• Phlippan

    Hur beräkna kostnad för mat?

    Vi har planer på att gifta oss nästa sommar, men det hänger en hel del på ekonomin. Vi har tänkt gifta oss på midsommarafton och ha en grillfest hemma hos mina föräldrar efteråt men hur ska man beräkna kostnaden för mat? Hur mycket ska man beräkna går åt/person osv? Känner mig helt vilsen

  • Svar på tråden Hur beräkna kostnad för mat?
  • ClaraH

    Jag satte mig helt enkelt ner och beräknade kostnaden per portion. T.x. vad går år till en förrätt, varmrätt etc. Sen skrev jag en lista på alla ingredienser och hur mycket det går åt per person och multiplicerade med antalet personer. Vi hade varmrättsbuffé och jag beräknade 170 g (rått kött) för köttet och 100 g för laxen. Det blev massor med mat över kan jag söga också, med då hade vi förrätt  och bröd till också.

    Om ni ska beräkna grillkött så skulle jag ha tgit ca 200 g per person. Sedan förstås tillbehör, ca 200-250 g potatis per person (dvs. gratäng eller potatissallad eller potatisklyftor eller för den delen pasta) sedan grönsaker och såser.

    Kolla in köttpriser under året i butiken ni ska handla i.


Svar på tråden Hur beräkna kostnad för mat?