• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    Just nu känner jag att luften gått ur mig lite - det är så sjukt stressigt med allt just nu och allt känns som stora berg... hinner varken hänga här på forumet eller bröllopsplanera eller pyssla till bröllopet. Har jättemkt på jobbet just nu och arbetade över från halv fem till halv åtta. När jag kom hem kivades barnen och yngsta flickan va riktigt trött och gnällig, inte precis det man orkar ta när man kommer hem efter en 11 timmars arbetsdag.

    Så läser man på schemat att yngsta barnet ska ha matsäck med sig till skolan, ingen fikamat hemma till det :-/ som tur är, är min blivande man helt fantastisk, han är min klippa och stöttepelare när luften går ur mig, hans tålamod är inte av denna värd och han åkte ner till affären för att handla matsäck nu.... vilken tur jag har som har honom...

    Behövde bara skriva av mig - ikväll har han hyrt senaste Johan Falk-filmen som kom ut idag, vi tycker de är skitbra och det va en gullig överraskning att en onsdagkväll se på hyrfilm....

    återkommer med mer bröllopssnack när jag hinner och kan! :) kram på er!


  • Fremm

    teddy: superfina ringar verkligen! Va roligt att du hittat dem! :) En grej mindre att oroa sig över...

    lycklig01: jättebra idé egentligen men faktum är att jag inte har "sådana" vänner i närheten, mina närmsta vänner som jag pratar med om allt och som jag litar på och finns där för mig bor långväga... lite synd då jag verkligen hade tyckt att det varit mysigt med en tjejkväll att pyssla på... mina systrar ska ju ställa upp med mkt annat så jag vill inte be om det oxå... sen är jag väl lite "dum" jag vill gärna hålla det mesta hemligt för gästerna innan så att de blir överraskade... men min m2b har sagt att han gärna hjälper till, vilket han ju gör men allt vill/kan jag inte lämna ifrån mig heller... hoppas och tror att det kommer lugna sig på jobbet och hemma så jag kan börja planera snart igen...

    Ni som skrivit om vikt, jo här kämpas det oxå... svårt, då det alltid är något som frestar... men jag har ju kommit ner en bit, hade dock gärna velat att komma ner ca 4 kg till...

    I helgen ska jag på dirty dancing i sthlm och träffa två av mina närmsta vänner, det blir jättekul. Även om det nog inte kommer bli något pysslat så kan jag i af få ventilera bröllopet och allt annat med dem... blir skönt att komma iväg lite... men så är jag ju ganska så nervös över fotograferingen... men det ska bli roligt oxå... några fina bilder som man känner sig bekväm med borde de ju förhoppningsvis få till ;).


  • Fremm

    Nu är jag tillbaka igen efter en helg i Sthlm, Dirty Dancing och secret box-fotografering. Riktigt rolig helg men hektisk...

    I torsdags va jag med jobbet i Kosta, köpte då de fina Efva Attling, champagneglasen. Kändes bra då det va outletpriser plus att vi dagen till ära fick 20% rabatt. Jag ville ju verkligen ha dem men sen så fick jag två glas som de tillverkade enbart för Tiffany's räkning i USA, de hade ju oxå varit häftiga att ha på bröllopet så nu har vi två uppsättningar champagneglas. ;)

    I fredags åkte jag mot Sthlm, mötte upp en av mina bästa vänner som jag känt längst - hade gärna sett henne som tärna om hon bott närmre men nu har vi valt att ha med våra barn i brudföljet istället. Vi pratade om bröllop, kändes kul att ha en vän att prata med mellan fyra ögon... så hann jag shoppa lite oxå - ganska rejält... va på bookbinders design på NK och köpte både secretboxalbum, gästboksalbum, bröllopsalbum och två lådor att ha albumen i - i våra tema färger. På albumen och lådorna kommer de att prägla våra namn och vigseldatum. På min m2bs secret box album står det: Till min älskade make - ett album bara för dig, tror han kommer bli jätteglad för det albumet. Sen hittade jag armbandet som det stod mitt namn på - så fint och så dyrt...  från Dyberg/Kern. Sen ville jag ju förstås hitta passande örhängen och halsband till oxå men hittade inget jag fastnade för från samma ställe. Hade ju egentligen velat ha ett helt sätt... så jag jagade och köpte örhängen från snö och halsband från ur&penn i silver, ungefär så jag tänkt mig... så hittade jag strumpor till m2b och marskalken som passar färgtemat. På kvällen landade jag hos mina andra kompisar som oxå är våra bröllopsfotografer. Vi tittade på Dirty Dancing på film och tjejsnackade.

