fruskold skrev 2012-03-14 12:53:42 följande:
Vi kommer också laga maten själva och tänkte då ha buffé. Vi får hjälp med servering av en rutinerad äldre dam som är en god vän till familjen. Hon kommer ta med sig en eller två väninnor som kan hjälpa henne med framplock, påfyllning, bortplockning och disk. Vi kommer bli runt 65 gäster och alla rätter kommer att vara kalla förutom kycklingen som kommer värmas på i ugn innan servering.
Vår buffé ser ut såhär:
Vitlöksmarinerad Kycklingfilé (Görs i förväg och fryses in)
Helstekt fläskfilé med soltorkade tomater och citron (Görs i förväg och fryses in)
Kallskuret, salami, lufttorkad skinka (Köpes färdigskuret i storpack)
Potatissallad (Köpes färdig och blir extrakryddas dagen innan)
Ostpajer (Lagas i förväg och fryses in)
Brytbröd (Köpes färdigt, hämtas från bageri samma dag)
Smör, hårdostar, brieost, fikonmarmelad (köpes färdigt)
Blandsallad (sköljes och skärs upp dagen innan, blandas samma dag)
Tårta (Köpes färdig och hämtas samma dag)
Dagen D ska man inte behöva tänka på någonting annat än att man gifter sig. Ta hjälp av familj och vänner, dom uppskattar ofta att få hjälpa till. Gör så mycket som möjligt i förväg, sen hinner man inte.
Hoppas du fick någon idé. Lycka till! :)
Jag ska också ha kycklingfilé och fläskfilé (eller ja, fläskytterfilé) men jag har inte haft en tanke på att man kan göra långt innan och frysa in. Hade tänkt göra det dagen innan. Vilken tur att du skrev! Nu blev det genast ännu smidigare! :D