• Anonym

    Den stora svärmorstråden - fritt fram för gnäll!

    På många sätt är min svärmor snäll och rolig. På något sätt är dynamiken i min killer familj helt uppfuckad!


    Något som stör mig så otroligt är att hon behandlar sina barn olika. De två älsta (inklusive min kille) är normala, självständinga och omtänksamma människor, men den yngsta är bortskämd, dryg och totalt självisk. Saker som denna bror har gjort mot sina förräldrar och sin flickvän får mig att rysa! ÄNDÅ är han gullepojken (han är 40) som min svärmor älskar och alltid ska tala så gott om.


    På vårat bröllop har vi valt att inte bjuda några barn. Min killes bror och flickvän är bjudna på bröllopet (även om jag kunde varit utan deras närvaro). De har ett barn och vi räknade med att de kunde hitta en barnvakt. Nu verklar det inte gå - oklart varför.


    Jag och min sambo har tillsammans föreslagit olika bekanta i deras närhet som skulle kunna passa deras barn några timmar på eftermiddagen under vår vigsel, men ingen duger. Min svägerska ammar inte och barnet är i nedre dagisålder. Denna mamma (min svägerska) är helt överbeskyddande - men det är kapitel för sig... Hon har tackat nej för att hon kan inte lämna sitt barn i 4 timmar.


    Förra veckan pratade jag med min svärmor i telefon och vi kom i på vilka som hade tackat ja till bröllopet och vilka vi inte hört något ifrån. Då säger min svärmor att min svägerska kommer med barnet och att de ska göra upp ett schema på att passa honom. De är ju så synd om dem. Jag säger att sägerskan har tackat nej och att vi inte vill ha barn på vår fest. Jättetråkigt att man inte kan fixa en barnvakt med 3 månaders varsel. Men vi är bestämda i denna fråga.


    Jag blir så jävla upprörd hur denna människa (min svärmor) beter sig. Hade vi inte kommit in på detta hade hon planerat det utan att berätta det för oss! Jag kan ha en bra och öppen diskussion med min svärmor. Jag är så himla glad att det var jag som fick höra detta och kunde säga ifrån klart och tydligt. Sittuationen är mycket jobbig för min kille. Vi tycker precis lika, men han kommer ibland i kläm.


    Jag blir ledsen för min killes skulle att min svärmor verklar ha så lite förståelse för honom.


    Efter detta så är jag så glad att vi tackade nej till att de skulle hjälpa oss ekonomiskt med bröllopet (praktiskt har de inte sagt något om och vi har inte frågat). Nu kan vi planera det bröllop VI vill ha och så skiter vi i vad andra tycker!


     

  • Anonym

    TS: förlåt om du tar illa vid men jag tycker hon låter fantastisk och genomgod. Då skulle du träffa min killes knäppa familj. Tyvärr är nig svärfar mest puckad. Orkar inte dra hela historien, men jag önskar jag hade en svärmor som din.

Svar på tråden Den stora svärmorstråden - fritt fram för gnäll!