• Berlan

    Era bröllopsmenyer

    Jag är nyfiken på vad som serverades alternativt kommer att serveras på ert bröllop?

    Vi har bestämt oss för denna meny:

    Förrätt:
    Dopp i kopp: Dillkokt Färskpotatis att doppa i skirat Smör smaksatt med Örter och Lök.
    Serveras med kryddig Renkorv och Souvasrökt Reninnanlår.

    Varmrätt:
    Ugnsbakad Fjällrödingfile med Pestotäcke samt Färskpotatis & Sommarprimörer.
    Serveras med brynt Dill & Fänkålssmör samt Gräslöksgräddfil.

    Efterrätt:
    Bröllopstårta & kaffe.

  • Svar på tråden Era bröllopsmenyer
  • Lisa201109

     Vi kommer att servera italiensk buffé med en fransk twist:


    Förrätt


    Tomat- och mozzarellasallad med torkade oliver


    Marinerade kronärtskockor


    Mortadella, Salami & Lufttorkad skinka


    Bröd med örtcream


    Huvudrätt­


    Bouillabaisse (fiskgryta) med saffransaioli


    Ossa bucco (kalvgryta) serveras med bönsallad


    Grillade marinerade grönsaker


    Cannelloni (pastaarullar) med spenat och ricottaost


    Efterrätt


    Tiramisu


    Bröllopstårta


    Tryffel- och chokladmoussetårta serveras med kaffe och avec


    Innan middagen kommer vi att servera blueberry and white chocolat-cupcakes med kaffe och moussernade vin med två olika snittar (lax och ren)
  • Hanna05

    Vi kommer att ha;

    Fördrink alkoholfri

    Förrätt
    Tunnbrödsrulle med rökt abborre röra

    Varmrätt
    Fläskfilé i ugn med soltorkade tomater
    Serveras med potatisgratäng & senapssås
    Grönsallad

    Efterrätt
    Pannacotta med åkerbär
    Alt. Glassboll (som är rullad i ljus/mörk riven choklad) serveras med åkerbärsmos & en liten kladdkakehjärta

    Bröllopstårta & kaffe

    Vickning

    Exotiska spett (Gott med något syrligt efter allt sött! ) Bestående av annanas, jordgubbar & vindruvor
    Chips
    Godisbuffé

    Dryck till maten
    Citronlemonad
    Vatten

    Säg gärna till om man kan ändra på ett bättre sätt eller vad ni tycker lät godast! :))

  • Mogen

    Här är våran meny:

    Förrätt

    Räktartar på pepparrotscheesecake med dillpesto & örtsallad

    Huvudrätt

    Pepparrimmad hjortinnanlår med serranorostade rotfrukter, lökrösti & dill/chilicreme

    Dessert

    Avocadosorbet med citrussalsa & champagne

    Kaffe & bröllopstårta

  • Challan
    förlovadflicka skrev 2011-09-14 21:46:56 följande:
    Challan: Vilken fräsch meny var det första som slog mig :)
    Vad roligt att du tycker det!  Vi får hoppas att gästerna känner det samma, hehe!
  • Cicci90
    Fröken Emma skrev 2011-09-14 15:31:05 följande:

    Ummm allt låter supergott!!

    Vi planerar att ha


    Förrätt
    Smörstekta kantareller på bröd ( sitter o rensar dom i detta nu. 60 liter plockade i helgen)

    Varmrätts buffe
    Helgrillad vildsvin (egenjagad såklart!)
    rökt fisk av nått slag
    bakad potatis eller potatisgratäng
    nybakat bröd
    sallad
    såser
    mm

    Efterrätt
    cupcakes

    vickning
    Mammas
    Jansons frestelse
    med knäckebröd och smör o öl


    Får man fråga hur ni ska tillaga och servera vildsvinet?
    Blir det tunna skivor?
    Vi skulle gärna ha vildsvin i vår buffé, har ju ändå skogen full av dem så det blir ett billigt tillägg :p
    Men jag har inte hittat något bra recept på kallskuret vildsvin..
  • Lisa201109
    Margaux skrev 2011-09-14 15:35:09 följande:
    Vi ska ha:
    Champagne och amuse bouches (toast m skagen, manchego&serrano, svineknoketerrine(vet inte va det heter på svenska)

    ugnsbakad lax m petit pois purré och buerre blanc
    & riesling

    grillbuffé med helstekt entrecote och svinenacke, ugnsstekta småpotatis, svampstuvning & rödvinssås
    & argentinsk rödvin

    Ostbuffé
    rödvin forts. eller portvin

    Chokladtårta med hallonmousse
    sötvin & avec
    Låter supergott (köttet kan jag dock inte uttala mig om då jag själv bara äter fisk) och väldigt Top-Chef med amuse bouches=) Älskar det programmet btw. Roligt att ni har utvalda viner till de olika rätterna! Vi är en vin älskande familj och tycker att det är rätt viktigt med rätt dryck till maten, inte för att det nödväntigtvis behöver vara vin eller annan alkohol. 
  • Margaux
    Lisa201109 skrev 2011-09-15 17:03:02 följande:
    Låter supergott (köttet kan jag dock inte uttala mig om då jag själv bara äter fisk) och väldigt Top-Chef med amuse bouches=) Älskar det programmet btw. Roligt att ni har utvalda viner till de olika rätterna! Vi är en vin älskande familj och tycker att det är rätt viktigt med rätt dryck till maten, inte för att det nödväntigtvis behöver vara vin eller annan alkohol. 
    Tack! Jag jobba rmed vin så det föll sig naturligt.....
    Sen har jag jobbat många år som sommelier så terminologin hänger med från stjärnrestauranterna....

    Hojta till om du vill ha vinhjälp!
  • Lisa201109
    Margaux skrev 2011-09-15 17:19:01 följande:
    Tack! Jag jobba rmed vin så det föll sig naturligt.....
    Sen har jag jobbat många år som sommelier så terminologin hänger med från stjärnrestauranterna....

    Hojta till om du vill ha vinhjälp!
    Tack vad snällt! Vi har varit på vinprovning och provat fram goda viner till vår buffé. Vi hade en sommelier till hjälp=) Det är ju superkul att prova viner och just till mat. Det är inte så ofta som vi gör det. Nu satt vi med 5-7 olika viner och smuttade och provade med olika kombinationer till maten. Fantastiskt hur ett vin kan växa eller helt förstöras beroende på vilken mat man äter till. 
  • Kristina76

    Vår meny ser ut som följer


    *Liten caesarsallad med kyckling och knaperstekt bacon
    **Strutstournedos med potatis och svartrotsgratäng,
        calvados och äppelsås samt rosmarinstekta rotfrukter
    ***Creme brûlée, serveras med varm bärkompott

    Bröllopstårta med kaffe & avec

Svar på tråden Era bröllopsmenyer