    På lördagen va det shopping för hela slanten igen, va inne i varenda guldsmedsaffär och hittade de rätta smyckena, trots att jag redan köpt, men så tänkte jag att tärnan kunde få det andra halsbandet att ha på bröllopet, så hon ska få det i julklapp och örhängena kan jag nog ha vid ett annat tillfälle. De jag hittade i lördags kändes klockrena så nu kan jag släppa det. Armbandet från Dyberg/Kern ska jag så klart ha.

    Så hittade jag underkläderna, de blev ivoryfärgade, hade även där tänkt köpa ett helt set men hittade inget set som passade mig så jag köpte strumpebandshållaren och stayupsen på triumph (dyrt) och hittade en superfin bh och trosa på Lindex, med värsta pushupen så det fick det bli. Hittade oxå ett vackert nattlinne som jag tänkt ha på bröllopsnatten.

    Dirty Dancing va en upplevelse i sig, wow säger jag bara. Älskade det! Åt goda tapas med fina vännen jag bodde hos.

    I söndags så hade vi photoshoot i deras vardagsrum, lite pirrigt att klä av sig så lätt klädd men så känner jag ju dem och jag kunde slappna av, vi hittade på en massa roliga och fina poser och det lilla jag fick se i kameran såg riktigt fint ut så nu längtar jag massor tills jag får se alla bilderna men det blir tidigast i nästa vecka... spännande.

    Så efter den här veckan kan jag säga att jag är så gott som luspank, halva lönen gick åt... men så va det mesta bröllopsrelaterat oxå!

    Vill svara på alla era inlägg, vill höra mer om era möhippor!

    Lycklig01, vilken rolig hippa du hade och va gulligt med presenterna! Undrar just när/om jag får min... min syster håller på planerar vet jag men hon är nog mer i startgroparna så det lär nog dröja ett tag till skulle jag tro...

    Zooooda, vilka fina bilder du visade för oss, jättekul att se! Minkpälsen va superfin, funderar ju själv på att ha en minkpälskappa, dock inte riktigt min stil men tänker att det kan vara varmt att ha den dagen samt att det är en gullig gest eftersom det var min blivandes farmors päls. Skorna va superläckra oxå - ja allt, din m2b likaså ;) riktigt stilig man du fått tag i! :) Vilken kul detalj med alfapetbokstäverna! Extra kul eftersom det va så ni började dejta...

    Hinner inte skriva mer nu... men jättekul att läsa allt - återkommer kanske senare med mer respons på era inlägg, vet ju själv hur glad man blir när man får respons på det man skriver så jag vill gärna ge respons jag med... när någon tar sig tid att dela med sig av vad de pysslar med och visar bilder och så! :)

    Hej så länge

    Teza, just ja - tycker så länge vi har varann va ett ännu bättre val än utan dina andetag, både efter vad du sagt om att det passar in på er, plus att den känns mer orginell. Utan dina andetag är jättevacker men inte direkt ovanlig... det är min åsikt - så kör på det! :)


  • Fremm

    Idag har vi sista OSA... fick påminna lite fint på Facebook igår så då damp det ner ett par svar... men annars tycker jag att alla varit väldigt duktiga på att svara i god tid. Jätteroligt. Förstår ju att en del kan tycka att det är lite trist att lämna sina småttingar med barnvakt en nyårsafton, det är väl två par som uttryckt det som vi vet men sen resonerade de så att de ville komma iaf. Samtidigt som jag förstår på ett sätt så är det ju ändå bara en nyårsafton av många man får medans ens barn bor hemma. Några mina mostrar däremot tycker ju att det är lyx att få fira med sina vuxna barn ett nyår... så det jämnar ju ut sig ;)...


    Av 94 bjudna är det 91 som kommer. Dvs, två förhållanden har tagit slut där bara en kommer, min morfars syster är för sjuk att hon troligen inte kommer har inte fått klart besked en. Min m2bs brorsbarn kommer inte då det är mammans nyår och ville inte släppa iväg dem mer än till vigseln. Synd. Min pappa fick ringa min farmor och farfar igår då de inte svarat... de hade tänkt ringa idag sa de (sista dagen) att de kommer... lite knepiga är de allt ;). Så egentligen är det väl två (som jag inte räknat med bland de 91) som jag inte riktigt vet hur det blir. Fyra barn kom till då det va lögn för våra vänner att fixa barnvakt och vi resonerade som så att har man verkligen försökt att fixa barnvakt men inte lyckats så är det ju bättre att barnen kommer med än att våra vänner måste stanna hemma... hoppas bara inte de andra vännerna som fått fixa barnvakt åt sina barn tar illa upp.

