Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Och här har vi haft mellan 10-15 minusgrader, sol och hård vind i veckan. Idag verkar inte vara något undantag. Jag vill verkligen ha vår, nu!!!!!!


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-03-21 10:37:33 följande:
    Vad kul med lägenheten daniiel Glad
    Hoppas att ni får den.

    Ja jag vill också ha vår nu.
    I dag snöar det i alla fall inte men det blåser rejält ute så man lär väl bli genomfrusen bara av att sticka näsan utanför dörren misstänker jag.
    Man kan klä sig för det mesta men blåst är svårt.... 
    Tack :)

    Ja, men samma här, det blåser som bara den! Och då känns det ju betydligt kallare än vad det är och som du säger, det blir svårt att klä sig. För dottern, som har svårt att hålla värmen, är det nog det sämsta vädret. Tillsammans med regn.
  • daniiel
    Aniara4 skrev 2013-03-21 11:19:01 följande:
    Överklaga! Det är jätteviktigt. FK räknar med det...
    Fast vi har alltid fått rådet att inte överklaga? Alltså av läkare och andra föräldrar. Dom säger att det inte ger något alls, utan bli bara något extra jobbigt som man ska igenom och att man mår ännu sämre när man får avslag även på det. Att det är bättre att vänta, samla mer information, och söka om på nytt.

    Ja, ingen aning, man kanske ska överklaga. Tiden för det har dock gått ut nu, så blir att söka om.
  • daniiel
    TheD - Jag förstår att du mår illa! Jag får samma känsla av sådana klipp och därför brukar jag sällan kika på dom faktiskt.

    Lenblo - Ja, jag går ju som sagt bara efter vad vi fått rekommenderat, men det kanske inte alls stämmer. Jag vet inte. Jag vet bara att känslan när man får avslag gör en allt annat än peppad på att överklaga, även om jag önskar att jag blev förbannad, för då kanske man skulle göra det av ren ilska :P Och ja, läkarintyg har vi ingen brist på, vi har helt underbara läkare till dottern! :)

    Haha arbetslöshet och brist på vår får man definitivt gnälla över! Jag skulle inte tacka nej till någon plusgrad och sol. Här har vi haft -10 och snöstorm idag igen.. mer än lovligt less nu, även om jag i november/december älskar att snön kommer :)
  • daniiel

    Vi fick lägenheten som vi var och kikade på! Flyttar 1 juni, spännande och roligt.

    Nu skulle det vara toppen om ni ville tycka till lite, angående tapeter/färg. Jag har länge varit förälskad i den här tapeten från Rusta, rusta.se/tapet-space-pion-champagne-p20401360.aspx och vi kommer nog välja den till vardagsrummet i nya lägenheten. Det är väl som det enda rummet där jag direkt vet hur vi vill ha det. Förutom dotterns rum, där hon får välja.

    Men, sovrummet, hallen och köket behöver också tapetseras/målas om.

    Till sovrummet har vi en turkos/svart sänggavel (typ kopia av en säng i HIMYM twoguysagirlandatvset.files.wordpress.com/2010/05/bed.jpg) med lila överkast och lila kuddar, en lilafärg som drar mer åt röd än blå, samt silver/grå gardiner. Vad kan passa att ha på väggarna då? Helst av allt vill jag inte ha vitt, åtminstone inte alla väggar.

    I köket är det vita skåpluckor och träbänkar, vitt tråkigt vanligt kakel och väldigt lite väggyta. Det är egentligen bara en vägg, där köksbordet ska stå och den är i dagsläget målad i hemsk blåfärg. Vi kommer ha ett matbord i trä, vita pinnstolar och en svart kökssoffa.

    I hallen är det just nu en enfärgad tråkig och ganska mörkt grå tapet, som är skitful, och golvet går åt lite gul/beige/bruna hållet. Hur får man det snyggt där? Vill absolut inte bara måla väggarna vita.


