• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    lycklig01 skrev 2012-08-29 20:00:35 följande:

    kom på att mina skor är gamla, så då var det fixat, men något lånat!?


     


    ursäkta att jag bombar tråden med det här nu


    Har inte heller  kommit på något lånat, näe underkläder vill man ju inte låna ;). Blått får bli strumpeband eller I do i strass under fotsulorna - dock ej inhandlat än. Nytt är ju lätt för det kommer det mesta vara. Gammalt vet jag inte heller letar ju efter en brosch som ska vara i gammal stil kanske hittar den på loppis eller något ;),

    Something old, something new, something borrowed, something blue and six pence in her shoe... så går den va?

    Då är det som sagt gammalt och lånat som behövs... kanske lånar slöjan om jag bestämmer mig för att ha en... ja det tåls att tänka på lite trevlig tradition! :)
  • Fremm
    lycklig01 skrev 2012-08-29 21:00:50 följande:

    jag har köpt blåstrass i do för 32 kr med frakt från ebay :) så det är ordnat! bra ideee med brosch, kom på att om man lånar en av någon kan man sätta fast den någonstanns där den inte syns, då har man ju något lånat :)


     


    funderar på det där med peng i skon, måste ju bara nå fruktansvärt obekvämt och skava!?


    Smart, det kunde man ju gjort istället för att köpt i sverige för 85 spänn! :)

    Jo det är kanske obekvämt men kanske man kan lägga en liten peng under sulan eller klistra fast den någonstans där den inte skaver? Undrar just vilken peng man ska köra med? 5-krona?
  • Fremm
    vinterfrost skrev 2012-08-29 22:52:56 följande:
    Pjoj vad ni har skrivit idag :)

    Fremm, Ser jättefint ut! Min var oxå i största laget men den får man väl fixa till :)
    Minuz JA det måste ju betyda något II Väntar me spänning!!

    Ang slöja så tror jag inte at jag ska ha det som det ser ut nu,,
    Kommer nog vara baraxlad i kyrkan..
    Strumpeband ja.. haha min mamma har köpt ett åt mig och blått har jag för mig att det var så den får väl gå som ny och blå.
    Som gammalt kommer jag försöka få med mig ett fickur (var jag nu ska sätta den) som jag fick av min farmor när jag konfirmerades, det var hennes farmors klocka som hon hade fått på hennes konfirmationsdag Ganska precis 100 år före min. På baksidan så står det ED i snirkelbokstäver som står för Engla Dalkvist och den dagen visste jag att får jag nån gång en dotter så ska hon får heta Engla och det har jag nu
    Men något lånat hmm.. Funderar på o höra om mamma kanske har några pärlörhängen som jag kan få låna (haha om inte så kan hon få det när hon fyller år i november så kan jag låna dem i december haha)
    Ja här händer det grejer men det är ju så roligt att alla skriver om sina funderingar och planeringar fast det är klart är man borta en dag så har man ju lite att ta igen! ;)

    Tack så mycket, roligt att du tycker klänningen ser fin ut. Ja vi får hoppas att de är duktiga på att sy in våra klänningar, det borde ju logiskt sätt va lättare att sy in än att lägga ut? *håller tummarna*

    ´*haha* ja så kan man ju oxå göra, ge bort en sak för att sen låna på dagen D - vilken bra idé! :D

    Härligt att läsa om den gamla klockan och din farmors farmor, va speciellt! Va fint att du valde att namnge ditt barn samma namn. I synnerhet när det va ett så fint namn och har en sån fin betydelse! :) Tyvärr har jag nog inget riktigt gammalt. En gammal guldring från min mormor som hon fått av min morfar men den passar inte alls istil med det andra och ringar har jag ju redan på mig... kanske kan fråga henne om hon har någon brosch som är vacker som jag kan få låna då är det ju både lånat och gammalt och något jag behöver. :)
  • Fremm

    Minuz,


    Ja du svårt det där... det kan ju vara fint med något turkost men det går ju tex ha en blomma i turkost eller liknande. Hittar du inte som du tycker passar måste ju inte turkost vara med i brudföljet.