    Ingen dålig uppslutning mao.

    På tal om präst. Jag ringde vår denna veckan och vi har planerat in ett möte nästa vecka då han kommer hem till oss. Då ska vi gå igenom psalmerna vi vill ha och ordningen i programmet så att vi kan göra våra program till kyrkan sen. Ska bli mysigt. Sen skulle vi träffas någon vecka innan i kyrkan och öva... blir bra det! :)


  • Fremm

    Skulle ju inte shoppa mer denna månaden men så gick jag in på HM, ska på fest i helgen och vet inte vad jag ska ha på mig... hittade både en klänning (finns i bloggen) och den här pälsjackan... tänkte att jag kanske kunde ha pälsjackan till bröllopet oxå, tyckte den va riktigt fin! :)



  • Fremm

    Va roligt att det är flera här inne som har gjort eller ska göra en secret box till sina blivande... jag är jättenyfiken och spänd över att se resultatet... som jag förhoppningsvis kommer att få se i nästa vecka... hade varit kul att få se er andras men förstår att ingen vill lägga upp sånna bilder här... :-/ kanske inte de mest nakna då men just själva stilen på bilderna tänkte jag ;)


  • Fremm
    hallonfrossa skrev 2012-11-01 16:22:42 följande:
    FREMM: jag kan lägga upp någon säkert, alla är ju inte helt nakna lixom haha ska ju vara vackra och sexiga pch det tycker i alla fall inte jag är farlit att lägga upp 😋
    Va roligt att få se, jag ska oxå försöka lägga upp något som inte är så farligt att visa sen ;)
  • Fremm

    Hallå alla Brudar!!

    Supersnygga ringar Teza, verkligen annorlunda och sådär frostligt läckra! Roligt att ni hittat rätt! :) Hoppas nu att ni får hem dem i tid!

    Hallonfrossa, härligt att du har läget under kontroll och att ni har så gott som allt fixat - lyckos!

    Känner som teddy, jag har TUSEN saker var känns det som men det händer lite varje dag annars hade jag nog tyckt att det varit lite jobbigt:

    Hmm kommer inte ihåg vad som skrivits sist men detta har väl hänt det sista:

    - Bildspelet på oss är klart, det blev suuuuuperbra (om jag får säga det själv ;)), när jag visade det färdiga resultatet för min blivande så blev han tårögd och tyckte det va så bra och han som inte är så teknisk vad gäller datorer blev mkt impad över att jag gjort ett så fint... jag älskar ju att pyssla vid datorn men iMovie har jag aldrig arbetat i tidigare så jag är nog allt lite impad av mig själv ;) musiken gjorde jättemkt och jag hittade så passande låtar till fotona - jättekul och skönt att det är klart för det va ganska mkt jobb med...

    - Igår va vi med värdparen i festlokalen och rekade, vi testade att borden skulle få plats så som jag tänkt i mitt huvud och lite trängre blir det men det funkar, puh! Däremot känns borden rätt smala ca 70 cm breda så jag kommer nog inte kunna använda allt jag tänkt i dukningen eller i af inte så tätt som när jag provdukade på vårt breda ovalformade bord hemma... vet var vi ska placera photoboothet, och presentbord med mera... frågade om vi möjligtvis skulle få tillgång till festlokalen två dar innan istället för en dag och som tur var gick det bra då inget va bokat då... känns som om vi lär behöva det då det är mkt som ska pyntas, möbleras om och fixas...

    - Har gjort ett rätt stort gäng med pompoms

    - Har frågat de som ska filma om de vill göra det och det kunde de

    - Har insett att vi borde fixa en barnflicka till våra busiga barn, höll på att bli tokig på dem när de tillsammans med syrrans barn rusade runt i lokalen igår och tjoade och tjimmade... känns inte som man vill be någon av gästerna om det jobbet så det hade inte varit fel om man hade någon som tog lite mer ansvar. Syrran ska kolla med Barn och fritidsprogrammet om någon skulle vilja ställa upp för en liten peng...