  • daniiel

    Tack Chicita! Den första tapeten, som skulle föreställa brädor gillade jag och den skulle nog maken älska, så den ska vi kika närmare på :) Den andra tapeten har vi kikat på lite till lägenheten vi bor i nu, men bestämde oss för att vi nog trots allt inte är så förtjusta i den :P Den tredje är jättesöt, jag gillar den typen av mönster, men maken gillar det inte alls. Han tycker det blir för "tjejigt" och den blir lite för blå för min smak. Den röda, orient, har vi en liknande i köket nu som jag älskar, men vill nog inte ha en så pass lika i sovrummet och är lite less på den nu också haha

    Köket har vita väggar i dagsläget, med en apful blå fondvägg. Orkar inte börja måla något annat i köket, det är bänkskivor i laminat som ser ut som något ljusre träslag. I övrigt är skåpluckor och allt sånt i vitt. Har kikar lite på dom svarta tapterna på Rusta, men är lite rädd för att det ska bli för mörkt. Köket är litet och har bara ett litet, litet fönster. Kökssoffan är svart dessutom och den ska stå mot väggen som ska få tapet och jag vet inte om den gör sig så bra mot svart bakgrund.. Maken skulle nog gilla en svart tapet dock. Han tycker om när det är mörkt i köket, så det är mysigt på morgonen :P

    Jag har kikat lite på dom här tapeterna nu.. Har dock inte "vågat" visa det för maken ännu haha



     


    Jag börjar misstänka att jag gillar blommor ;)


  • daniiel

    Sant, med brädorna blir det lite mindre blommigt, vilket nog maken kan uppskatta :) Han har dessutom alltid haft en dröm om att sätta golv på väggen, vilket jag inte vill, så det där kanske kan vara en bra kompromiss ;P Ränder blir det dock inte, för ränder och prickar är något jag verkligen inte tycker om på väggar. Dottern har, förmodligen, valt en randig tapet till sitt rum och jag börjar mjukna inför idén, men det blir bara i hennes rum då! hehe

    Ungefär såhär ser lägenheten ut, dock inte så skalenligt eftersom jag ritat själv :P Dom röda strecken är där nya tapeterna ska sitta i respektive rum.



  • daniiel
    Nikkita skrev 2013-03-29 10:48:53 följande:
    GRATTIS Skrattande Va roligt för er!!! 

    Alltid kul att fixa & dona med nya hus/lägenheter. Jag gillar inte heller vitt speciellt mycket (i så fall måste inredningen vara färgglad). Tycker att det blir så sterilt annars. 
    Vi har målat alla våra rum i olika färger. Hallen: varm brun, vardagsrum: sand (typ latte), arbetsrum: blått, Klädkammare, grått & sovrum: varm lila. 

    Jag tycker att de olika tapeterna du lagt upp till de olika rummen är jätte fina. Är de tänkta att vara som fondväggar? Vad ska det vara på resterande väggar, vitt?  
    Annars är det snyggt om man tar bakgrundsfärgen el färgen på blommorna i tapeten som färg på övriga väggar (ev nån nyans ljusare) Glad 

     
    Tack, känns verkligen jätteskönt! Nu känns vår plan bra, lägenhet i max 5år till, sedan hus. Helst redan om 3år, men max 5år!

    Det låter jättefint, fina färger ni har valt :) Jag håller med dig att om man har vitt, så behöver man mkt färg i övrigt och gärna naturmaterial för att det ska bli lite "varmare" och mer ombonat.

    Vi har just nu grönt (sage) i vardagsrummet med en vit/svart liten fondvägg, grå/turkos i sovrummet med en svart/lila/silver fondvägg, mörk gul/beige (typ senap/guld) i köket med en fondvägg i teracotta och guld och i hallen är det ljusbeige med en randig fondvägg i blått/grönt/beige. Jag älskar fondväggar, hur ute det än må vara :P

    Alla tapeterna ovan såg bra ut i verkligheten, förutom den jag först hade tänkt till sovrummet. Det var inte alls fin och dyrast av alla tror jag. Får leta en annan. Det kommer bli tapet som fondvägg och sedan måla övriga väggar. I köket blir det vita väggar, är så hemskt lite vägg där. I hallen blir det samma ljusa turkosa på övriga väggar och i vardagsrummet en ljus beige. Jag är som sagt lite allergisk mot vitt, så undviker helst det hehe
Svar på tråden BT-Veteraner