• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    teddy skrev 2012-09-26 14:42:01 följande:
    Förresten, ni som inte ska ha något över axlarna i kyrkan, e ni inte rädda att fryyyyysa?!
    Visst brukar det ju vara lite svalare i en kyrka speciellt vintertid men jag räknar med att jag kommer hålla mig varm pga adrenalinet, nervositeten och spänningen :)
  • Fremm

    Jenny121212, åh va spännande och roligt, visa gärna bilder på den om du vill och har lust! :)

    lycklig01, roligt att du hittat stövlar och att du slog två flugor i en smäll - känns extra bra då! ;)

    Hallonfrossa, ettiketterna är ju superfina - vilken kul idé! Blir nästan lite sugen själv, vistaprint har jag otroligt mkt roliga saker man kan beställa men kan reta mig på att allt verkar så billigt från första början och sen plockar det på mot slutet men har ändå beställt därifrån ibland... ska kika där igen snart... vi vet inte riktigt hur vi ska göra om vi ska ha lådvin och hälla upp i karaff eller om vi ska köpa flaskor... blir väl antagligen billigare med lådvin... vi får se...

    Tack, roligt att du gillade den nya servettvikningen, den kändes mycket bättre, ringen passade och vikningen kändes mer festlig och arbetad... kör nog på det. Frågan är om man redan nu kan vika dem eller åtminstone en tid i förväg och lägga dem i en låda sen... har en känsla av att det kommer vara mkt att göra innan ändå... likaså med favoraskarna, de är rätt pilliga att vika ihop men vill inte att de ska bli fula innan dessutom måste jag ju lägga i godiset (vilket svarar på din andra fråga) tror det får bli godis av något slag, vi har ju färgtema rosa och grönt så vi hade tänkt ahlgrensbilar och mintchokladdragékulor i samma färger. Klart det vore festligt med fina praliner eller sånna där specialbeställda chokladhjärtan eller andra bröllopsrelaterat godis men det är ju så sjukt mkt dyrare och man vill ju ändå fylla ut asken lite så det inte ser för pluttigt ut. Har inte kommit på någon annan idé än godis men visst vore det kul om man kom på eller fick tips om något annat att lägga i asken...

    Vet inte om det kommer få plats särskilt mkt i min vigselring men om det gör det vore det ju kul med något speciellt... :)

    Perfekt att få vinet av svärmor, vi får bidrag från våra föräldrar som vi hoppas och tror täcker maten, drickan och lite till, det är tacksamt!

    vinterfrost: köpte bröllopsguiden när den kom ut och tyckte det fanns massor med intressanta och bra saker att läsa om och se på - jätteroligt nummer. Däremot har jag inte fått tag i allt om bröllop då det inte verkar finnas något ställe som säljer den i denna kommunen :( typiskt, jag som älskar att bläddra i bröllopstidningar... köpte dock två engelska tidningar när jag va i London, lite kul att bläddra i de med...

    Har ju glömt berätta att vi fått hindersprövningen och vigselintyget nu, det gick fortare än vad jag trodde så det var ju tur att vi inte skickade in tidigare för då hade hindersprövningen hunnit gå ut innan vi hunnit gifta oss ;) men nu räcker den till 20e januari så det är lugnt! :)

  • Fremm

    Hallonfrossa: Superfina hårsmycken, hur har du tänkt att ha dem? Var hittade du dina?

    Här är mitt diadem som jag köpt, tycker det är jättevackert och blir nog fint till frisyren hoppas jag, det enda jag är liet orolig för är att jag lätt får ont bakom öronen av diadem om det klämmer åt för mkt men hoppas att det går att lösa det med frisyren i alla fall...




    teddy, vi fick ett papper som stod hindersprövning och ett papper som stod vigselintyg på i samma kuvert från skatteverket, men vet inte vad skillnaden är...

    Jenny121212, nä det verkar inte gå att skicka bild via mobil men vi hoppas på att du vill lägga upp från datorn sen, va roligt att den passade så bra! Superbra ju!! :)

    Lycklig01, vad säger du - va trist!! :( men har ni bokat det och har de sen meddelat det i efterhand att de lagt ner? Hoppas att det löser sig i alla fall...

    Måste berätta två riktiga plus på pluskontot... våra bröllopsfotografer tillika vänner har redan sänkt sitt pris till oss betydligt ifrån vad de brukar ta men så nu idag fick vi mail från dem att de ville sänka sig ännu mer eftersom de inte kände att de ville tjäna något på oss som är deras vänner, så otroligt fint av dem. Jag vet (som hobbyfotograf) hur otroligt mkt arbete som ligger bakom inte bara på bröllopsdagen utan efterarbetet med alla bilder så jag är otroligt tacksam över att de gör detta för oss, dessutom i det lilla pris vi behöver betala så ingår det framkallade bilder och tackort.

