Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    snowstars - Skönt ändå att du har fått det gjort och att det kändes bra på en del åtminstone :) Du kanske överraskar dig själv och det gick bättre på andra delen än du tror :)

    Chicita - Hua, otrevligt med magsjuka, hoppas verkligen att ni slipper det! Hoppas ni har det jättebra :) Och skönt att hunden har det bra. Det är lite nervigt att lämna bort djuren kan jag tycka :P
  • daniiel
    Tilda93, vad roligt, hoppas du kommer in då! :) Och ja, hur är soffan då? :)

    Chicita, nej! Att ni inte slapp undan, usch. Speciellt när man är borta sådär, då vill man ju göra annat än att vara sjuk. Hoppas att ni är friska nu och kan njuta av tiden på Gotland ändå :)

    snowstars, jag vill nog egentligen plugga. Jag vet inte om jag är så sugen på att flippa burgare eller vikariat på Ica och liknande. Jag får ju inget annat än sånt utan en utbildning av något slag. Möjligtvis personlig assistent, men jag sitter hellre hemma och ruttnar faktiskt än jobbar med det. Så ja, jag måste väl egentligen plugga alltså. Saken är den att jag har absolut ingen aning om vad. Det måste ju vara en utbildning som finns här eller på distans. Det får inte vara inom vård, teknik eller data. Jag kan inte behöva ha arbetslivserfarenhet (som vissa YH-utbildningar kräver) och ingen matte B (har försökt den kursen 3-4ggr och det går bara inte). Därför är begränsningarna så stora för vad jag öht kan söka, att det känns i princip omöjligt. Så.. kanske smyga in på Max och söka jobb är det bästa ändå...

    Hehe kan tänka mig att det inte känns superkul att plugga, men det kommer nog gå bra :) Jag hoppas verkligen att det går bra på omtentan för dig på måndag!
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-08-10 11:25:27 följande:
    daniiel: Ja, alltså det är kul att plugga under rätt förutsättningar. Den kursen jag ska försöka tenta av nu på måndag är jag inte intresserad av för fem öre men den ingår i det kurspaketet jag måste läsa inom programmet. Däremot har jag läst andra kurser som har varit roliga och stimulerande, så det är inte bara pest och pina hela tiden (för jag antar att det låter så när jag beskriver mina studier :P) 

    Hm.. Fast Matte B är väl inte behörighetsgivande inom samhälls/humanioraspektrat? Tänker typ juridik, samhällsvetare, översättare, historiker.. Inte så lätt att få jobb som då ;)  Socionom?  Administration? Bibliotekarie? Förskollärare/lärare? Journalist? Börja frilansa vet ja, du kan ju skriva i alla fall :) 

     
    Ja, det håller jag med om. Det kan absolut vara roligt att plugga :) Hur gick det i måndags då? :)

    Jag har kikat lite på beteendevetare eller samhällsvetare. Det känns lite intressant faktiskt. Jag har ju hela mitt liv tänkt bli lärare, men det känns bara mer och mer fel. Har kikat lite på bibliotekarier tidigare, men det föll på något, kommer inte ihåg vad. Socionom är inte aktuellt, alls. Speciellt inte här. Alla är socionomer. Det är inget för mig. Journalist.. det känns som att det är väldigt tuff konkurrens där, men även det är något jag sniffat lite på.
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-08-15 17:52:51 följande:
    Usch jag känner mig gnällig nu... men ändå...
    Äh, man får gnälla, speciellt om det inte är konstant hela tiden och ifall man faktiskt har något att gnälla över. Vilket jag tycker att du har. Så obehagligt det måste vara att känna sådär och dessutom att måsta åka och jobba och må så dåligt. Det är väldigt starkt gjort av dig.

    Men att det är tillbaka nu också, huvva! Hoppas det släpper snart och inte blir så långdraget ändå.
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-08-16 10:00:53 följande:
    Det gick åt skogen kan man säga. Så just nu är jag utan studieplats i höst :P  Planen är att läsa om kurserna vid ett annat universitet för jag tror inte det kommer gå bättre vid en omtenta i december heller. Grammatiken gick alltså också åt skogen ;)  Men det känns på ett vis lite skönt att få göra om det ordentligt. 

    Ja men du har ju lite idéer ;)  Beteendevetare har jag alltid tyckt verkat intressant. Och journalist.  Man behöver ju inte vara en grävande journalist utan man kan ju skriva typ för veckotidningar. Men jo, det är nog hög konkurrens.. 
    Nej, men vad tråkigt! Tur att du kan tänka så iaf, att du kan känna en liten lättnad och lite positivitet i det hela. Håller tummarna för att det ska gå bättre för dig sen då :)

    Haha ja, men det brukar tyvärr alltid vara något som sätter käppar i hjulet när jag får en idé :P Nåja, maken tycker inte att jag ska stressa och det ska jag inte. Vi klarar oss. Vi funderar ju ändå på att sätta igång bebisverkstaden igen och då kommer jag behöva vara mammaledig hursom. Det gör inget om jag bara går hemma under graviditeten. Det är bara till fördel för dottern.
  • daniiel

    Jag har börjat på ett nytt projekt idag - en babyfilt! :) Jag har hunnit längre än på bilden här, men det känns ändå som ett evighetsprojekt :P När själva filten är klar, så ska jag sticka en kant och sy fast runt om. Jag har bestämt att jag ska vara klar om 2 veckor.. men.. vi får väl se hehe



  • daniiel
    Chicita skrev 2013-08-17 20:27:13 följande:
    Inte fullt lika kraftig huvudvärk men annars är det lika.
    Börjar fundera på om det kan vara någon sorts influensa (eller ja jag har väl funderat på det ett tag).
    Och i så fall är det ju bara att vänta ut skiten Obestämd

    Hoppas det går bra med bäbistillverkningen. Glöm inte att öva först, övning ger färdighet sägs det ju Flört
    Huvva! Skönt att du får slippa värsta huvudvärken, men allt annat är jobbigt nog. Hoppas att det går över snabbt om det är någon form av flunsa. Vi ligger sjuka hela familjen här också, men inte fullt sådär dåliga. Tack o lov! Nej, hoppas verkligen att du blir frisk snart :)

    Tack :) Haha ptja, vi har ju övat i snart 7år nu, så det börjar vara dags att sluta med övningarna ;)
  • daniiel

    Jag är precis påväg att lägga mig en stund. Dottern och maken kommer hem om en timma och väcker mig.

    Min förkylning har bara blivit värre och värre och utvecklats till någon form av magsjukeförkylning, så har inte kunnat vara på en enda lektion under min första vecka i skolan. Ja, och som grädde på moset blev min farmor inlagd på sjukhus i måndag och tidigt imorse gick hon bort. Vi har varit dit och sagt hejdå. Och trots att man vet att dom (nu tänker jag på mina mor- och farföräldrar) är gamla och sjuka, så är man aldrig förberedd.

    Chicita, jag hoppas att du mår bättre nu iaf :)


Svar på tråden BT-Veteraner