Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    snowstars skrev 2013-07-10 11:31:37 följande:
    Då skulle de vidare till daniiels stad. ;)
    Woho, bästa staden i Sverige... eller världen... yeeeeah! ;) haha

    Tråkigt med bilen dock, men jag kan också tycka att det är mysigt med en liten oplanerad road trip :) Och smart drag att ta med hunden! Våran hund sover dock mer än gärna heeela förmiddagen, speciellt en sån dag som idag - dåligt väder. Hon är en riktig vacker väders hund :P
  • daniiel
    Aniara4 skrev 2013-07-10 14:09:12 följande:
    Vaaaa, gör det inte??? Känner att jag kommer att bli besviken inom en snar framtid nu. Klart man vill ha jätterum med jacuzzi, annars kan man väl stanna hemma?

    En grej som stör mig annars är när det inte går att räkna ut från ett hotells hemsida vad man kan vänta sig från rummet. Det kanske står lite olika rumstyper, och så är det en eller ett par bilder från vad som uppenbarligen är lyxsviten, och ingen annan beskrivning av de billigare rummen än att det typ finns dusch och tv. Vad är det för skillnad mellan standard, superior och deluxe, kanske jag undrar. Vad är det jag betalar extra för? Jag kanske mycket väl kan tänka mig att betala mer om det är så att standardrummet är en garderob, men är det ingen större skillnad kanske jag hellre snålar på just den resan. '

    Jag förstår ju att rummen ofta är olika, och att det kan bli fel om man sätter ut en bild på ett typiskt superior-rum och så blir en korkad gäst upprörd över att rummet inte ser ut exakt som på bilden. Men det problemet måste ju vara  minst lika vanligt förekommande om man sätter ut en bild på ett stort fräscht rum med två sängar och glömmer nämna att detta är våra nyrenoverade superlyxexecutiveminisviter på fjärde våningen och ditt standardrum kommer inte att se ut så här.

    Så min strategi brukar vara att förvänta mig en skrubb bredvid hissen med utsikt mot en vägg (och kanske en soptunna) så blir jag inte besviken!
    Det där håller jag verkligen med om! En gång bokade vi ett rum på ett hotell som såg jättemysigt ut, men vi tänkte väl inte på att alla bilderna bara var från.. vad det nu kallas.. där man kommer in. Entren med disken och det. Jättesnyggt och nyrenoverat, vilket dom gärna stoltserade med på hemsidan, att det var nyrenoverat. Dom hade skrivit något i stil med "ett mysigt och välrenoverat hotell med centralt läge. Renoverades under 2007 (vilket var året före vi var dit, vi var dit på alla hjärtans dag 2008). Dom glömde dock nämna att rummen inte var nyrenoverade eller välrenoverade, alls. Vårat rum hade det nog inte gjorts något åt sedan hotellet byggdes på 50-talet. Inte ens bytt sängar. Det var dessutom fullt med damm i garderoberna och kaklet i badrummet var smutsig och trasigt. Ja, plus att fönsterrutan var trasig, då det levde om ännu mer från gatan utanför än vad det normalt sett hade gjort. Vi blev lite smått snopa och kändes oss ganska lurade på pengarna. Vi hade tänkt ha det mysigt på hotellet, men det blev istället så att vi spenderade tid överallt annars, tex affärer, bio osv.
    Chicita skrev 2013-07-10 14:56:36 följande:
    Ja jag håller med. Det finns oftast otillräcklig info om dom olika rumstyperna.
    Vi (hotellet jag jobbar på just nu) har faktiskt bilder på alla rum och vi har undvikit såna där panorama-fotograferingar då dom oftast ger ett större intryck av rummet än vad det egentligen är. Men dom bilderna får vi inte använda längre då det inte var en speciell "hotellfotograf" som tog dom Tungan ute...