    Kikade in hos guldsmeden idag oxå och eftersom vi hade en del skrotguld vi samlat på oss och fick ytterligare lite av mina föräldrar så kommer ringen att kosta oss mindre än 4000 kr när den är värd närmare 17000 kr. Det är bra det! :)
  • Fremm

    Fy va trist (och dåligt) kunde de inte rekommendera något annat band eller likvärdigt? Även om de splittrats kan inte delar av bandet ställa upp - även om de splittrats tycker man ju att de har åtaganden att åtminstone ställa upp på de spelningar som är inbokade... vet inte hur lätt det är att få tag i band men jag hoppas att det löser sig för er... vi kommer ju bara använda oss av spotifylistor...

    Va roligt att du gillade diademet, jag är oxå väldigt förtjust i det så jag hoppas och tror att det blir bra! :)


    lycklig01 skrev 2012-09-28 00:00:05 följande:
    Fremn: jo de var bokade och nu helt plötsligt har de splittrats! :( Gud så fint diadem, blev nästan sugen på att byta min tiara
  • Fremm

    Hallonfrossa: Tack för att du redde ut det åt oss (hindersprövning vs vigselbevis) :)

    Åååh låter som det kommer bli jättefint att ha både och, så långt har jag inte tänkt... kanske skulle spara en av broscherna jag köpt på mig att ha där bak jag med, jättebra tips och jag tror du har rätt - det kommer bli superfint! :) Tack och roligt att du gillade mitt diadem!

    Ja det är verkligen glada nyheter när man kan spara in på vissa saker, och vänner som ställer upp är verkligen GULD värda! GLömde säga att även fotografering för mina budoirbilder ingår i priset... kanon! :)

    Vilken vacker låt, men måste berätta, lyssnar på Spotify samtidigt och samtidigt som jag satte på din låt från youtube så började Touch Me med Samantha Fox spela och innan jag fattade att den låten va från SPotify och inte youtube-klippet så började jag undra lite om det verkligen va en så passande låt att gå in i kyrkan till (och att nog prästen inte går med på det ;)) men sen när jag hunnit tänka allt det så insåg jag att det va spotify som spelade så jag lyssnade på er låt och den är verkligen supervacker, det borde ju inte vara några problem för prästen och jag förstår nu att du blir tårögd av den för den är väldigt stämningsfull och vacker... till skillnad från Touch Me ;)...

  • Fremm
    Hjärta Bröllopslista Hjärta

    1/12 2012 - Hallonfrossa, Nyköping
    1/12 2012 - Teddy, Skåne
    1/12 2012 - lycklig01, Boden
    8/12 2012- vinterfrost, Rosersberg
    8/12 2012 - DecemberVals,
    12/12 2012 - jonnagoransson, Thailand
    12/12 2012 - Pekkiisch, Oskarshamn
    12/12 2012 - Jenny121212, Falkenberg
    15/12 2012 - Jennifer, Uppsala
    16/12 2012 - Bea, Skåne
    29/12 2012 - Smulan8118, Linköping
    31/12 2012 - Teza, Eskilstuna
    31/12 2012 - Fremm, Småland

    Oj oj oj här har det hänt grejer under helgen när jag varit med familjen på Skördefesten på Öland i helgen :).

    Som brudfölje har vi våra barn, det blir en tärna en marskalk och en näbb. De har fått ett varsitt uppdrag, näbben ska strö blommor längs med gången, marskalken ska ansvara för ringen och tärnan får hålla brudbuketten vid ringväxlingen... de ser fram emot detta jättemycket! :) Förresten har vi beställt tärnan och brudnäbbens klänningar idag (från Jenjenhouse) blir spännnde att se när de kommer! :)

    Vad gäller möhippa och svensexa har jag hintat lite till min syster som är en del av värdparen att det vore kul med en möhippa (kontrollfreak yes I am ;)) tror nog att de hade tänkt det i alla fall men ändå... sen eftersom min m2b varit gift tidigare och blivit svensexad så förväntar han sig inte att bli det igen men jag nämnde för henne att det vore kul om han blev det i alla fall så hon skulle reda lite i det med min svåger och min blivandes svåger... de som är värdpar... vi ska ge dem en lista med gästerna och deras nummer och så får de själv kontakta de och se vilka som vill vara med... :)
  • Fremm
    hallonfrossa skrev 2012-09-30 22:09:26 följande:
    Åh jag är så nyfiken på hur allas bröllop kommer att se ut!! Lova mig att vi fixar en efter tråd sedan men bilder :D
    Skulle vara så kul! Solig 
    Åh jag håller med, det skulle vara jättekul att se hur allas vackra bröllops blev sen - det måste vi göra... efter allt planerande till bröllopet så lär det ju kännas lite konstigt efteråt - vad ska man göra av all tid ;) inte för att jag tror det blir problem men det vore ju kul att leva på bröllopsbubblan ett tag till efteråt och hänga här lite till även om man gift sig... :)
  • Fremm

    Vinterfrost, bilen passar ju kanon till bröllopet... vi vet inte vad vi ska ha för bil än... min blivandes favoritbil är Ford Mustang så visst hade det varit kul att ha en sån på bröllopet men det är nog få som har dessa bilar ute vintertid... min m2b har fått fria tyglar att fixa transporten, skönt att kunna släppa på något! :)

    Ang Hindersprövningen är jag nog lika rådvill och novis själv att jag inte vet: På vår hindersprovning står det längst ner UPPLYSNINGAR, Makarnas efterhan... Om detr framgår av intyget om hindersprövning att anmälan om makarnas efternamn inte gjorts till Skatteverket ska vigselförrätaren ta emot deras anmälan och sända den tillsammans med "intyg, vigsel".