    Vi har tänkt så här (våra färger är ju lime, cerise, silver och ivory/vitt)


    Jag: Har ivoryfärgad klänning med silverdetaljer, en härligt färgglad brudbukett med fokus på lime och cerise men även ljusrosa och vitt... skorna är ivory likaså stövletterrna men är sugen på att par cerisa skor... (kul med färg tycker jag) ett maffigt hårsmycke i silver och stenar. Lockig uppsättning...

    M2B: Vi ska kika på kläder åt honom i helgen men vi har tänkt oss en grå kostym/frockcoat med limegrön väst och cerise kravatt. Svarta skor, limegröna strumpor? Grön och rosa corsage.


    Tärna: Ska ha en cerise klänning (tealength?) i halterneck. Utsläppt lockigt hår i en halvuppsättning och en liten tiara. Skor vet jag inte än men hon har ett par vita annars får vi kika på din sko eller något? En mindre bukett likt min brudbukett.

    Marskalk: Samma som M2B

    Brudnäbb/blomsterflicka: Ska ha en vit klänning (likt en brudklänning) med ett cerise sidenband i midjan. Lockig halvuppsättning och ett strassdiadem. Skor vet jag inte där heller än men några vita/silvriga.


     


    Det är mkt att tänka på när ens barn ska vara med i brudföljet oxå... Ska bli kul att titta på kläder åt killarna i helgen men till flickorna blir nog ännu en beställning hos Jenjen. :)

  • Fremm

    Idag har vi fått en hel del gjort, det har varit en underbar dag! Jag va på makeupstore för en sminkning (man får ju välja produkter för samma värde som sminkningen och jag skulle ändå handla lite) kul att få lite tips och idéer på hur sminkningen kommer att kunna se ut. Den blev riktigt läcker, frostig och lite vintrig. Min m2b kunde inte titta sig mätt på mig sen och sen va det min tur att inte kunna titta sig mätt på honom för han och vår son provade kläderna som de ska ha och min m2b va det stiligaste jag nånsin har sett. Det blev så bra med de kläderna vi tänkt oss och de va så snälla och hjälpsamma i butiken. Jättekul. Sen hittade vi superfina skor till minsta tjejen (cersia lackskor med lite kilklack och glitter framtill) ni må tro att hon va lycklig när hon fick se dem. Så även ett par finskor till sonen, jättefina de oxå.

    Sen vart det en scrapbutik för pyssel till kyrkhäften, dekorationer och festhäften och därefter panduro för ytterligare komplettering... jag som älskar pyssel va i paradiset för en stund ;). Sista stoppet blev rusta och där köpte vi fina medaljongtapeter som vi ska använda oss av som löpare på borden och dessutom hittade vi jättesnygga vita ljusstakar som vi ska ha på honnörsbordet. Tror det kommer bli så fint och det känns så skönt när man kan bocka av saker från listan. Jätteroligt!!

    Hur går det för er andra?

  • Fremm
    teddy skrev 2012-08-30 14:58:14 följande:
    Först och fremmst! ;)
    Fremm, du ser sjukt fin ut! :)
    Klänningen kanske är en aning stor som du säger men de kan man väl sy in... Sen tycker jag de va fint nertill me de skira tyget o att de ligger lite över liksom... :) 
    Åh tack så mycket teddy, va glad jag blir! :) Ja jag hoppas verkligen att sömmerskan är tillräckligt duktig att hon kan få till det genom att sy in den... tanken med korsettsnörning är ju att man ska kunna dra åt ordentligt så man känner sig lite smalare än vad man är och att man får lite stadga det får jag inte nu... men hoppas det ska gå att lösa. Gillar oxå det skira tyget ovanpå, det är effektfullt! :)
  • Fremm
    Minuz skrev 2012-08-30 16:33:01 följande:
    Lime och cerise är ju så snyggt ihop. Ni kommer bli så fina med det du skrev.........
    Åh Tack, ja det blir glada färger. :) Nu känns det ännu bättre när männen i familjen provat sina kläder innan har man ju bara tänkt det i huvudet. Hoppas att klänningarna till tjejerna blir bra med, ska beställa dem från jenjen här snart - blir spännande! :)
  • Fremm
    smulan8118 skrev 2012-09-01 13:39:19 följande:
    Åhhh blir så trött på mig själv! Har börjat vela med färgerna igen!
    Hade bestämt mig/oss för turkost... Så börjar jag titta på blommor o dyl, å jag visste jui från början att det inte finns några turkosa blommor. (färgade avskyr jag) Å då blir valet vita blommor. Ja.. nä då börjar jag tycka det blir färglöst och kallt. Likaså färgerna på blommorna under middagen - samma sak där. vita dukar, vita servetter, vita blommor! määä, vi är inga "vita" personer alls... lite färg vill vi ha.

