Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Ahaa okej, ja då hänger jag med på varför man bara får ha röda hus. Även jag gott tycker att ni skulle fått ha gult! :)

    Det är ju just det.. kontoret är mer än 15mil bor, enkel väg. Därför går det inte bara att tvärkika in där heller.

    IIIIH, fick just veta att jag kommit på kursen Skrivande (vux, gymnasienivå) till hösten. Ska läsa på heldistans från Sthlm. Känns roligt och pirrigt :D


  • daniiel

    Jag brukar göra sån här tårta latafinnen.blogspot.se/2010/04/frasig-och-fluffig-marangtarta.html och om man inte monterar den så att säga, så går den bra att frakta och göra klart på plats. Ja, den går ju baka helt på plats också :) Det går bra att använda laktos- eller mjölkfritt i smeten tycker jag och jag brukar välja att göra en ganska lös mousse som jag blandar med bär mellan bottnarna. Jag tycker jordgubbsmousse med bitar av färska jordgubbar mellan är toppengott. Ibland har jag även liten citron eller chokladkräm mellan. Brukar även skiva lite jordgubbar och lägga ovanpå. Jag tycker om att göra den i en rund form, men är man många, så är det praktiskt med en långpanna :)


  • daniiel

    Fick veta idag att jag kommit in på alla kurserna till hösten. Det blir alltså svenska skriv på heldistans, privatjuridik, svenska 3 samt information och kommunikation. Nu hoppas jag att det funka att läsa alla, men jag tror att jag egentligen bara behöver läsa två av dom. För att äntligen få mitt slutbetyg!

    Hihi jag får min nya mobil i veckan också, förhoppningsvis. Orkar inte vänta till nästa vecka :P Jag vill egentligen inte ha en iphone, men maken vann tillslut. Ska bli skönt dock med en mobil som inte spökar och har sig :)

    Och vi får tapeter till hallen och sovrummet, så måste köpa en trisslott så vi har råd med vardagsrummet också ;) Ska iväg och ta en första kik på utbudet idag, det brukar ju dessvärre vara ganska torftigt.. Nåväl..

    Vi har nog, förmodligen och förhoppningsvis, lyckats välja en soffa också. Den blev inte exakt som vi hade tänkt oss, men den blir tillräckligt bra. Den här www.furniturebox.se/sv/artiklar/inomhus/soffor/divan-hornsoffor/connect-2-u-soffa-brun.html Vad tror ni? Kan man ha ett fyrkantigt soffbord till den? Eller blir det för "boxigt"?


  • daniiel
    snowstars skrev 2013-06-19 14:44:49 följande:
    Jag älskar sån tårta :)  Men nu råkade pappa fylla år förra veckan och då bjöd mamma på sån tårta så jag skulle vilja hitta på nåt annat.. ;) 

     
    Just nu lutar det åt att köpa färdiga bottnar (Chicita kan blunda ;) ), och leta reda på några goda fyllningar. Hittade ett recept på en citronmousse.. Kanske en mousse med vit choklad också och sen täcker man bara med.. Nåt :P  
    Haha sjuttsiken då ;) Men det blir väl bra? Det går ju att ha citronmousse på ena våningen så att säga och kanske något bär/sylt på andra? Egentligen tycker jag jordgubbar är huvudsaken på midsommar, resten av tårtan är skitsamma ;) Men jag gillar verkligen citron och även vit choklad, så jag hade då gärna mumsat i mig den tårtan haha
  • daniiel

    Haha ja, det blir jag, dotra och ett gäng grabbar ;) Det är tur att dom är snälla och tycker om när jag tar hand om dom :P Ska ordna maten också ju, men det blir enkelt med grillat, färskpotatis och någon sallad. Jag hoppas dock på bra väder, för vi har inget matbord att sitta vid inomhus.

    Vad jobbigt med halsont snowstars, och speciellt såhär inför midsommar. Kan tänka mig att det lätt blir så när man jobbar inom skola/barnomsorg. Precis som att vara förälder ;) Vi har just, under helgen/veckan, tillfrisknat hela familjen från den typ tvåhundrafemtioelfte förkylningen den här våren känns det som :P

    Hoppas det inte bryter ut och blir något långvarigt iaf!


  • daniiel

    Ja, är det regn, så tänkte vi att vi får sitta i vardagsrummet i soffan och på golvet och äta. Men. Det är ju väldigt mkt trevligare att få sitta utomhus tycker jag :) Hoppas också att ingen annan i huset ska vara hemma, då det bara finns ett bord här ute.

    Ha så roligt snowstars och jag hoppas att tårtan blir en hit :)

    Vad duktiga ni är Chicita :) Jag har aldrig prövat måla något hus själv, men min pappa har målat ett gäng, så jag vet ju ungefär hur roligt han tycker det är ;) Skönt att det blir fint iaf, då känns det som att man får lön för mödan åtminstone :)

    Glad midsommar på er! :)


  • daniiel

    Sådär brukar det vara för mig med Chicita, att jag inte hjälper till just så mkt med specifikt det som ska göras, men att jag istället tar hand om dottern, hunden, lagar mat och fixar med saker runt om och det är ju precis som du säger - om inte någon gör allt det, så skulle inte den andra personen hinna med vad den ska göra. Så alla delar är viktiga för att få ett resultat :)

    Midsommar är över och vi har redan planerat midsommar till nästa år ;) Det blev en trevlig kväll med grillning, jordgubbstårta och sällskapsspel. Hoppas ni andra fick en trevlig dag och kväll också!

    Idag har vi jagat en fågel på vindsförrådet. Vi hittade den tillslut och kunde släppa ut den. Barnen i huset tyckte att det var väldigt spännande hehe

    Just nu sitter jag här och snart kräks över det här med tapeter. Jag hittar absolut inget jag gillar till sovrummet eller hallen. Vi vill ha en mönstrad fondvägg och resterande väggar enfärgade. Vitt, grått, silver, svart i sovrummet och gärna något åt det turkosa i hallen. Gärna med något guldigt, beiget mönster. Eller något helt annat! Har kikat igenom tapetböcker, hemsidor osv osv. Hittar inget alls. Jag orkar inte kika igenom allt.

    Ingen som har tips på fina tapeter för max ca 400kr/rulle?


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-06-22 17:40:25 följande:
    Sandberg brukar ha fina tapeter... Men dom är ju rätt dyra. 

    Designonline har lite att välja på.
    Den här är lite cool till ett sovrum (kolla närbilden)
    www.designonline.se/Products/sek1/Wallpapers_...

    Och den här turkosa lite retroinspirerade tycker jag också är fin
    www.designonline.se/Products/sek1/Wallpapers_...

    Annars kan det vara lite coolt att måla väggen och ha en väggdekor.
    Den här skulle kunna vara häftig på en turkos vägg i hallen
    www.designonline.se/Products/sek1/Wallpapers_...

     
    Tack :) Den i mitten var ganska fin tycker jag, lite min stil :D

    Ja, vi har själva inte råd att lägga mer än max 200kr/rulle, så därför måste vi välja en tapet ur en kollektion som finns i färgbutiken som har avtal med hyresvärden. Då lägger hyresvärden upp till ca 200-250kr/rulle och vi får betala resten då.

    Har kikat lite på väggdekor också, men jag har dålig erfarenhet av det + att vi inte har någon vägg där det ryms något sådant. I hallen har vi hatthylla, hängare, skoskåp osv längs alla väggar.
Svar på tråden BT-Veteraner