• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    MatildaMattias skrev 2012-08-18 21:49:43 följande:
    Fremm skrev 2012-08-18 15:32:19 följande:
    Tycker båda var fina men jag röstar oxå på den vita med snöflingor, superfin!
    Jag tycker det är jätteroligt att planera, men är så rädd att missa/inte hinna något.. Stress stress.. Hur går det för er?
    Känner igen det där allt för väl. Tycker oxå det är jättekul att planera men känner mig stressad över att missa eller inte hinna saker som jag tycker är viktiga! För mig och många andra tjejer så har man ju drömt om detta så länge man kan minnas och därför vill man ju att det ska bli så perfekt och så unikt som möjligt!

    Idag har vi varit hos min syster som är kantor, hon har spelat sånger för oss så nu har vi bestämt oss för  två psalmer och antagligen tre solosånger, inmarsch och eventuellt utgångsmarch... vi hade velat ha en maffig låt på cd som utgång men så vet vi inte om det blir så bra som man tänker sig i kyrkan, får åka och kolla det. Annars vet vi nog ganska säkert vilken utgångsmarsch vi vill ha på orgel... känns skönt att saker och ting börjar falla på plats! :)
  • Fremm

    Hej Tjejer!


    Nu är det ny vecka som gäller och en del saker jag väntat på kommer att ske denna vecka... idag ska jag prata med tjejen på cateringen då vi bara prelbokat så jag skulle vänta till idag med att ringa igen när hon åter är på plats i jobbet... spännande. Känns som om vi har noll koll på vad vi ska äta eller vad det kostar... vi har egentligen inte fått någon uppgift på några av de stora kostnaderna så därför har det varit svårt att göra en budget...


    Efter jobbet ska vi hem och fika hos mina föräldrar och då ska vi ha med hos inbjudan - ska bli spännande att se vad de säger, tror de kommer bli jätteglada! :D Så i helgen har jag knåpat ihop alla inbjudningskort och det räckte precis... gjorde ett att spara oxå. Blev riktigt nöjd och visar gärna sen när vi skickat iväg dem.


    Väntar på min klänning och att få höra från guldsmeden om hur det går med min ring... två riktigt pirriga moment... (och viktiga).


    I övrigt så kämpar jag på med träning och kost och har gått ner 2,5 kg på två veckor, vill försöka komma ner 10 kg till, till nyår men tror jag kommer lyckas, har ju en bra sporre i klänningen och bröllopet. :D


     


    Musiken då: Inmarsch blir den traditionella och maffiga Mendehlson, älskar den! Utmarsch blir "En svit ur drottningholmsmusiken" (tror jag den hette) eller en rocklåt på cd.Psalmer blir: 84 Vi lyfter våra hjärtan och 411 Gud har omsorg om vårt släkte. Båda jättefina psalmer. Solosånger blir (om jag får igenom det hos M2B han funderar fort ;)) NÅn som du med Sonia Aldén, Lyckorus med Elin Sigvardsson och Come what may från Moulin Rouge.


    Min syster spelade och sjöng i lördags så vi fick höra hur det lät, visserligen bara på piano men det va så vackert, hon har en ljuvlig röst. Hon har oxå tipsat om en duktig manlig solist som ska sjung duett med henne på Come What may...


    Jätte vackra låtar ni valt Vinterfrost!


     

  • Fremm

    Nu har vi berättat för mina föräldrar och de blev helt förstummade, nästan lite tagna tror jag. Och så klart överlyckliga för vår skull... de kollade på inbjudan flera gånger och beundrade den. Sen kom tusen frågor från mamma precis som jag trodde och eftersom jag älskar att prata om bröllopet så va det ju bara kul att berätta om allt hur vi tänkt och jag tror de va rätt förvånade över hur mkt vi hunnit planera och tänkt på den korta tiden. Sen kunde jag ju rådfråga lite om vissa släktingar som jag tvekat över att bjuda och vad de tyckte så det kändes skönt... :)

    I morgon ska vi berätta för min fästmans föräldrar, det blir pirrigt  och roligt det med! :)

  • Fremm

    Teza, ja det va ju typiskt men tycker ni gör rätt i att behålla den. Kan du inte få den som morgongåva istället så hör den ju ändå till bröllopet och som du skriver en superfin symbolik för dina barn! ♥ Hoppas du hittar någon mer ring som passar bättre med förlovningsringen.


    Vi fick ju svar från gulsmeden igår och ringen skulle bli nästan 10.000 kr dyrare än vad hon sagt från början, inte för att jag trodde på henne då för det lät lite väl billigt men trodde kanske inte att den skulle öka det dubbla! ;) iaf så va jag rädd att min fästman skulle slå bakut för nu när jag hittat ringen kan jag inte tänka mig någon annan - VILL HA!! Men snäll som han är så sa han att vi löser det. :D Vi ska försöka byta in lite guld för att få ner priset lite... :)


    Vinterfrost, ja jätteroligt att överraska, hoppas oxå det blir lika väl emottaget hos mina blivande svärföräldrar... det återstår att se! ;)


    Va roligt att ni skickat iväg inbjudningar och att ni fått svar från en del. Hoppas oxå vi får höra något efter att vi skickar ut dem vilket blir denna veckan... det är ju roligt att få svar direkt och vänner och släkt som blir glada! :D

  • Fremm
    MatildaMattias skrev 2012-08-22 18:25:25 följande:
    Här kommer en bild på mig i min klänning. Jag ser en aning stel ut och klänningen är absolut vackrare i verkligheten. Bak är ett släp och snörning i ryggen. Tyckte att den blir extra fin på vinterbröllop med alla silvriga detaljer. :)