    Har därför börjat funderar på om man kan ha turkost OCH lila. ?? inbjudningskorten är redan beställda och i stort sett postade å de är turkosa. Det är väl egentligen där problemet ligger - att inbjudningskorten redan är klara och de är i turkost. Annars hade jag nog bara bytt till lila...typ auberginelila. =D Kanske kan göra vigselprogrammen turkosa också? så det går igen någonstans? Eller bryr någon sig EGENTLIGEN om inbjudningskortet är i en annan färg? Suck... blir så arg på mig själv, ett steg fram, två tillbaka... 
    Ja men se där, Minuz har turkost och lila och jag tycker det låter som en läcker kombo, ovanlig oxå! :) Älska turkost och tycker det är synd om det inte kommer igen på bröllpet när inbjudningarna har den färger men turkost kan ju vara accentfärgen och lila "huvudfärgen" om det är lättare att hitta den färgen i blommor och sånt som du skriver... din m2bs kravatt kan ju vara turkos (eller lila) eller om du har något brudfölje... sen kan man ju dekorera med annat än blommor oxå på borden som är turkosa... möjligheterna är oändliga, det är ju egentligen bara som du skriver att blommor kanske inte är turkosa men mkt annat kan ju vara det ändå? :)
  • Fremm

    Härligt att höra att det händer lite här i tråden! :)

    Vi kommer med stor sannolikhet har porterstek med fräscha tillbehör och potatisgratäng till varmrätt, den kommer serveras i bufféform.

    Vad gäller dukningen så har jag inte heller så bra koll på hur det kommer att bli, svårt när man inte kan testa innan... får kanske prova hemma sen för att se så det blir lagom... varken för mkt eller för lite... men så här har vi tänkt i alla fall. Det blir långbord som ett E fast med fyra tungor. Linnedukar och medaljongtapet i vit och silver som löpare, hade annars tänkt sizoflor men jag ville ha cerise och min blivande ville ha lime... ;) (våra färger) så va valde en neutral färg som botten. Sen ska vi ha uppochnervända vinglas så på foten står det cerisa och limegröna blockljus om vartannat som jag tänkt dekorera med ståltråd och pärlor i den andra färgen (rosa blockljus och limegröna pärlor och tvärtom). I glaset ska vi ha en ros som dekoration. Det enda kruxet med det är att man måste sätta ut rosorna så sent som möjligt då de inte håller sig så länge utan vatten, har inte kommit på någon bra lösning för det än...

    Sen skulle jag vilja ha vita höga vaser med buketter av brudslöja i... det skulle vara vackert och få lite höjd, nackdelen med det är som ni skrivit att man inte vill att någon ska skymmas av blommorna... sen ska vi sprida ut lite diamanter och bling på borden. festäfte, servetter och eventuellt servettringar samt favoraskar ska oxå få plats på borden. Kanske några enkla ljuslykor med värmeljus i från Ikea för att få ytterligare ljus på borden... mkt ljus och mysbelysning ska det vara.

    Vi har tänkt att köpa ljusdraperislingor att sätta över fönstren och så har jag ett bild på att man kan ha även bakom duken vid antingen tårtbordet och/eller honnörsbordet, har dock inte testat om det går än och om det lyser igenom dukarna vi ska ha...

    På honnörsbordet blir det lite extra, vi har köpt fyra ståtliga vita ljusstakar dit, med samma blockljus på, sen ska vi ha en brudbåge... hade velat ha klädda stolar men har nog så gott som valt bort det pga tid och kostnad, kanske att man kan klä endast brudparets (dvs våra) stolar för att det ska se lite festligt ut?

    Ja så långt hade vi nog tänkt med dukningen... ;)

    Har fortf inte skickat in hindersprövningen men det ska väl bli nu i mitten av sept.

Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????