• Js Fästmö

    Blivande fruar 2014

    Hej! Någon mer som ska gifta sig 2014? Tänkte det kunde vara kul att samlas på ett och samma ställe. :) Hur, när och var ska ni gifta er? Vi har inte riktigt bestämt plats än, men borgerligt blir det. Jag kommer köpa lite "då och då" för att hålla nere kostnaderna som annars lätt hamnar på de sista sex månaderna. Och det enda vi vet än är datumet, det blir ett junibröllop, och att vi skall åka på bröllopsresa så snart inpå vigseln vi bara kan. Så kör på, berätta allt. :) Och en sista sak... visst känns det som hundra år bort. ;)

  • Svar på tråden Blivande fruar 2014
  • HubbaBubba
    August Moon skrev 2013-02-16 21:21:27 följande:
    MH2014: Håller verkligen med - för oss är det jättemycket pengar! Jämförde bara med Hubba Bubba eftersom det verkar som att våra bröllop kommer likna varandra så mycket till stilen.

    Hubba Bubba: Det blir i Uppsala, där vi bor. Platsen är inte närmare bestämd än så än!
    Anledningen att vi kan lägga så mkt som vi kan på bröllopet är att sambon sålde sitt radhus och vi flyttade till hyresrättsradhus istället och tjänade rätt mkt pengar, annars skulle vi haft ett budgetbröllop.
  • Plättis
    PoS skrev 2013-02-14 16:55:25 följande:
    Plättis, vad kul! Får man fråga när det blir? Själv bokade jag kyrka i veckan o plötsligt kändes det ju mycket mer seriöst haha!
    26 juli! Det blir borgerlig vigsel, men jag är lite stressad över hur man ska lösa det. Lokalen ligger precis intill en park, så jag hade gärna haft vigseln där, men då är det vädret... I slutet på juli borde det vara fint väder, men rätt vad det är regnar det. Jag är lite rädd att om man har vigseln i rådhuset till exempel så blir det inte sådär fint som man vill ha det på sin bröllopsdag. 
    Jag har försökt prata med min gubbe om att börja planera, men eftersom vi har så lång tid på oss känns det som att vi inte behöver bränna ut oss för att bestämma allt nu. Lokal och datum tycker jag är sjukt bra jobbat :)

    Jo, jag har också känt hur seriöst det blev efter man bokade lokal! No turning back, på något vis :P
  • Plättis
    Sandrajavisst skrev 2013-02-16 19:46:58 följande:
    Vad kul att följa er andra och vad ni kommit en bit på väg!
    Är det någon som inte ska ha band/dj på kvällen? vi funderar ev på spotify. någon mer?
    Vi kommer ha Spotify. Band kändes väldigt opraktiskt i lokalen vi ska ha festen, plus att vi får styra lite mer vilka låtar vi vill ha, ljudnivå och så. Vi har ganska omväxlande musiksmak, så det känns roligare att få styra allt själv istället för att kompromissa med ett band som knappast spelar allt från metal till kärleksballader. 
  • Bamsemums

    Nu är kyrkan bokad 19/7 -2014! Det känns helt overkligt!

  • MH2014

    Sandrajavisst - om ni känner att ni "ångrar" er angående lokalen (snarare den hutlösa summan den kostar, visst va det 25000:- eller blandar jag ihop?) och funderar på trädgården,,vad har ni tänkt för upplägg?? Jag menar, pampiglokal blir ju lyx och flärd, trädgården går ju med att "göra" lyxig men inte på samma sätt....äh, hoppas du förstår vad jag menar :) Hur vill ni att er dag ska upplevas, vad vill ni förmedla för känsla? :)

  • MH2014

    Ang musik har vi inte spikat än,,,antingen ett akustiskt band eller spotify...

