Inlägg från: Larssonmaria86 |Visa alla inlägg
  • Larssonmaria86

    Blivande fruar 2014

    Då får väl jag också gå med i den här tråden då det idag var tio dagar sedan min älskade m2b gick ner på knä och friade till mig på vår 10-års dag :) Bröllopet planeras till 14 juni 2014 och i fredags bokade vi lokalen, kanske tidigt ute men då vi vet vilken lokal, kyrka och bil vi vill ha så känns det skönt att ha det bokat! Plus att det känns mer verkligt ;D Har sett att det diskuterats mycket om ringar och jag och min m2b valde att köra den amerikanska traditionen med att jag fick en jättefin diamantring nu och när vi gifter oss ska vi ha "enklare" ringar (min m2b har ingen förlovningsring). Vill ni se bild på den så finns den i mitt galleri :) Har faktiskt fått en del kommentarer från folk som ifrågasätter varför vi köpte så "dyr" ring men jag tror precis som Josefine & Micke att vi hade ångrat oss i framtiden om vi inte köpte drömringen. Ska bli så spännande att följa denna tråden nu och få massa inspiration :D

  • Larssonmaria86
    MH2014 skrev 2013-01-27 12:23:03 följande:
    Gu, vad bitter jag lät!! Men hoppas ni förstår vad jag menar, hihi!!
    Haha...jag förstår precis vad du menar ;P
    Csve skrev 2013-01-27 18:52:09 följande:
    Lite funderingar.. Har ju gjort en gästlista med folk som vi kommer bjuda på " hela paketet" , trerätters kommer serveras i ett rum och efter det blir det en liten "paus" då man månglar runt, tar lite luft mm , sen serveras kaffe och tårta i annat rum som har mer partykänsla, lite myspys. Frågan är då om man ska bjuda in fler till kaffe/tårta och festen och hur man då skriver detta på inbjudan. Kommer de som "bara" får komma på fest och tårta tycka att det känns snålt att de inte fick komma på middagen?
    Det enda jag tänker på är att de är väl bjudna till kyrkan? Och då hade jag som gäst känt lite vart ska jag ta vägen nu.. Om du förstår vad jag menar :) Men tror inte att någon tycker det är snålt då alla vet att det är dyrt med bröllop!
    Själv ska vi bara bjuda vissa av våra kusiner (dem vi umgås med) för man måste ju dra gränsen någonstans...
     
  • Larssonmaria86

    Herregud tycker jag är ute i god tid då vi planerade bröllopet till den 14 juni 2014 men när jag nu skulle boka kyrkan så var den redan bokad!! Får byta datum nu till den 7 juni men det ska väl gå lika bra... Kände dock att jag fick min första bröllopskris och började få lite panik, hoppas det inte blir fler kriser :P

  • Larssonmaria86

    Jag och min m2b bestämde häromdagen att hans syster (som gör helt otroliga tårtor) ska göra vår då jag också var lite nervös för konditoritårta.. Det bästa med att göra den själv eller någon man känner är ju att man kan prova sig fram mycket mer :) Vi har nästan bestämt utseende men inte innehåll och smaksättning, vad har du tänkt ha? Vi bokade kyrka och lokal idag och det känns så skönt!! Nästa steg i planeringen för oss blir att bestämma inbjudningar, festhäfte och vigselprogram då vi vill ha allt i samma serie. Håller just nu på att göra ett inspirations"block" med olika flikar för klänning, blommor, mat, musik m.m. Så jäkla kul :D

  • Larssonmaria86

    Vi kommer troligtvis beställa inbjudningskort, festhäften, bordsplacering och vigselprogram från Calligraphen, vill ha allt enhetligt. Fick hem prover igår och dem var superfina :) Ska dock göra innehållet själv på festhäftena då det blev väldigt dyrt om dem skulle göra det.

  • Larssonmaria86

    Jag har jämfört med Optimalprint och Calligraphen på de serier jag kan tänka mig. På Calligraphen blev det 3400 kr för 40 inbjudningskort, 50 placeringskort, 50 vigselprogram och 50 festhäften. Då har jag inte lagt till allt extra dem har som t.ex. foliering (då blir det ännu dyrare). På Optimalprint blev det 1000 kr för 40 inbjudningskort, 50 placeringskort och 50 vigselprogram. Betydligt billigare MEN man kan inte beställa festhäften... Och då dem ingår i våra bordsdekorationer så är det viktigt att dem är superfina! Så jag kommer välja Calligraphen då jag tycker dem helt enkelt har bättre och finare produkter :) Ber om ursäkt för att det inte blir styckeavskiljare men det går inte på Ipaden!!

  • Larssonmaria86

    Ja festhäften hade vi inte alls tänkt ha men när vi såg alla roliga saker man kan ha i som bröllopsbino, ordningsregler, bordsplacering m.m. så blev det helt plötsligt ett måste :P Funderar dock nu på att strunta i att beställa vigselprogrammen, blir 1000 kr för bara dem!! Kanske göra egna på datorn istället.. Eller hur många vigselprogram delar man ut? Kan vi räkna med att dem kan dela vigselprogram (dem flesta är ju ändå par eller familjer)?

  • Larssonmaria86

    Sandrajavisst: Vi ska inte ha band då det inte känns som oss, är inte så glada i coverband :P Så vi tänkte ha Spotify typ men tyckte det blev svårt med ljudutrustning då, då vi vill ju ha bra ljud :) Så hittade vi detta på bröllopsmässan: www.djinabox.se/Default.aspx och det passar oss perfekt! :D Kostar bara 1600:- och man kan dessutom sätta knapplås så inga fulla gäster kan gå och ändra musiken ;)

  • Larssonmaria86

    Amerika: Grattis! Det känns så verkligt när man bestämt datum :) Själv ska vi gifta oss den 7 juni och jag är också lite orolig för vädret..men men det finns paraplyer och förhoppningsvis är det inte kallt :P

  • Larssonmaria86

    Woho! Då var fotograf bokad och både jag och min m2b känner oss supernöjda!! Kändes direkt som vi känt fotografen i flera år och det bästa är att dem är två st så det blir en massa bilder ur olika vinklar :D

  • Larssonmaria86

    Bamsemums: Vi funderar också på någon Star Wars låt att gå ut till, dels för att jag vill att min pappa ska vara delaktig (gick bort för fem år sen och älskade filmerna) samt så älskar min m2b dem :) Vilken låt ska ni isf ha?

  • Larssonmaria86

    Halkatlanr1: Trodde jag också var tidigt ute när vi började planera i januari, gifter oss den 7 juni men ack så fel jag hade :P Du får förresten gärna gå med i tråden www.brollopstorget.se/Forum-8-110/m4293678.html
    Där samlas alla junibrudar :D
    När det gäller brudklänning kommer jag nog också beställa via nätet, är det en hemsida eller typ Ebay du hittat den på?

  • Larssonmaria86

    Ringarna är vår tredje största budgetpost och då har vi ändå räknat in i budgeten att vi ska köpa dem när det är "ena ringen för halva priset". Det är det som är bra att vara tidigt ute med bröllopsplaneringen för man kan utnyttja fler erbjudanden :)
    Min m2b har ingen förlovningsring utan både han och jag får nu vigselringar.

  • Larssonmaria86

    Malin4900: Jag har själv tänkt samma sak och har frågat lite butiker och dem sa september-oktober :) Men jag kommer nog ändå ha lite småkoll redan i augusti ;)

Svar på tråden Blivande fruar 2014