Lite löst planerat än så länge, men vår meny blir ungefär såhär:
Förrätt: "Balkantapas" - klassisk Balkanmat i minivarianter. Till det öl (och kanske snaps? kulturkrock! :) )
Varmrätt: Hjortstek, rödvinssås, krydd-cremefraische, syrlig sallad och potatis i nåt format, troligtvis gratäng. Rödvin till det såklart...
Efterrätt: Bär/frukt och sorbet. Mousserande sött vin till. (inte kaffe!)
Tanken är att efterrätten ska vara fräsch och svalkande, så man känner sig jättesugen på TÅRTAN sen! Tårta inte alls utprovad än. Kaffe med avec till tårtan.
Efter det en rejäl snacksbuffé med både sött och salt, troligen rätt balkaninspirerat då oxå, som står framme hela kvällen. Då behövs ingen vickning tycker vi.
Tar tacksamt emot förslag på passande alkoholfri dryck till varmrätten, dvs något som ersätter rödvinet? Tror inte alkofritt vin går hem, bör nog vara något helt annat. Nån som testat 100% blåbär-drycken? Verkar god, men rätt dyr...