Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Chicita - Väldigt tråkigt är det hur som helst, men jag hoppas att du hittar något annat :)

    Vi har bestämt oss för att flytta trots allt. Att dottern får närmare till skola och vänner är i slutändan det som väger tyngst.
  • daniiel

    Jag förstår vad du och hur du menar Chicita och det är ju skönt att det inte känns så den här gången, för det måste ju vara det absolut jobbigaste. När det känns som ett personligt nederlag. Skönt också att du har något :) Men jag kan tänka mig att det skulle varit skönt att ha något mer fast. Det är faktiskt min mardröm (gällande jobb), att fastna i vick under väldigt lång tid, för jag ser hur jobbigt det är för många av mina vänner. Idag får man dock ofta ställa in sig på att det är så.

    Nej, klart det inte behöver vara permanent, men eftersom vi redan flyttat så många gånger (det här blir vår nionde flytt på snart 8år), så var tanken att det här skulle bli sista lägenhetsflytten innan vi kan köpa ett hus där vi sedan kan bo kvar för alltid så att säga :P Nåja, det blir säkert bra i slutändan..


  • daniiel

    Jaha, men det låter ju lovande :) För som du säger, kommer Ikea, så kommer flera andra företag också. Det är precis vad vi skulle behöva här, men givetvis hamnade Ikea i Umeå, som allt annat. Vi får väl se hur länge den här stan överlever.. Nu har vi visserligen Boliden och Rönnskär, men förutom det finns i princip inget. Och ja, valet mellan en grovarbetare och någon med erfarenhet inom försäljning och service känns inte speciellt svårt ;) Om det öppnar i höst dessutom, så blir ju inte väntan så lång, för då lär dom ju börja söka personal snart :)

    Ja, det har inte alltid varit så väldigt frivilliga flyttar, utan vi har haft lite otur också faktiskt. Vår första lägenhet var en liten etta på 22kvm med kokskåp och delad dusch 5 våningar ner. Dagen efter vi flyttade in fick vi reda på att jag var gravid (oplanerat), så då kändes det som att vi gärna ville ha större innan dottern kom :P Då jag gick gymnasiet och maken var arbetslös, så fick vi tag på en billig tvåa utanför stan där vi bodde tills dottern var ca 6 månader. Då hade vi redan hunnit med många och långa sjukhusvistelser och att pendla in 4 gånger om dygnet ca 2mil enkel väg för hennes medicinering slet lite på oss. Då hade ju maken jobb också, så vi köpte en lägenhet i stan, en 3a. Den var fin och bra, men grannarna var vidriga och vi vantrivdes. Hittade då en fin 3a, men när vi hade bott där i ca 2 månader visade det sig att hela lägenheten var full av mögel. Hyresvärden skyllde lukten på buskarna utanför och att kvinnan som bodde där före hade lagat mat med konstiga kryddor. Vi valde då att flytta och fick ju ta första bästa som blev ledigt. Den lägenheten var inte alls optimal och hade den högsta hyran vi någonsin haft, så när vi hittade en mysig läghet mitt i centrum, så flyttade vi. Sedan kom vi fram till att hus var det viktigaste för oss, inte vart vi bodde, så vi köpte ett bostadsrättshus 2mil utanför stan. Samma vecka som vi flyttade in fick vi redan på att föreningen höll på att lösas upp, alla var ovänner, och husen skulle köpas lös. Maken gillade inte att pendla, jag tyckte inte om att bo så nära flygplatsen och jag fick problem med gallan och vi blev än en gång påminda om varför vi ville bo nära sjukhuset. Vi skyndade oss då att sälja huset och flytta in till stan. Lägenheten vi bor i nu var då den enda vi fick tag på som låg någorlunda bra till för att dottern skulle få börja om på sitt gamla dagis, hade rätt inflyttningsdatum och var en 3a.

