Du kan göra som du vill med sockerpasta över. Men då behöver du en smörkräm emellan.
Varför inte en vit chokladsmörkräm kanske?
Smält lika delar smör och vit choklad, sen vispar du ner lika mycket till philadelphiaost (alltså det består av lika delar av alla ingredienser) och bred på tårtan innan du lägger på sockerpastan. Annars kan den börja smälta vid kontakt med fyllningen.
Maken älskar choklad. Så jag brukar ta 1 dl kakao till ett vanligt sockerkaksrecept, men då drar jag bort lite mjöl, annars blir den för kompakt.
Du kan inte dra bort lika mycket mjöl som du lägger till kakao, men kanske ta bort 0,5 dl mjöl om du lägger till 1 dl kakao.
Då blir det väldigt kraftig chokladsmak.
Sen har jag i ca 1 dl fint riven choklad utöver det.
Recept på mousser att ha i tårta finns överallt. Men om du inte orkar krångla och inte vill riskera att fyllningen blir rinnig så kan du köpa färdigt pulver att blanda med grädde på de flesta såna där tårt-shopper (tårtdecor, kakburken mm)
Jag brukar peta ner lite färska hallon i hallonmoussen, men man får vara försiktig med det så att dom inte börjar läcka vätska, för då kommer det att läcka ut från tårtan och sockerpastan (grädden eller vad man nu täcker tårtan med) blir rosa...
Vår bröllopstårta bestod av (uppifrån och ner)
Sockerkaksbotten
vit chokladmousse
sockerkaksbotten
hallonmousse
mörk chokladbotten med chokladbitar
mörk chokladmousse med chokladcrisp
mörk chokladbotten med chokladbitar
Sen var det tänkt att den skulle spacklas med vit chokladsmörkräm och ha sockerpasta ovanpå. Men min vita chokladmousse blev för lös så den pös ut när jag försökte lägga på sockerpastan... Så det blev gräddtårta istället