Enkel och snabb LCHF-mat?
Kycklinggratängen vi brukar göra är ett GI recept. Men jag har sett liknande på LCHF också.
Och om han misslyckas med den så borde han inte ens klara av att koka vatten till te
4 portioner
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 grön paprika
2 dl Ajvar relish
4 dl Creme Fraishe
100 g tärnad fetaost
Ställ ugnen på 225 grader (varmluftsugn 200 grader)
Ta fram en ugnseldfast form
Dela kycklingen i bitar (vi benar ur den på en gång, lättast så)
Skär paprikan i tärningar, ta bort kärnorna)
Blanda ihop i formen
Ringla lite olivolja över kycklingblandningen
Salta och peppra efter smak
Blanda Ajvar relish och Creme fraishe och klicka ut ovanpå kyckling/paprikablandningen
Tärna fetaosten och strö över
Grädda 15-20 minuter
(det här kan du och dottern också äta. Om ni vill så kokar ni lite ris till bara)
---------------------------------------------------------
I stället för potatisgratäng till köttbiten
Auberginegratäng 4 portioner
2-3 Auberginer
Smör till formen
1 - 2 vitlöksklyftor (eller pulver, det är lättare att fördela vitlökspulver om man är ovan matlagare)
3 dl grädde
2-3 dl riven ost
Salt och peppar
Smörj en ugnseldfast form med riktigt smör
Skiva auberginerna tunnt (skala inte)
Varva alla ingredienser i formen
(Aubergine - vitlök - kryddor - ost - aubergine - vitlök - osv)
Häll över grädden och strö på lite extra ost
Grädda i ca 40 minuter i 225 grader (varmluft ca 200 grader)
ät med en köttbit och gärna bearnaisesås (eller tzatziki)