Inlägg från: Eksson |Visa alla inlägg
  • Eksson

    Blivande fruar 2014

    Fler trådar för 2014 alltså, härligt!


    Hur tidigt ska man sätta budgeten? Och hur vet man hur hög/låg man ska ha, tycker det är skitsvårt. Några tips?


    Har liksom inte koll på hur mkt det kan tänkas gå, vet ju att festlokalen/maten/drycken kommer kosta mkt. Men resten? allt från blommor till inbjudningskort.Vad är det man "ska" ha? Checklistor och så?


    Vi har ju inställningen med att vi hellre skämmer bort våra få gäster vi ska ha än att bjuda in halva släkten och gör nåt halvdant av det. men känns ju som att man relativt snart vill ha en budget för att ha koll på hur mkt det ska sparas osv.


     


    Tips mottages jättegärna!

  • Eksson
    MH2014 skrev 2013-02-13 15:15:10 följande:

    Sätt en budget så fort ni känner att ni vill göra det, logiskt va ;)


     


    Vi gjorde som så att vi pratade igenom vad vi tyckte att det va värt, hur mycket vi skulle kunna tänka oss att betala. Efter det slog vi ut den summan på de månader som är kvar till bröllopet -2månader. Då såg vi hur mycket vi behövde spara (vi vill inte använda våra redan sparade pengar till bröllopet ska tilläggas). Va det en rimlig valör varje månad, ja då fixar ni budgeten :)


    För att kunna räkna ungefär på kuvertavgift, lokal och dyl behöver ni ha ett litet hum om upplägg...ex sittande middag med två-femrätter? buffe? underhållning? på restaurang/slott/herrgård där allt ingår eller bygdegård/lokal där ni får göra allt själva? osv...


    Sedan vilka typ av kläder ni önskar? hyra klänning köpa? hyra till partnern köpa?


    listan kan göras oändlig,,men hoppas du fått en liten hjälp på traven :)


    så här satt vi ner och gjorde iaf,,och mycket klarnade om vad man ville lägga pengarna på och vad som var mindre viktigt..Sen va det väldigt mysigt med att göra tillsammans, allt blev mycket verkligare :) Lycka Till!


    Tack! Ja det känns som man behvöer nog sätta sig ner lite halvt ordentligt, nu är det mest kul att kika runt liksom, "typ det här vill jag " osv. Ska övertala sambon till det :) Men så fort vi träffat hotellet vi ska ha festen på tror jag mycket klarnar, då vet vi vad mat och dryck kommer kosta, men som du säger är det nog viktigt att bestämma vad man vill lägga mer resp. mindre pengar på.


    Tack för tipsen!

  • Eksson

    @Csve jag testar att skriva till dig även i den här tråden eftersom jag inte fick skriva i din gästbok:) Vill gärna ha ltie tips ang Jönköping om du har lust att dela med dig.


    Skrev såhär i en annan tråd men det va rätt långt efter du skrev nåt så oklart om du hann se nåt.


    "Såg att ni ska gifta er i Jkpg, vi också! Får man fråga vilken kyrka ni valt och vilken festlokal?


    Vi är nästan helt hundra på Husvkarna Stadshotell, som vi ska träffa om 2 veckor, det verkar superbra där. Kyrka har jag dock ingen koll på, jag är inte därifrån..och sambon är inte direkt lika engagerad än..han tycker jag är ute i rätt god tid så har väl inte jättebråttom att kolla massa kyrkor med mig. Får mest höra när jag hittat nån jag tycker är fin "nej där kan vi inte gifta oss det ligger på fel sida/för långt bort" osv osv..haha


    Så har du några tips tas det jättegärna emot:)"


     


     

  • Eksson

    Vi kommer att skicka ut "save-the-date-kort" (som i vårt fall bara kommer bli vykort/mms/liknande) den dagen vi förlovar oss. Vi har inte berättat för någon att vi går i giftas- eller förlovningstankar, så vi ser det som en kul grej att dagen vi förlovar oss ska alla få reda på det samtidigt, och där också få reda på vilket datum vi gifter oss. Vi slår två flugor i en smäll helt enkelt:) Och det kommer bli ganska exakt ett år tills dess att bröllopet äger rum, jag vill ju att så många som möjligt (från hela landet i vårt fall) ska komma, så struntar lite i att det är så pass långt i förväg.

  • Eksson
    PoS skrev 2013-03-27 22:16:47 följande:

    Jag är lite inne på att ha blå skor. Tror det skulle vara så himla fint, plus det passar i vårt tema haha. Vi har silver, blått och vitt som färger.


    Men det är svårt - ska man börja med skor fast man inte ens har en klänning? Jag vet inte... Jag har fått tag i 2 par skor som jag kan tänka mig om det inte blir blåa men jag vet inte om det kommer att funka till den klänning jag eventuellt köper. Jag känner mig bara rädd för att jag inte ska köpa nåt i tid och stå där och vela fram tills det blir panik och jag får ta första bästa....


    Hur går det för er med klädplanering för hela brudföljet? Ska ni köpa till andra i följet eller endast till er?


    Jag SKA ha blåa skor:)


    Men det är inte superlätt ne..många jag hittar är jordens klackar och massa stenar/diamanter och grejer som jag inte vill ha. Har sett ett par som jag älskar,men som enbart går att beställa i USA, så jag väntar..känner ingen panik än men börjar nog kika ordentligt i höst om jag inte ramlar över några

Svar på tråden Blivande fruar 2014