• bubbel83

    Min Meny!

    Hej!


    Vad tycker ni om min meny? (Vi ska ha bröllopsfesten i en bygdegård och vi ska laga maten själva)


    Förrätt:


    Kräftröra i pajskal


     


    Huvudrätt:


    Medelhavsmarinerad kycklingfilé (kall)


    Citron-persiljemarinerad fläskfilé (kall)


    Potatisgratäng (pekas påsgratäng som hottas upp riven ost och timjan)


    Pepparsås, vitlök/smörstekta haricot vert, örtbröd, fat med frukt/sallad


     


    Dessert:


    "Glassig" citronkaka (typ frusen cheesecake) med varma hallon


     


    Tårta (gjort på sockerkaksbotten, hallonmousse, vitchokladmousse) + kaffe


     


    Korv med bröd som "nattamat"

  • Svar på tråden Min Meny!
  • brud 201208

    Det låter kanon:))
    Vi ska ha skaldjursbuffe ,någon typ av choklad dessert och tårta.

  • Strawberry

    Låter riktigt gott!!! :D

  • operfekt

    Det låter väldigt gott, jag tar gärna receptet på kycklingen & fläskfilén om du har dem lätt tillgängligt? :D

  • bubbel83

    Här kommer recept på kyckling och fläskfilé!


    Marinerad fläskfilé med citron och persilja


     


    Du behöver:


     


    * 600 g fläskfilé


     


    * salt


     


    * peppar


     


    * 0.5 dl mango chutney


     


    * ca 2 msk smör att steka i


     


    Marinad:


     


    * 3 msk vitvinsvinäger


     


    * 2 msk kallt vatten


     


    * 0.75 dl olivolja


     


    * 0.5 tsk salt


     


    * 1 krm malen svartpeppar


     


    * 1 tsk strösocker


     


    * 0.5 dl finhackad persilja


     


    * 1 st citron (skalet)


     


    Gör så här:


     


    1. Sätt ugnen på 175°C.


     


    Putsa fläskfilén. Skär bort fett och hinnor.


     


    Salta och peppra runtom. Pensla på mango chutney.


     


    2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme.


     


    Lägg i köttet när pannan verkligen är varm. (Smöret ska ha slutat bubbla.)


     


    Stek några minuter i taget och vänd sedan runt köttet så att det får en fin ljusbrun stekyta runtom.


     


    3. Lägg över köttet i en ugnsform och häll över stekskyn om det blivit någon.


     


    Sätt i en stektermometer med spetsen i mitten av köttet.


     


    Ställ in köttet i mitten av ugnen i 175°C och låt stå tills termometern visar 65°C eller ca 20 minuter.


     


    Gör under tiden marinaden.


     


    Marinad:


     


    4. Blanda vinäger, vatten, olivolja, salt, peppar, strösocker i en skål.


     


    Tvätta och torka av citronen. Riv skalet.


     


    Blanda ihop med citronskalet och persiljan.


     


    5. Ta ut köttet från ugnen. Låt köttet vila minst 10 minuter.


     


    6. Skär upp filén i skivor och lägg på ett serveringsfat.


     


    7. Häll marinaden över köttet.




    Medelhavs marinerad kyckling



    2 kg kyckling



    Stek kyckling utan kryddor. Svalna, Skär i skivor. Lägg i marinaden över natten.



    Marinad:



    1 dl olivolja



    1 dl balsamvinäger (röd)



    2 buljongtärningar (kyckling) löses i



    1 dl vatten



    1 msk salt



    1 msk svartpeppar



    2 vitlöksklyftor



    1 knippe persilja



    1 knippe basilika





     



     



  • Cicci90

    Jag tycker också att det låter jättegott :)
    Även vi ska vara i en bygdegård och laga maten själva dagen innan :) Förrutom potatisgratängen som vi tar på catering. :)

Svar på tråden Min Meny!