 flaskor till brudskål (alkoholfritt) - inget
12 flaskor till förrätt (alkohol ) - kvar 2 flaskor
3 flaskor till förrätt (alkoholfritt ) - inget
18 flaskor till varmrätt (alkohol ) - inget
3 flaskor till varmrätt (alkoholfritt ) - inget
6 flaskor till efterrätt (alkohol ) - 1 flaska
Allt inhandlades på system för ca 6000 kr ( inkl en platta päron cider - 2 brukar kvar )
Ingen satt och hade tomt i glaset. All vin var vitt.
Sen handlade vi i Danmark ( Helsingör )
3 l Vodka - 1 flaska kvar
3 l vaniljvodka - 2 flaskor kvar
3 l Apple Sour - 2 flaskor kvar
4 plattor öl - 1,5 plattor kvar
2 liter Bailes - 1 liter kvar
1 liter wisky och congac - inget kvar
6 liter vitt vin - allt kvar
3 liter rose - inget kvar
3 liter rött - inget kvar.
Allt i danmark ca 4 000 kr.
Ett starkt tips från mig är, om det serveras vitt under hela maten så kommer man inte vilja ha vitt till festen. Så var det iaf hos oss. Rosen gick åt mest för det tog slut snabbast. Något vi tänkte tvärtom på, sommaren nästan slut så då vill man inte ha rose.. Ett annat tips är också att kolla upp glasen som finns på lokalen, hur mycket ryms i dem. Vi räknade ut ganska exakt på matvinet och hur mycket vi själva skulle vilja dricka till maten.. Och då slapp vi en massa vin över. Sen vill jag också tipsa om att man kan lämna tillbaka till systemet, senast två veckor efter ?! och sen kan man lämna tillbaka dricka till iaf ICA.
Hoppas detta kan hjälpa någon..