  • August Moon
    HubbaBubba skrev 2013-02-17 10:26:22 följande:
    Anledningen att vi kan lägga så mkt som vi kan på bröllopet är att sambon sålde sitt radhus och vi flyttade till hyresrättsradhus istället och tjänade rätt mkt pengar, annars skulle vi haft ett budgetbröllop.
    Vad roligt :) Vi började med 40000 i budget, men sedan har den gradvis svällt när vi insett vad allt egentligen kostar. I större städer tenderar det ju som bekant att dra iväg, allt bröllopsrelaterat kostar multum här i Uppsala eftersom de flesta som gifter sig här är 30+ rika akademiker. Så vi 20+ arbetarklassungar måste balansera mellan vad vi har råd med och det faktum att vi inte orkar göra allt själva. Vi är inga pyssliga personer utan vi gillar att få saker färdigserverat på ett enkelt sätt. Självklart kommer det att bli DIY-inslag men vi måste också vara realistiska med vad vi egentligen hinner med. Så 50000 är ju absolut ingen summa att fnysa åt, med det kommer bli tajt! Vi vill ha ca. 60 gäster så det är några som skall "utfodras" också, haha Tungan ute
  • amerika

    Vi har bestämt datum! Skrattande Det blir den10 maj 2014.

    Min m2b är utomlands för tillfället men igår kväll när vi pratade på Skype, sa han: Vill du fortfarande gifta dig? Såklart, svarade jag och han frågade när? Tja, vad säger du om april/maj nästa år? Och så tog vi fram kalendern och valde mellan 10 och 17 maj (han tyckte början av april var för tidigt med viss risk för kyla och senare delen av april krockar med påsken nästa år). Jag valde bort 17 maj eftersom min exsvärmor (som jag inte är direkt kompis med) är norska och det är norska nationaldagen...

    När han kommer hem, ska vi gå och titta på lokalen vi vill boka för festen/minglet efter vigseln. Själva vigselakten har vi inte bestämt än var den ska vara eller hur många som ska närvara... Men vi har tid på oss. Just nu är jag bara lycklig att vi bestämt oss. Och han sa igår: nu kan jag sova gott i natt, nu vet jag att vi har bestämt oss Hjärta

  • Larssonmaria86

    Amerika: Grattis! Det känns så verkligt när man bestämt datum :) Själv ska vi gifta oss den 7 juni och jag är också lite orolig för vädret..men men det finns paraplyer och förhoppningsvis är det inte kallt :P

  • Sandrajavisst

    hej.
    Dj in a box (hette det så?) det ska jag kolla upp. Ingen av oss brukar gilla liveband så känns inte som vi. Spotify eller dylikt där kan man ju blanda hej vilt vilket är bra då vi kommer att ha blandande målgrupper=)


    MH2014 skrev 2013-02-20 08:04:49 följande:
    Sandrajavisst - om ni känner att ni "ångrar" er angående lokalen (snarare den hutlösa summan den kostar, visst va det 25000:- eller blandar jag ihop?) och funderar på trädgården,,vad har ni tänkt för upplägg?? Jag menar, pampiglokal blir ju lyx och flärd, trädgården går ju med att "göra" lyxig men inte på samma sätt....äh, hoppas du förstår vad jag menar :) Hur vill ni att er dag ska upplevas, vad vill ni förmedla för känsla? :)
     
    Ja jag förstår=) känslan är ju lantlig romantik som vi vill förmedla. Inget lyx utan mer jordnära men tjusigt. Svårt att förklara. Ja lokalen kostar 25 000 men de görr ju lövarrangemang, dukar, gör de stora dekorationerna så och städar efter. Porslin, och ljudanläggning ingår=) så ja dyrt men älskar lokalen. Dock är den lite stor men det gör nog inget.  I trädgården då tänker jag lampor i äppelträd, rosblad kring vigselplats, duka upp under alla träd, dansgolv mitt på gräsmattan och mys! men om det regnar/är kallt så är det ju kört=) haha nej får nog vara kvar i vår lokal kanske, vi funderar!
Svar på tråden Blivande fruar 2014