    Så det har nyss varit en fotograf på hotellet som arbetar för hotellkedjan och han ville bara fota dom stora och "fina" rummen. Så vi fick verkligen insistera på att han skulle fota allt.
    Misstänker dock att dom som bestämmer i hotellkedjan inte kommer att lägga upp alla olika bilder trots allt på den hemsida vi har via kedjan.
    Men det är ju bara att hålla tummarna så att dom visar verkligheten och inte någon förvrängd bild av den.

    Jag vet hotell som har köpt in speciella "foto-set" med andra handdukar, lakan mm för att piffa upp rummen inför fotograferingen. Så att rummen ser superfräscha ut. Och sen stämmer inte alls bilden när man kommer till hotellet. Det anser jag själv är falsk marknadsföring Skrikandes

    Det där med att rummen är olika även om det är ett typiskt standard / superor osv har jag ett typexempel på från gamla hotellet...
    Där var det en gäst som blev galet upprörd för att rummet han fick var spegelvänt mot det vi visade på nätet.
    Det var identiskt in i minsta detalj annars... men spegelvänt. 
    Han påstod att vi hade lurat honom och krävde kompensation Tungan ute
    Vad, mäste det vara en speciell hotellfotograf som fotar för att man ska få använda bilderna? På riktigt?

    Det låter ju helt sjukt att man får göra så, alltså använda andra handdukar osv på bilder motför i verkligheten. Det är verkligen falsk marknadsföring. Jättetråkigt tycker jag. Man vill ju som kund gärna få det man tror att man betalar för och om jag bokade ett sånt rum som var på bilden och kom dit och allt var annorlunda, så skulle jag känna mig ganska lurad.

    Det här med hotell är svårt tycker jag..
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-07-10 18:08:13 följande:
    Det är hotellkedjan som har krav. Dom vill att alla hotell som är med i kedjan har samma stil på bilderna. Just för att undvika att någon piffar extra mycket exempelvis. Dom vill från högre nivå kunna stå för att det faktiskt ser ut sådär på hotellen som det gör på bilderna. Men grejen då är att dom vill inte ha så många olika bilder. Så dom lägger hellre ut flera bilder på ett och samma rum så man kan bilda sig en uppfattning om hur ett "mellanklassrum" ser ut, både badrummet och rummet sett från olika vinklar osv. Dom menar att det ger en mer rättvisande bild om dom skriver ut att "det här är ett superior-rum" och sen berättar att det finns både enklare och mer dyrare/ större. Och på sätt och vis kan jag förstå hur dom tänker.
    Vi är bara ett franchisehotel. Så vi hyr liksom namnet av kedjan om man säger så... 
    Så vi har inte så mycket att säga till om Flört 
    Ahaa okej, då hänger jag med. Jag trodde att det fanns någon speciell hotellfotograf för hela Sverige typ och att inget hotell fick använda sig av andra bilder än dom som den personen tagit :P Nej, det är ju sådär med franchise, det kan på sätt och vis vara positivt (namn som många känner igen osv), men på andra sätt negativt. Man är ju lite mer låst som du säger.
  • daniiel

    Äh, varför inte bara ha en enda hotellkedja i hela landet, där alla hotell är mer eller mindre likadana? Det skulle underlätta för gästerna, för man skulle ha ett ganska bra hum om vad man kunde förvänta sig när man bokade! Enformigt och tråkigt? Ja, det också visserligen :P


  • daniiel

    Imorgon tar jag och dotra mi vårt pick och pack och åker till till "vår" lilla ö. Vi ska bara lata oss på stranden, bada, leka och grilla hela helgen :) Maken gör oss sällskap på fredag afton, då han får semester. Äntligen kan sommaren börja! :D



  • daniiel
    Chicita, vad tråkigt med människor som är sådär. Riktiga energitjuvar och jag förstår att du höll dig undan när hon kom till hotellet. Det hade jag med gjort. Skönt att det inte blev några större utbrott senare :)

    Usch, jag har börjat om med min medicin idag och mår rent pyton Kräks Vi som ska ha fest hela helgen... Hoppas att det lugnat ner sig till imorgon!
  • daniiel

    Det är ingen ny medicin, har ätit den ett ganska bra tag nu, men har av någon anledning börjat få insättningssymptom nu dom senaste två gångerna. Har dock inte fått några utsättningssymptom, vilket är bra. Jag äter citalopram ca 2-3 veckor/månad. Jag ska dock prata med läkaren nu och kolla om jag inte kan äta dom på heltid så att säga, så jag slipper ligga 2 dagar med yrsel och illamående. Det var ju mitt förslag att inte äta dom hela tiden, för jag ville inte äta mer än nödvändigt och långt ifrån alla får insättningssymptom. Nåväl..

