Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Och usch, det blev inte bra alls med lägenheten där. Just nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra. Vi fick veta att det blir en hyreshöjning med 600kr/månad, vilket skulle innebära att vi landar på samma hyra som vi har nu, lite mer kanske dessutom (vi vet inte exakt kostnad på bilplatsen ännu). Vi kan alltså betala det, men vi vet inte om vi vill.

    Lägenheten är ganska skabbig, balkongen går inte använda och den är 20kvm mindre än vad vår lägenhet är nu. Fördelarna är något större badrum (ändå pyttelitet), diskmaskin och närmare till dotterns skola.

    Vi har sagt upp våran lägenhet, men det är ingen ny som tagit över den ännu, så vi skulle nog kunna ångra oss om vi ville. Vår hyresvärd är ganska bra på det viset. Vi har inte skrivit på kontraktet för den nya lägenheten heller, vi vill avvakta med det tills vi vet mer om nya hyran och vad som ska göras (eller mest troligt inte göras) om i den nya lägenheten.

    Jag som hade förhoppningen om att vi skulle kunna börja spara lite mer pengar efter flytten...


  • daniiel

    Ja, hyrorna höjs ju varje år och den höjningen blev ca 100kr i år. Sedan skulle lägenheten vi är intresserade av dessutom få en höjning på ytterligare 500kr i månaden. Anledningen verkar vara att den ligger under norm för en lägenheten i den storleken i det området och att dom vill få upp hyrorna till "marknadsvärde" eller vad man säger. Det får dom tydligen inte göra medan någon bor där, men vid byte av hyresgäst är det visst helt okej. Vi blev lite smått chockade kan jag säga.. och lägenheten är inte värd dom pengarna i dagsläget. Men samtidigt vill vi inte bo kvar här... svårt.


  • daniiel

    Japp, och nu har tjejen som bor i nya lägenheten fått nys om att vi blivit osäkra och ringt till hyresvärden och berättat att vi kanske inte vill ha den längre. Nu ringde då den hyresvärden och sa att vi måste bestämma oss idag!, för "Det finns ju andra som gärna tar den om den inte duger åt er".


  • daniiel
    snowstars skrev 2013-04-03 13:19:21 följande:
    Å mina egna vägnar vill jag bara hälsa att jag funderar över hur jag tänkte när jag valde att utbilda mig till lärare i spanska av alla ämnen. Det här är jättesvårt!
    Haha, förlåt att jag skrattar, men det undrar jag också ;) Men då är språk, förutom svenska och engelska, något jag har extremt svårt för. Äh, nog vet du att det fanns åtminstone en bra anledning, försök att gräva fram den ;)
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-04-03 14:03:10 följande:

    Men herregud, vilken taskig hyresvärd. Och vad spelar det den nuvarande hyresgästen för roll vem som hyr den om det ändå står folk på kö?


    Man kan ju tycka att hon inte har med det att göra och om hon nu var så nyfiken, så hade hon ju kunnat fråga oss direkt. Hon har facebook och har skrivit där förut till oss, hon har dessutom våra mobilnummer. Så svårt är det ju inte att skicka ett sms tex.

    Nu känner jag mig ju inte direkt mer peppad på att flytta dit...
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-04-03 14:04:23 följande:
    Jag har också hyfsat lätt för att lära mig språk och tycker egentligen att det är jätteroligt. Men glappet mellan gymnasiet och högskolan (eller steget kanske man ska säga) är stort och det hjälper inte att jag har varit utan språket i fyra år. Men jag är ganska tjurig så det ska väl ordna sig det här också ;)
    Då löser det sig nog :) Jag måste säga att du är väldigt duktig som orkar och kämpar! :)
  • daniiel
    Chicita - Nej, men vad i hela.. så tråkigt! :( Det låter ju inte som att det beror på att du är en dålig säljare, utan det är nog något annat som ligger bakom. Du kanske är för bra? Om du skulle börja få provision, så kanske du skulle kosta för mkt att ha kvar som anställd ;P

    TheD

    Aerosmith - Dude (Looks like a lady)
    Iggy Pop - Real wild child
    Creedence Clearwater Revival - Bad moon rising
    Status Quo - Rockin' all over the world, Whatever you want
    Judas Priest - Breaking the law, Living after midnight
    Kiss - Heaven's on fire, Rock and roll all nite, Detroit rock city
    The Rolling Stones - Carol, Start me up,
    Meatloaf - I'd do anything for love
    Pat Benatar - Hit me with your best shot
    Twisted Sister - I wanna rock
    Billy Idol - Rebel yell, Dancing with myself
    Ram Jam - Black Betty
    Van Hale - Jump, You really got me
    Queen - Don't stop me now
    Whitesnake - Here I go again
    Skid Row - 18 and life, Youth gone wild
    Ozzy Osbourne - Crazy train, Met me hear you scream
Svar på tråden BT-Veteraner