Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    Ja det löser sig nog Glad
    Jag ska skicka min på service snart... jag har redan hoppat över en service så nu måste jag om den inte ska gå sönder snart

  • Chicita

    Ja det var det som var vitsen. Vi ville få med honom. Och det fanns ju inte på någon bild... 
    Fick idén från någon annan här (precis när jag blev medlem) som hade fått sina bilder redigerade med en fantasivärld som bakgrund Solig 

  • Chicita
    TheD skrev 2013-04-13 18:35:13 följande:
    Chicita: Nice! "Får jag presentera Kungen och Drottningen"
    hehe... Ja i vår egen lilla värld kanske då Flört
  • Chicita

    Tack snowstars Glad

    Det ska bli kul när vi får hem canvastavlan jag beställt nu med bilden.
    Jag hoppas att den blir fin.
    I så fall ska vi ge bort två porträtt/tavlor till våra föräldrar i julklapp tänkte vi Glad 

    Jamen visst är det så typiskt...
    Min symaskin började skrika om service när kompisen gifte sig (några år innan mig) när jag sydde både hennes och min klänning och det blev väl tillräckligt många stygn för att den skulle säga att det var dags då. Men då hade jag inte tid och sen glömde jag bort det.
    När jag sydde min klänning så började maskinen låta lite illa och sen tändes lampan om service.
    men då hade jag ju inte heller tid...
    Så nu när jag inte har något planerat (riktigt än) så tänkte jag passa på att serva den innan det är dags att sätta fart med sommarens nya medeltidskläder Glad 

  • Chicita

    Tack Lenblo Glad
    Ja det var ju för att vi ville ha med honom som vi beställde bilden Glad Och han passar så perfekt in så det var ett bra val kände vi.

    Jag har börjat gå mitt i cykelbanan faktiskt (speciellt tidigare nämnda backe) när jag går nerför. För då måste dom i alla fall sänka farten lite och det ger mig lite mer tid att få koll på Elox och gå åt sidan.
    Men jag brukar se till att ha honom på vänster sida så att jag bara kan korta av kopplet och kliva åt vänster när dom kommer. Så när jag hör pling så säger jag till Elox att stanna (så jag kommer i kapp snabbt) och så kortar jag av kopplet samtidigt som jag går åt vänster och även ser mig över axeln så att inte cyklisten tänkt tränga sig förbi på den sidan Flört 

  • Chicita
    daniiel skrev 2013-04-14 23:36:54 följande:
    Ska bara dra ett par svarta strumpbyxor över hans skor :P
    Det funkar jättebra.
    Limma gärna på en sula på utsidan av strumpbyxan (en filtsula funkar rätt bra) så går inte strumpbyxan sönder efter 2 minuter Flört 

    Vår lille trötta näbb som jag visat så många bilder på hade strumpbyxor med sulor på sig hela kvällen och dom höll hur bra som helst 
  • Chicita
    Nikkita skrev 2013-04-15 22:40:10 följande:
    Fantastiskt vacker Glad Förstår att du är super nöjd! 
    Tack Skrattande
    jag är såååå nyfiken på att se hur canvastavlan blir nu också.
  • Chicita
    Lenblo skrev 2013-04-16 21:31:38 följande:
    Tanken är ju att man ska kunna susa förbi, så länge man inte kör på någon. Det är därför det är cykelbana (också) och inte trottoar. Men med en nervös hund så måste du ju göra vad som krävs för att hela situationen ska fungera.
    Gång & Cykelbana heter det ju faktiskt om man ska vara riktigt petig Flört 

    Och eftersom cyklisterna kommer så fruktansvärt snabbt i just den backen så kan man bli livrädd när dom susar förbi utan att ha gett ett ljud ifrån sig även som vuxen människa liksom.
    Om man då är en hund eller ett litet barn så kanske man i den sekunden som man blev rädd, vänder sig mot det man såg/ hörde och tar något steg i den riktningen rent instinktivt så kan det räcka för att det ska hända en olycka.
    Jag kan inte gå och ha hunden strikt intill mig hela tiden. Han måste få lukta lite i diket och röra sig lite på sidan av vägen. Både han och jag har ju också rätt att existera där.

    Det är lag på att man måste ha ringklocka på cykeln. Och den sitter ju inte där för dekoration.
    Så att ge en ljudsignal när man ser att man kommer ikapp någon (eller ännu hellre så fort man ser någon + igen efter en liten stund så personen hinner reagera) kan hindra många olyckor.

    Du har nog missförstått om du tror att min hund är ett nervknippe som rusar ut i vägen och hoppar på cyklister så fort han ser dom.
    Poängen är att även den snällaste / mest väluppfostrade hunden kan bli rädd när den blir överraskad av att det helt plötsligt är en cykel bredvid den som inte var där för någon sekund sen... 

    Jag har faktiskt vänt mig om när jag är mitt i backen och kollat över axeln och det har varit tomt. Efter att ha vänt mig om och bara hunnit 2-3 steg framåt så swischar det till och en cyklist passerar.
    Det här är sista (eller första om man är på väg upp) delen av en backe som är närmare 3 kilometer lång och som bara planar ut korta sträckor när cykelvägen gör någon sväng (typ serpentinväg). Vår sektion av backen är ca 200 meter lång och spikrak så där gasar ju folk på allt dom kan så att säga, för att då slipper dom trampa på ett bra tag efter att backen planar ut sen då det är relativt raka spåret in till centrum därifrån.

    Jag låter inte hunden springa fritt kors och tvärs. Jag har respekt för att det kommer folk och vill cykla förbi (eller gå/ springa förbi). Men då tycker jag att dom kan visa oss lite respekt och tala om att dom är på väg ikapp oss också. I alla fall dom som ska göra det enligt lag.
  • Chicita

    Vad trist daniiel. Hoppas att dom löser det här på något sätt så att stämningen återgår till det normala.

    snowstars Jag brukar oftast köpa något som dopbarnet kan ha nytta/nöje av när denne blir äldre men som även är fint att ha i ett barnrum.
    Om det är en tjej så kanske ett silversmycke eller ett smyckeskrin, kanske ett smyckesträd med dopdatumet graverat... 
    Om det är en kille så brukar det vara svårare men kanske en fin leksaksbil av samlarmodell...

    Oavsett könet på bäbisen så brukar jag lägga med en nalle i alla fall. En sån där som bara blir finare när den blivit lite "älskad" Glad 

Svar på tråden BT-Veteraner