    Det gick bra igår och vi hade riktigt trevligt. Hade förfest hos oss var sedan ner på festivalen som är här nu. Det blir samma igen ikväll, så nu är det bara att ladda om batterierna :) Slitsam helg, men det är "vår" helg varje år, då vi har party och kan vara unga igen ;) haha

    Chicita, det låter bra att majoriteten av gästerna bra, är det tvärtom skulle nog ingen vilja jobba inom hotell :P Och jag håller med dig snowstars, jag vill gärna tro att vi är rätt bra hotellgäster också hehe Vi har sällan speciellt höga krav, vi gör inte så mkt väsen av oss och försöker alltid vara trevliga med personalen. Det finns ju dock personal som ibland är allt annat än trevlig också, tyvärr.

    Hur gick det med invigningen igår snowstars? Kom det någe folk? :) Jag vet ingen som håller på med det där, men vi har varit många år i Hemavan med Friluftsfrämjandet och då är det en av aktiviteterna man brukar kunna välja att pröva på och det är alltid väldigt populärt :)


  • daniiel

    Vilken vecka... svärmor har fått en stroke och blev inlagd. Dom kunde dock inte hitta något, så efter två nätter fick hon åka hem. Vi tänkte då åka ut i stugan för att vila upp oss i govädret. Massa bad och sol igår, i både havet och poolen, men vid 22-tiden igår brakade det lös. Det värsta åskovädret jag varit med om. Då var det inte roligt här ute på lilla ön. Otroligt intensiv åska ända fram till 06-tiden imorse. Massor av blixtar hela natten. Över 45000 blev utan ström, inget internet eller mobil, lasarettet blev utan ström i 40min och ingen reservkraft gick igång, hela Rönnskär blev svart (en stor industri). Det skakade och dånade vid varje blixt. En ladugård brann ner. Och tydligen kommer åskan tillbaka ikväll, så jag tror vi åker hem..


  • daniiel

    Nu går det lite bättre att läsa och skriva, när man sitter vid en dator och inte mobilen. Vi åkte hem från stugan igår, men det kom ingen mer åska, så det var lite bortkastat :P Nåväl, maken och dottern åkte tillbaka idag och stannar till imorgon. Jag och hunden är hemma och vilar upp oss :) Väldigt läskigt med sånt åskväder faktiskt.

    Nu kan jag också läsa ditt inlägg snowstars, usch vad jobbigt! Jag känner riktigt med dig, då jag vet alltför väl hur det är må sådär. Jag hoppas att det bara är/var en väldigt tillfällig svacka och att du mår bättre nu!


  • daniiel

    JA, äntligen! :D

    Vi har lyckats komma överens om att det börjar vara dags för barn nr.2. Vår dotter blir 7år i vinter och även maken börjar vara lite bebissjuk nu ;P haha

    Vi kom överens om att bebisverkstaden får dra igång efter nyår, så fram till dess börjar projekt pressa ner vikten med helst 30kg! Puh.. det kommer bli en ordentlig utmaning, men ingen omöjlighet. Jag har en väldigt bra morot denna gången :) Jag ska verkligen försöka vara stark och motiverad!

    Hihi jag känner mig alldeles fnittrig, men det är så skönt att vi äntligen kommit överens om något och att vi båda så gärna vill. Hoppas på lite bättre reaktioner från omgivningen om det blir ett till barn nu bara :P


Svar på tråden BT-Veteraner