    Med det antar jag att eftersom vi gjort en anmälan om efternamn och det inte står på pappret att det saknas så har de fått det pappret även om det inte står på hindersprövningen?

    Mat är jag urkass på så tyvärr ingen hjälp från mig där...

    Kul att du ska till frisören snart, jag klippte ju ena sidan av håret kort före sommaren innan min m2b friade så det känns ju lite typiskt nu när jag vill ha en uppsättning (tur det finns löshår). Har bokat in en klipp och slingtid i slutet av oktober innan jag åker till sthlm för att fotograferas, då ska vi oxå gå igenom frisyrerna och boka tider för provuppsättning och alla i familjens hårtider... det blir kul! :)

    Fick veta att den manliga solisten vi frågat kunde sjunga på nyårsafton så nu kommer min syster och den manliga solisten sjunga en varsin sång och en gemensam duett, tror det kommer bli så vackert!! :)

  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-10-01 11:39:25 följande:
    Jag fick också så på vår hindersprövning så jag rinde upp skatteverket, o hon sa att det var registerat så att vi inte skulle bry oss om det. :)
    Va bra, tack! :) Hoppas detsamma gäller för min dotter som oxå byter namn i samband med bröllopet... får väl ringa annars eftersom jag inte fått någon bekräftelse för henne (om det ens ska komma?)
  • Fremm
    hallonfrossa skrev 2012-10-01 20:28:31 följande:
    Fremm skrev 2012-10-01 11:49:28 följande:
    Va bra, tack! :) Hoppas detsamma gäller för min dotter som oxå byter namn i samband med bröllopet... får väl ringa annars eftersom jag inte fått någon bekräftelse för henne (om det ens ska komma?)
    Vi har skickat in totalt 4 blanketter till skatteverket,
    en om hindersprövning, en om vigselintyg, och två om efternamnsändring ett för vardera barn, och vi har fått tillbaka bekräftelser på alla 4:a.
    Jaså, kom alla bekräftelserna samma dag? Då borde jag isf få en bekräftelse för min dotters efternamnsbyte? Har fått vigselnintyg och hindersprövning. Skickade in hindersprövning, namnbyte för mig och en för min dotter totalt tre papper, varav de två första skulle till samma adress medan min dotters blankett skulle till en annan adress... får väl ringa om jag inte får bekräftelse på den snart...

    Låtersom supergod mat och till vilket bra pris, vilken tur du har som har en syster som fixar med det... jag ska väl inte klaga då många av mina nära och kära hjälper till med det de är bra på... ;)

    SHIT, blev riktigt nervös nu, skickade in en andra beställning till Jenjenhouse igår kväll... första gick ju utan problem, då beställde jag min brudklänning med en massa tillbehör... vi har under några veckors tid kikat på klänningar till våra döttrar eftersom vi blev så nöjda första gången men så har vi väntat med att beställa till löning och igår fick vi se att bilden till äldsta dottern (tärnan) hade försvunnit och bytts ut mot en annan bild, klänningen ser inte precis likadan ut men nästan... så vi beställde den. Näbbklänningen va densamma som vi sett tidigare, dessutom beställde jag en klänning åt min mamma som oxå hittat en hon gillade... idag när jag går in på Jenjenhouse och fyller i artikelnumrena på klänningarna så finns inte mammas och näbbens klänning kvar... bara tärnans (vars bild va den nya)... så nu blir jag lite orolig att dessa två inte går att beställa, pengarna är ju redan dragna och det är ju just dessa klänningar vi fastnat för... hoppas verkligen att de inte återkommer om att de inte går att beställa för då känns det ju riktigt dåligt och oseriöst...

    Har en känsla av att de inte längre kunde ha kvar bilderna de hade tidigare eftersom det va bilder "lånade" från de riktiga designernas hemsidor, det var alltså kopior av dessa klänningar man såg på bilderna som man fick hem sen, på sätt och vis är det ju bra att de byter ut dem så att man ser hur de faktiskt kommer att se ut - fast hade jag sett min klänning som jag sett på de nya bilderna hade jag nog inte blivit så betagen som jag blev på bilderna av orginalklänningen och som jag faktiskt tycker ser mer lik ut i verklighet än de nya bilderna... mkt märkligt... det är väl bara till att vänta och se nu då... håll tummarna!!
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????