    Den ser jättefin ut!! Gillar oxå silverdetaljer och håller med om att det passar extra bra i vintertid. Har oxå valt en med silver detaljer och jag väntar spänt på att den ska komma hem! :)
  • Fremm
    vinterfrost skrev 2012-08-28 13:41:31 följande:
    Åh vad jag var nära på att börja grina i morse, jag fick ett sms från våran toastmaster att jag har skrivit fel i hans e-mail. och givetvis samtidigt med det så häller dottern ut hela sin yogurt på sig och i hela köket och sonen bajsar ner mina rena kläder. Man kan ju hålla sig för skratt iallafall.. Så ikväll får jag och sambon sitta och sms/ringa runt alla inbjudna och meddela felet för givetvis var den adressen som jag skrivit redan upptagen. TM skulle maila denne och höra ifall han skulle kunna vidarebefodra om det skulle komma något till hen..
    Usch va jobbigt! alltihop - bra att TM kontaktar den andres mail och ber att VB. Ja du... att planera bröllop med barn är inte helt smidigt, höll på att bli tokig på mina igår när vi va hos floristen... de kan då aldrig sköta sig utan busar och stimmar upp varandra, leker och bråkar om vartannat.. inte smidigt!
  • Fremm
    hallonfrossa skrev 2012-08-28 16:44:34 följande:
    Det är så oerhört tråkigt, tycker jag, när folk inte kan osa:à i tid, vi skickade ut inbjudningarna tidigt (1år innan) för att alla skulle kunna boka in och så hadde osa 1juni, men ändå är det en familj som VÄGRAR svara på om dom tänker komma, det som gör mig mest ledsen över det är att det är m2b ända bror och i alla fall jag hoppas på att folk kanske prioriterar ett bröllop, åtminstone till ett syskon :( *SUCK*
    Usch va trist, förstår att ni blir besvikna när en sån nära person som sin bror inte kan svara i tid, de tror och hoppas man ju på att höra från först! Har ni frågat dem varför de inte svarat eller vad väntar de på? Hade det varit en bekant eller liknande så hade jag helt strykt dem som om de inte tänker komma men en bror är ju lite annorlunda! :-/
  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-08-28 17:40:10 följande:
    Mitt löshår kom hem idag ! :D jätteglad ! Eftersom jag är rödhårig är det väldigt svårt att hitta rätt färg :) men nu har jag det ! kommer garanterat vara långhårig på vår dag ;D

    Känns som jag hamnat i en lite dvala om bröllopsbestyren. Tror luften gick ur mig lite efter inbjudningskorten.

    I min bör att göra lista är egentligen:
    boka sminkös och frisör,
    florist.
    Köpa skor till m2b.
    Fixa mönster till min cape och köpa tyg.

    Åka till Tyskland står på listan också, men i oktober

    Kram !

    Åh va roligt att du hittat rätt färg på löshåret, hoppas att min frisör hjälper mig med löshår och rätt färg när det närmar sig, vill ha lite längre men framförallt fylligare hår än mitt vanliga. Har ni kikat på vad ni vill ha för frisyr, visa gärna bilder! :)


    Har mkt kvar på listan jag måste göra mest pyssel och sånt, har nog bokat det mesta men sen att spika hur man vill ha menyn, dukning, dekorationer osv har vi inte kommit så långt.


    Vi ska oxå till Tyskland, antagligen i oktober ;).

  • Fremm

    Vi har båda ganska så ovanliga efternamn, hans är nog lite vanligare än mitt eftersom mitt efternamn enbart finns i min släkt men å andra sidan kommer det från 1600-talet nångång så släkten och namnet har spritt sig ganska mkt. Hade han haft ett -ssonnamn hade jag nog velat behålla mitt och att han skulle ha samma men nu när han har ett fint efternamn så tar jag gärna det. Min dotter ska byta till hans oxå så vi heter samma i hela familjen. För mig tycker jag att det är en viktig bit när man gifter sig att man heter samma, fast det är ju bara vad jag tycker och vill. Har redan börjat öva på autografen ;) ser fint ut tycker jag men visst kommer det kännas konstigt och man kommer nog både säga och skriva fel ett antal gånger... men mysigt och roligt oxå! :)

    teddy: ja min klänning har ju axelband så helt bart blir det ju inte men jag vill inte heller ha något som täcker min fina klänning i kyrkan. Däremot har jag en pälscape när vi går ut efter vigseln.

    Jag har alltid tänkt mig slöja och tiara/krona men på sistone har jag ångrat mig och tänker att jag vill ha ett vackert brudsmycke i stället så det blir nog ingen slöja tror jag inte, vill inte att den ska täcka min frisyr men ångrar jag mig så får jag låna min systers som är väldigt vacker (måste ju ändå ha något lånat)

    Förresten ska ni ha det? Något blåt, nytt, lånat och en slant i skon (eller hur den nu går ;)). Det tänkte jag! :) Ska ni ha strumpeband? Var har ni hittat det? :)

  • Fremm

    Här kommer en bildkavalkad på min klänning beställd från Jenjenhouse. Jag är supernöjd!! Päls"sjal", skor och väska är oxå därifrån. Det enda minuset va att klänningen är en aning förstor ändå beställde jag en mindre stl eftersom jag ämnar gå ner några kilo till innan dagen D. Nu har min m2b dragit åt snörningen så mkt som han har kunnat och ändå hade jag velat dra åt mer men det är väl inget en sömmerska inte kan fixa antar jag. Funderar oxå lite på kjolen, med högklackat och underkjol blir det täckande undre tyglagret kortare än det övre skira lagret, är det något som stör er? Vad tycker ni annars? :D











Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????