Inlägg från: Anonym (Svärdottern) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svärdottern)

    Den stora svärmorstråden - fritt fram för gnäll!

    Jag har "nöjet" att ha min svärmor på besök i en hel månad nu inför och efter vårat bröllop om en vecka. Hon har rest långt och såklart betalat mycket pengar för att kunna komma, det är länge sen vi sågs och hon är en genuint snäll människa - men hon går mig totalt på nerverna. Därför så startar jag den här tråden för att kunna gnälla av mig på allt som min svärmor gör som jag blir presis tokig på, så att jag kan vara en snäll svärdotter resten av tiden...
    För det första så är hon väldigt barnslig, hon gifte sig ung och har varit hemmafru hela livet, så det är kanske därför. Så fort hon ser en liten unge eller ett gulligt djur så går hennes röst upp i falsett och hon börjar prata bäbisspråk. För tre dagar sedan började hon gråta förtvivlat för att hon trodde att hon glömt sina glasögon hemma när vi åkte iväg.
       Hon ska också alltid kommentera hur fantastiskt bra/ gott/ fint allting är - 1000 gånger!! Äter man tillexempel potatissallad till middag så går hennes konversation ut på, dels att det är väldigt gott, och dels att det är väldigt nyttigt (eh? potatissallad liksom, det är väl inte direkt hälsokost?)
    Har hon köpt en ny creme eller något så kan hon komma farande med den i högsta hugg och så vill hon att man ska prova vad det nu är där och då, tex så stod jag igår o lagade mat när hon kom in i köket med någon slags silikondroppar för håret, som hon helt apropå ingenting typ tvingade mig att prova, medan hon förklarade hur bra de var... Hon vill också alltid att jag ska använda hennes grejer (nej tack jag har mitt eget schampoo, det är mitt hus - remember?) eller så köper hon nya till mig som jag inte bett om. Hon ger mig ruggigt fula (och dyra!) presenter som jag inte vet hur jag ska orka med att använda tre fyra gånger bara för att hon inte ska bli oerhört ledsen och sårad.
       Hon sprejar ner hela huset och sig själv med olika sorters parfymer så att man klöks. Hon blir helt stissig av att hon inte vet hur man ska ställa porslinet i rätt skåp, det måste jag "visa" henne - skiter väl jag i egentligen, bara hon diskar liksom. I dag väckte hon mig när jag vilade för att ta reda på om det var en stor katastrof att badrumsmattan blivit blöt när hon duschade och hur hon skulle kunna åtgärda det.
       Dessutom så kan hon mitt i en konversation komma in på att hon har läst x eller y i typ "se och Hör" och presentera det som ett ovedersägligt faktum... Det finns många många fler saker som gör mig galen, detta är bara till att börja med.... ni andra är också välkommna att gnälla av er på era svärmödrar så kan vi ventilera tillsammans!

Svar på tråden Den stora svärmorstråden - fritt fram för gnäll!