• Julibruden2012

    Tips på bröllopsdessert

    Hej!
    Vi ska ha catering på vårt bröllop av förrätt och varmrätt, men tänkte göra efterrätten själva. Tycker det är kul att laga mat, lite mer personligt och framförallt kostar det inte 80 kr/portion... Vi ska ha runt 50 gäster, och tyvärr har vi inte glas (och vill inte ha plastglas) så vi kan göra pannacotta etc. vilket jag annars hade tänkt. Så nu behöver jag lite hjälp med goda, lite smålyxiga och relativt enkla desserter!

    Vår meny ser i övrigt ut såhär:
    Förrätt: Parmalindad grillad sparris med balsamicoglaze och flagad parmesanost
    Huvudrätt: Pepparstekt oxfilé med potatisbakelse på timjan och bacon samt rödvinssås.

    Och vi ska ha både efterrätt och tårta!

    Vi har en tanke om att göra den här tryffelchokladkakan:
    http://sarasdelikatesser.blogspot.se/2011/10/just-nu_28.html
    Vi har gjort den själva ett par gånger och den är lite kladdig att skära upp, men annars supergod och smidig eftersom den går att göra laktosfri och redan är glutenfri (dvs. vi fixar alla allergier..). Kanske är den lite mäktig för ett sommarbröllop och med övrig meny dock? Tänkte skiva den i ganska smala bitar och servera med en klick grädde och färska jordgubbar. 
     
    Vi har också funderat på en enkel, men god, cheesecake som vi brukar göra. Också den har vi isf jordgubbar till.

    Annars tänkte jag kanske nån limepaj etc. men jag vet inte...

    Vad har ni för idéer? De ska vara lätta att lägga upp med för serveringspersonalen!

  • Svar på tråden Tips på bröllopsdessert
  • daniiel

    Jag hade älskat att få en bit av den där chokladkakan, även efter en sådan meny och före bröllopstårtan ;P haha Jag tycker det låter väldigt gott med jordgubbar till också :)


  • Julibruden2012

    Tack för tipsen och kommentarerna!

    Från början var jag inne på att göra fläderpannacotta, som jag skrev ovan, och nu har jag funderat på det igen.. Kom på att man kan ju köpa värmeljushållare (Galej på Ikea 4 st för 9 kr) att servera i, blir ju inte så dyr extrakostnad. Har testat att göra en sats nu, hoppas på att det blir bra.

    Det känns som en lite lättare dessert med typ fläderpannacotta med jordgubbar till, än de andra föslag jag haft, eller vad tycker ni?

  • annapanna88

    Fläderpannacotta låter supergott. Själv är jag ju chokladälskare, men har också tänkt att det nog blir för mycket om man ska ha tårta också... Vi ska därför ha champagnesorbet:http://www.recept.nu/1.301098/carl_otto_ottergren/efterratter_godis/agg_mejeri/champagnebomb

    Om du ska göra något i portionsglas, kolla på duni.se
    De har sådana i plast, lite lättare om man har många gäster då man kanske inte har användning av alltför många efter bröllopet :) 

  • daniiel

    Smaken är ju som baken, så länge ni väljer något ni tycker om så blir det nog bra :) Själv kan jag dock tycka att pannacotta (som är i princip bara grädde och socker) kan vara lika mäktigt som en bit chokladkaka/tårta. Både och är ju dock supergott :)

    Vi hade 3-rätters och serverade chokladbrownie med grädde till dessert, senare på kvällen serverades också bröllopstårtan och nästan alla tog två bitar ur den :)


Svar på tråden Tips på bröllopsdessert