tips på förrätt?
Hejsan.
Vill ha alla tips ni kan ge på förrätt, helst enkla som vi kan göra dagen innan.
Ska ha buffé från restaurng men vill gärna göra förrätten själv o spara lite pengar på det.
Så ös på:)
Hejsan.
Vill ha alla tips ni kan ge på förrätt, helst enkla som vi kan göra dagen innan.
Ska ha buffé från restaurng men vill gärna göra förrätten själv o spara lite pengar på det.
Så ös på:)
Väldigt vanlig bröllopsförätter är toast skagen, västerbotten paj eller melon med parma skinka.
Vi hade just melon med parmaskinka och en jättegod örtcreme till det. En mycket enkel, men uppskattad förrätt :) Den är god och man får en mumsbit, men man blir inte mätt på förrätten :P Den behöver ju i stort sett inte tillagas, utan bara läggas upp :) Extra fint, tycker jag, blir det om man gör melonkulor, särskilt av två-tre sorter, så det blir olika färger :)
Jag satt precis o funderade på vilken förrätt vi skulle kunna ha på vårt bröllop o kom fram till SMÖRGÅSTÅRTA Jag älskar det o känner en kallskänka som gör en för ca 800 kr. En väldigt stor alltså.
Ett förslag. Fylla parmaskinkan med någon creme och ha melon till.
Parmaskinka som "korgar" med melonkulor i.
Vi valde detta alternativet då det är något som de flesta äter och tycker är gott, det är laktos och glutenfritt. Det behöver inte tillagas. Det känns väldigt fräscht och man får plats med varmrätt och tårta i magen sen :)
Förätten ska vara en mumsbit inte en hel måltid och det kan bli lite förmycket med smörgåstårta, vad ska ni ha som huvudrätt?
smörgås tårta är ju visserligen supergott, men kanske blir lite för mycket man bli ju så himla mätt på det:)
annars va det bra förslag.
Å så härliga bilder pinkgrape
Undrar bara om alla äter det, alla i vår närhet är väldigt kräsna och ja mest av allt min fästman, han äter inget som är grönt, eller jo visserligen vattenmelon:P
Vi ska ha pepparrotscheescake med kallrökt lax! Låter lite konstigt jag vet men det är verkligen supergott!! Går definitivt att gör en eller ett par dagar i förväg också!
Jag är född i Sverige men är ursprungligen från Spanien. Många av våra gäster är från Spanien o Sydamerika. För dem är bröllop en högtid då man SKA äta och det MYCKET .. Så ju mer mättande mat desto bättre hihi * I den mer svenska kulturen när det gäller fest o mat vet jag att man ofta inte tar i utan ör mer försiktig och visar hänsyn speciellt om det är buffé. tyvärr har majoriteten av våra gäster inte den vanan utan finns det mat är den till för att ätas och lassas på tallriken. Typ. Själv anser jag mig vara svensk o tycker ibland att det tankesättet kan vara väldigt hänsynslöst. Men det är nog bara kulturkrockar som man får lära sig acceptera hhee. Det finns nog fler än en som känner igen sig.
Pinkgrape: Men åh vad vackert med melonkulor, det har jag aldrig stött på, hur gör man dem? Ska jag definitivt prova någon ruskig höstdag när något extra behövs :)
Eh, om det finns meloner att köpa på hösten, känner mig lite lost, haha :P
Vad har ni på buffén till huvudrätt?
Kockens Favorit!
Då skulle jag göra spanakopita trianglar, allt annat ni har är mer åt det grekiska hållet och detta är en helt underbar liten rätt. Det är en spinat paj med feta ost, väldigt god.
Jag ska fixa rätt recept åt dig, jag ska fråga min grekiska vän om hennes, vilket jag hade innan min hårddisk krashade.