Inlägg från: Jolin |Visa alla inlägg
  • Jolin

    Förslag på förrätt?

    Hej! Vi behöver hjälp att hitta RÄTT förrätt. Till varmrätt blir det oxfilé med rotfrukter, rödvinsås och bea.

    Vi vill ha någon förrätt som passar bra ihop med varmrätten, vi vill absolut inte ha fisk eller skaldjur.
    Är det någon som har lite förslag?

  • Svar på tråden Förslag på förrätt?
  • Jolin

    Tack för era svar. Vi har varit inne på västerbottenostpaj men jag har fått för mig att jag vill ha något som är grönt på tallriken. Jag funderar på Chévre chaud men vet inte riktigt hur jag ska lägga fram det till vår kock. Han kanske tycker att det är för avancerat?
    Vi kommer alltså inte laga maten själv utan vi betalar kuvertpris och kuvertpriset styrs av vad vi väljer att servera.
    Kan tänka mig att  prisförslaget vi fick på västerbottenpaj är billigare än med Chévre Chaud. Men man kan ju alltid fråga.

    Vad tycker ni om detta? (tasteline.com)



    Ingredienser


    4 skiva(or)  bröd, rostat, toast smör, till stekning 4 skiva(or)  chèvreost, ca 1 cm tjocka 2 msk  honung, flytande 80 gram  sallad, späd, t ex rucola och bladspenat 1 st  röd lök(ar) 12 st  cocktailtomat(er) 4 msk  olivolja 2 msk  balsamvinäger 50 gram  valnötter flingsalt svartpeppar, nymalen

    Tillagning


    1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.

    2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.

    3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.

    4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.

    5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

    Recept: Mattias Montin
    Foto: Katja Kristoferson
Svar på tråden Förslag på förrätt?