Inlägg från: majaochputteforeverandever |Visa alla inlägg
  • majaochputteforeverandever

    december brudar 2012, var är ni?????

    Hej,

    Vad roligt med fler decemberbrudar!

    Får jag också vara med här? Jag och min blivande make gifter oss den 1 december! Så nära nu!

    Vilka fina dukningar ni lagt upp! Skrattande

    Många av er verlar ha mycket planerat, vad härligt!

    Mitt "problem" just nu är vad vi ska ha för aktivitet på pausen under middagen. Hur har ni andra planerat? Det är ju kolsvart ute och förmodligen rätt kallt så det måste vara något inomhus. Dock är vår lokal rätt liten så det finns inte något större utrymme för tipspromenad....
    Som sagt, hur tänker ni göra?

    Ha det bäst!

  • majaochputteforeverandever
    Fremm skrev 2012-10-08 20:57:10 följande:
    Välkommen! The more the merrier! :) Nä visst går tiden rasandes fort, andra år brukar ju dessa höstmånader krypa fram men inte i år inte...

    Tack, roligt att du gillade dukningarna (den ena va min ;)).

    Det "problemet" som du nämner har jag överlåtit åt våra värdpar, de ska sköta allt som har med festen att göra ( i stort sett) vi har lite håll punkter som att vi ska gå ut vid tolvslaget (vi gifter oss på nyårsafton) och att det blir dans efter det men innan dess är det upp till dem hur de vill lägga upp det - fast det borde ju rimligen vara så att man ska ha en paus när serveringspersonalen dukar av och dukar nytt kanske men då vet jag inte hur de tänkt, får väl ta upp det med dem när vi träffas nästa helg för planering... :) annars va mitt förslag en tipsrunda, något annat kommer jag inte på just nu... :-/

    Vad har du planerat mer, vad har ni för färgtema osv?
    Tack! Skrattande Nej, det rusar verkligen iväg nu..... Inte många veckor kvar!

    Vad skönt att överlåta "problemet" till värdparet. Vi har också gjort upp ett schema med några hållpunkter till toastmastern. Vi hoppas att han fylller ut resten själv. Vi ska prata närmare med honom om det!

    Vi kör på mörkblått, vitt och silver.

    Det som är klart än så länge är,
    Kyrka
    Festlokal
    Liveband
    Tärna, marskalk, värdpar, toastmaster
    Träff med konditor sker nästa fredag,
    Brudklänning
    Mb2 kläder
    Ringar
    Hindersprövning
    Namnändring

    KOmmer inte på något mer.

    Mycket är halvklart så just nu känns det något kaosartat.... Vill bara kunna sätta "bockar" på att allt är ordnat.... Obestämd Men det blir nog bra i slutänden.
  • majaochputteforeverandever
    teddy skrev 2012-10-09 11:15:15 följande:
    Majaochputteforeverandever, 1a december här också! Tiden flyger fram, aaaah! :)
    O ja, vi har lite samma dilemma... har en rätt liten o mysig lokal men måste hitta på nåt efter maten så att säga. Dock har vi tänkt att gästerna ska få gå ut i all fall, så vi hoppas det inte regnar småspik!  Vi ska nämligen ha elddansunderhållning då ute på en grusparkering, så de måste va någorlunda väder i alla fall! Iiiiihh... ska vi va inomhus, om de nu e förfärligt väder, får vi trängas bäst vi kan o kanske ha lite musikunderhållning på den lilla befintliga scenen eller så får toastmastern fixa nåt!

    Annars så fixade jag me vigselprogrammet igår, så de e i princip klart...
    MEN! Vi har fortfarande INGEN TÅRTA! Hon som skulle hjälpa oss har för andra gången hoppat av nu och jag har helt tappat hoppet om att få en sån tårta som vi vill ha! Som de ser ut nu tänker vi beställa vanliga princesstårtor från citygross... De e ju klart ett bra alternativ, men de känns så himla tråkigt och framföralt tråkigt att människor bara sviker en sådär hela tiden... Jag blir lite nedstämd av det...
    Åhh, vad kul med elddans!! Skrattande

    Hoppas att det löst sig med tårtan. Visst är det jobbigt med människor som håller vad som bestämts. Man vill ju att allt ska bli perfekt!
  • majaochputteforeverandever

    Jag läser mest jag med. Känns som om allt är luddigt och halvfärdigt, men det reder sig nog. Försöker lägga till mig men det blit ett "hål" som jag inte får bort.....


     


    1/12 2012 - Hallonfrossa, Nyköping
    1/12 2012 - Teddy, Skåne
    1/12 2012 - lycklig01, Boden
    1/12 2012 - Sofiiiz, Stockholm (gifter sig i Jämtland)
    1/12 2012 - Minuz, Mönsterås
    1/12 2012 – zoooda
    1/12 2012 - Evillina, Örnsköldsvik


    1/12 2012 - majaochputte, Östersund                                                                      
    8/12 2012- vinterfrost, Rosersberg
    8/12 2012 - DecemberVals, 
    8/12 2012 - MatildaMattias, Jönköping
    12/12 2012 - jonnagoransson, Thailand
    12/12 2012 - Pekkiisch, Oskarshamn
    12/12 2012 - Jenny121212, Falkenberg
    12/12 2012 - Mumin, Göteborg
    15/12 2012 - Jennifer, Uppsala
    16/12 2012 - Bea, Skåne
    21/12 2012 - amelian, Skåne
    29/12 2012 - Smulan8118, Linköping
    31/12 2012 - Teza, Eskilstuna
    31/12 2012 - Fremm, Småland


     

  • majaochputteforeverandever

    Hmm... Listan blev ju visst bra...