    Under alla dessa flyttar så har ju området vi kommer flytta till nu varit det enda området vi velat bo i lägenhet i, men det är så sjukt svårt att få lägenhet där. Vi bor nu precis i utkanten av det området kan man nästan säga. Det börjar två gator ovanför. Hus har vi också alltid drömt om i ett specifikt område, området ovanför där vi vill bo i lägenhet. Där bor i princip alla dotterns vänner och alla som går på hennes skola. Husen är jättefina och både jag och maken har alltid velat bo i hus. Han vill ha garage, jag vill ha trädgård, vi vill slippa grannar vägg i vägg, ovanpå och under. Att kunna grilla ute på sommaren och få sitta i fred på sin egen gård och inte behöva dela med andra är ju drömmen! Så, jag tror inte att vi kommer ångra oss om vi köper hus där. Det är dit vi har velat hela tiden :) Tyvärr är det ju också ett av dom dyraste områdena här i stan, men vi räknar blint med att makens föräldrar som har ett hus där nu, kommer vilja flytta om ett par år ;) Hans pappa vill flytta redan nu, men hans mamma vill ha klart sommarstugan först.


  • daniiel
    snowstars - Ja, jäkla Umeå som får Ikea ;) Jag funderar på att söka där ändå och pendla! haha Om vi får den där botniabanan någon gång, så skulle det ju faktiskt funka.

    Vad skönt att ha fått några saker avklarat ändå! Då känner man att det går framåt :) Jag fick en sak avklarat på min listan igår, att besöka biblioteket med dottern. Vi båda skaffade oss ett lånekort och firade med glass sedan :) Hoppas att du får några saker gjort idag också!

    Och ja, det är skönt att ha tagit ett beslut och det känns bra att maken lovat mig en ny soffa också ;) Haha snacka om att muta mig..
  • daniiel

    Just ja, är det någon som har tips på vart man kan hitta en snygg och lite modern hörnsoffa, helst i brunt, som inte kostar typ 40 000kr?

    Har ju såklart hittat min drömsoffa på Ebay, men möbler skickas ju aldrig så långt :P


  • daniiel

    Ikea blir det inte. Fula soffor och dyra tycker jag, för att vara Ikea. Då köper jag hellre "en riktig" för samma pris på tex Mio. Då slipper vi också åka 50mil eller betala för hemkörning.

    Har kikat på både trademax och soffadirekt, men där finns inga riktiga hörnsoffor. Bara såna med divan och/eller öppet avslut. Vi gillar inte riktigt det, men får nog kanske lov att köpa en sån tillslut ändå, eftersom det inte verkar finnas så mkt annat. Jag tycker det är onödigt, för man får inga extra platser, men soffan tar extra plats.

    Jag byggde en sån som vi vill ha i Mios soffbyggare och det billigaste jag lyckades komma undan med var 16 470kr, vilket inte är svindyrt för en soffa, men jag köper gärna en billigare om jag hittar :P



    Vi håller ju koll på Blocket och Facebook, för det kan ju dyka upp något :) Jag fyndar ofta på FB och säljer mkt där, tycker det är toppen!

    Just nu är väl den här www.soffadirekt.se/sv/artiklar/hornsoffor/lindo-8-7.html den bästa jag lyckats hitta.
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-04-06 19:25:55 följande:
    Vad ger man någon som fyller 25? Sambons syster fyller i slutet av månaden. De har nyss fått barn så jag har sagt att vi INTE ska ge några barnsaker utan något till henne. Helst en sak, ett presentkort är nog lätt att lägga på barnsaker. Men jag vet inte vad vi ska hitta på..
    Svårt att säga när man inte känner henne och vet vad hon gillar/inte gillar. Presentkort på tex Make Up Store eller Body Shop kanske? Alternativt något från systemet, ett gott vin? Nu vill ju vissa inte dricka medan dom ammar, om hon nu ammar, så om hon är sån kanske det inte är något bra alternativ. Presentkort på restaurang för henne och sambon? Och så kan ni lova att vara barnvakt.
Svar på tråden BT-Veteraner