    - När det gäller ringen väntar vi på att den rosa mittstenen ska dyka upp i rätt stl, jag vill ju ha 7 mm i diameter och tydligen är det vanligaste 6 eller 8 men guldsmeden trodde inte det skulle vara omöjligt så vi får ha lite is i magen.

    - Väntar på att fotona från secretboxen ska dyka upp... de sa i början av denna veckan så jag är rejält spänd och förväntansfull att få se dem...

    - I morgon kommer kvinnan från cateringen hem till oss, vi ska diskutera allt kring maten och menyn, ska bli roligt!

    - På torsdag kommer prästen hem till oss och vi ska diskutera psalmer och ordningen till vigseln så att vi kan göra vigselhäftena. :)

    - Har bett min bror reka lite när det gäller det tekniska, behöver köpa/låna stativ både till filmkamera och systemkamera. Självutlösare till systemkamera i photoboothet och lite sånt.

    - Älsklingen satt och planerade hur mkt vi skulle inhandla i tyskland i helgen när vi åker dit, skönt att han håller i det...

    MatildaMattias: ja du din lista är min lista plus mer därtill... ska oxå köpa tomtebloss (och kinalyktor, ljusslingor och fyrverkerier), skriva ut alla trycksaker och göra bordsplaceringstavla, kavaj till sonen, boka manikyr, har börjat sola lite men behöver sola mer...

    Ja... kommer inte på mer just nu

    Lycklig01: Ska nog inte ha något över klänningen i kyrkan men min klänning ha axelband, bara utomhus ska jag ha en cape eller pälsjacka... vill inte att klänningen ska döljas...

    Va roligt att det närmar sig så för oss allihop - ska bli kul att de som gifter sig i början av december kan berätta för oss andra vad man kan tänka på osv och förhoppningsvis hinna få se någon bild vore ju jättekul, för jag är jättenyfiken! :)


  • Fremm
    lycklig01 skrev 2012-11-05 21:02:59 följande:

    själv har jag fyllt organzapåsar med ris och gjort en fin korg med en lapp på! har hört flera som varit på bröllop och fått ris så jag ser inte det som något konstigt! bara ännu en pyssel ide som får i färgtemat :)


     


    Har funderat ang vår son, han kommer vara 10 månader då vi gifter oss och jag vill att han på något sätt ska vara med i ingången! så nu har vi kommit på hur vi ska lösa det :) Jag har köpt en läragåvagn som jag håller på att måla vit, i den kommer det ligga en ringkudde och ringden på den såklart! sedan får han gå in med den innan vi ska gå! antingen med hjälp utav våra gudbarn (3,5 respektive 5,5 år) el om någon vuxen får se efter honom! han går väldigt stabilt men han är ju så liten så han kan ju lika så sticka iväg åt något annat hål, så vi får se hur det går :)


    Men åååååh va gulligt det lät! Kommer inte vara ett öga torrt om er lille son ska gå in med en lära gå vagn, vilken succé!!!

    Vi ska ha ris utanför kyrkan och tomteblossen (extra långa) ska vi ha när vi anländer till festlokalen då gästerna ska ha bildat en tunnel för oss att springa/gå igenom... :)
  • Fremm

    Jag måste bara spricka ut min glädje!

    Igårkväll fick jag mail från mina fina vänner tillika fotografer... de hade skickat länken till secret box fotograferingen... typiskt att jag precis skulle gå och lägga mig då min blivande redan låg och väntade på mig så jag kunde ju inte gå in på datorn och kolla då...

    Kunde knappt somna då jag va så spänd och förväntansfull - drömde som vanligt konstiga drömmar - så klart denna gång om fotona och att jag inte skulle bli nöjd och då menar jag med mig själv och inte fotograferna...

    Det va rätt lätt att stiga upp i morse för ovanlighetens skull för när jag kom till jobbet så tittade jag på bilderna och WOW - de är fantastiska! Så otroligt fina att jag kommer ha riktigt svårt att välja ut vilka jag ska framkalla till albumet... fick dem både i färg och svart vitt så även det kommer bli svårt att välja vilka som ska vara i vad... de har inte retuscherat något men om det va något jag ville retuschera bort så fick jag säga till men faktum är att jag tycker de är skitfina som de är!! Så glad jag är och så glad och överraskad min m2b kommer bli!! Jippiiiii!!

    Har ni andra fått se era secret box bilder än? :)

    Ikväll kommer cateringen, det blir kul! :)


Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????