Emmeli skrev 2013-01-24 08:36:03 följande:
Tycker du borde satsa på att bli bröllopsfixare på heltid!
Du är så duktig på att svara och hjälpa till. Stor stjärna till dig!
Men vad kan man räkna med i kostnad tror ni?
Tack
![Glad Glad](https://www.brollopstorget.se/lib/js/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif)
Men då skulle jag nog ha flyttat till en större stad misstänker jag...
Här uppe brukar de flesta bröllop gå efter principen "hemsnickrat"
Vi handlade för ca 5000:- på systemet har jag för mig.
Och sen lämnade vi tillbaka sprit för ca 2000:- Men hellre för mycket än för lite.
Allt vin gick åt utom ca en halv box och då hade vi räknat 2 glas (stora glas) per person under middagen för
alla och sen kanske 1 glas till på kvällen när man även kunde välja drinkar i baren hos vår duktiga bartender
Det gick åt mycket mer öl än vad vi trott eftersom vi inte räknade med att så många skulle byta ut vinet till maten då det liksom hörde till "temat". Men vi kunde ändå lämna tillbaka 2 plattor öl sen
Vi hade sagt till vår serveringspersonal att det var fri påfyllning under middagen. Och bägarna är betydligt större än vanliga vinglas, så det var antagligen därför det gick åt så väldigt mycket mer vin än vi räknat med.
Det mesta vi lämnade tillbaka var sprit. Och ändå sparade jag någon flaska av sånt vi inte hade i hemmabaren.
Nu var vi noga när vi handlade att det skulle vara billigt. Vi valde det billigaste Gin:et, vodkan osv. Och vi satsade på BIB eftersom det ändå skulle kanteras upp och serveras från kannor. Vi hade provsmakat ett par-tre BIB-viner under året som ledde fram till bröllopet och konstaterat att det vi gillade bäst (speciellt till sen typ av mat vi skulle äta) var ett av dom billigaste. Så det sparade ju en del pengar också