  • majaochputteforeverandever

    Nu är även jag gift! Skrattande

    Dagen blev perfekt, men den gick fort! För fort!

    Klockan 9 var jag hos frisören, 10,30 på make. Klockan 12 var det dags för fotografering tillsammans med blivnde maken, marskalk, tärna och vår dotter. Det blev både inom och utomhusfotografering. Vi var klara vid halv två och därefter åkte vi sakta mot kyrkan. Vi kom fram i god tid och hann skåla i champagne innan det var dags. Klockorna ringde oh kantor, trumpetare och sångare började med ingångslåten, Chariots of fire. Det blev så pampigingång, och ovanlig, precis som vi ville.Löften gavs. En sångerska sjöng "du är allt" och psalmerna, 861
    " Din skönhet som i vintern bor"  och 134 ”Gläns över sjö och strand” averkades. Sedan var det över och vi gick ut till "happy together".

     Festen blev så rolig och avslappnad som jag hoppats på och det blev verkligen party på kvällen! Toastmastern gjorde ett strålande jobb och min syster som är kock hade lagat fantastisk mat.

    När gästerna anlände till festlokalen bjöds de på välkomstdryck bestående av en lokalproducerad lingon och lime dryck blandad med kolsyrat vatten och för de som ville ha alkohol var det mousserande vin i. Supergott!  Till det serverades tunnbrödchips och snittar. Allt för att de skulle ha något att äta/göra meda de väntade på oss!

    Nr alla var på plats ringde toastmastern oss så att vi kunde komma och väl på plats utbringades en skål och därefter minglade vi innan vi satte oss till bords.

    Till förrätt serverades soppa av jordärtskocka med rökt ren och gratinerad Chevrétoast. Som huvudrätt haded vi  Jämtländsk buffé med bland annat Tjälknul på älg med lök och kantarellsky, kallrökt regnbåge med örtcréme, potatisgratäng, inlagd ostsallad etc. Till dessert hade vi Jämtländsk ostbuffé med tre lokala ostsorter, husåknäcke, pepparkakor, fikonmarmelad och tre sorers avec samt kaffe. 


     Dryck till middagen var rött vin (Roodeberg 2010), vitt vin (Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen 2012), alkoholfritt rött/vitt vin (Arc-en-Ciel Grenach Syrah och Loxton Semillon Chardonnay) För dem som inte drack vin fanns öl, cider alkohol/alkoholfritt som alternativ samt julmust på glasflaska (mycket uppskattat). 


     


    Middagen förgylldes med fler vackra och roliga tal samt ett uppträdande av mig och tjejerna från möhippan. Vi dansade riverdans direkt efter förrätten. (En aktivitet vi gjort på min hippa) Effekten av vårt framträdande blev som önskat och det blev en avslappnad stämning bland gästerna. Tungan ute


    Efter middagen öppnade baren och gästerns fick köpa dryck till självkostnadspris,eller under rättare sagt. Vi tog en tia styck. Vi hade bara dryck i glasflaskor (för utseendets skull). Mörk öl, ljus öl, päroncider, äppelcider, rött vin, vitt vin samt öl, cider och vitt/rött vin som allkoholfritt alternativ samt julmust. De som valde de alkoholfria alternativen var mycket nöjda med att det fanns flera alternativ.


    Vid halv tio kom bandet och innan de satte igång dansade vi vals. Bandet började spela och efter en 40 min var det paus för tårta. Hur länge de sedan spelade har jag inge koll på men det blev ett väldans röj och alla dansade! Vi hade verkligen jättekul. Sånaren i bandet fortsatte och var Dj fram till 02,00. Vid det laget var vi rätt tötta efter flera timmars dansande och hålligång. Korv me bröf ställdes fram som vickning och vid 3-tiden begav vi oss hem! LYCKLIGA för en helt fantastisk dag och kväll!


    Summa sumarum; Vi lade extra krut på lokalproducerad mat, god och ett brett utbud av dryck samt liveband. Det blev en fullträff! Det kostade så klart lite extra men det var värt varena krona!

    Hoppas att ni fick en någorlunda bild av vår dag!
    Lycka till och ah en fanstastik dag ni som har ert framför er!!! Glad
  • majaochputteforeverandever

    Ni får ha överseende med mitt skrivande. Jag ser nu hur det saknas bokstäver..... Jag är inte van att skriva med mina fixade naglar......

  • majaochputteforeverandever

    Jag har inte hunnit fått alla bilder ännu men här kommer några, med skiftande kvalitet. Återkommer med fler, speciellt från vår fotograf.



    På väg in ikyrkan.


    Kallt var det, -16 grader...



    Vi anländer till bröllopsfesten.




    Vals till Apocalypticas version av nothing else matters.



     


     

Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????