Möjligheten finns... Se bara på mig, ingen utbildning eller nåt men jag får löpande förfrågningar på tårtor via min hemsida.
Nackdelen med att beställa av en "amatör" är dock att man tar en risk.
Och det blir svårt att ha konkurrenskraftiga priser och ändå gå med vinst eftersom man inte kan handla in lika stora partier och alltså inte lika billigt.
Jag skulle kanske kunna tänka mig att beställa av ett hobbyföretag om det gällde något med typ 15-20 gäster. Där jag kunde slänga fram grillen och ett paket korv om det sket sig med maten.
Men inte när det gäller större evenemang.
Jag varnar alla brudar som vill handla tårta av mig att dom tar en risk, att om något går fel med tårtan så kan jag inte bara göra en ny, utan då får man göra det bästa av det man har...
Så ta det i beaktande...
Du kan ju knappast göra ny potatisgratäng till 75 gäster på en halvtimme om den skulle råka brännas i ugnen när den ska värmas, eller om du råkar tappa saltkaret när du lagar en gryta osv...
Ett större restaurangkök / cateringfirma har ju alltid en backup om något händer liksom, något man inte kan ha som hobbyfirma på samma sätt...