1700tal skrev 2012-02-23 13:51:23 följande:
Enda problemet med det är ju att det är svårt att få till buffé/självservering för uppåt 140 gäster. Vi hade gärna haft det (för prisets skull) men det skulle då gå åt ytterligare ett rum i samma strl som hela matsalen för att få plats med det stora antal matstationer så då skulle krävas.
Ja det är också en bra poäng
Det kan gå att lösa med att duka upp i partytält utanför också om man inte har en tillräckligt stor lokal, även om det blir bökigt...
Ett alternativ är ju att ha ett mellanting. Ungefär som vi hade.
Maten dukas ut i kantiner/ uppläggningsfat på borden istället. Om man väljer kall buffé så kan förrätten stå på plats på tallriken och sen finns fat utställda med det kallskurna så att ca 6-8 personer förser sig från samma uppläggningsfat. Det kräver i alla fall färre servitriser och mycket går ju att förbereda redan innan. Har man möjlighet till flera platser med varmhållning så kan man till och med ha varm buffé på så sätt.
Buffé behöver ju inte vara buffébord där man tar tallriken och går bort till ett visst ställe för att ösa på och sen går tillbaka och sätter sig igen.