Snålt att skippa dessert?
Vi har ett mindre bröllop med 50 gäster i en hyrd festlokal, med förrätt och varmrätt, där vi funderar på att hoppa över desserten och ha tårtan som efterrätt istället? Vi känner själva att det blir för sött med efterätt och ha tårta direkt efter, men funderar ändå om vissa kanske tycker att det är snålt att inte bjuda på efterätt också?
Utan efterrätt ligger kuvert priset på strax över 700kr, med brudskål, 2 glas vin, kaffe och avec samt maten. Lokal, porslin, personal etc är inräknade det här också. Med efterrätt och ytterligare ett glas vin skulle kuvertet hamna på 900kr istället.
Vi har inte en jättestor budget till maten (50 000) men vill ändå ha sittande middag, så att välja buffe är inte ett alternativ. Så klart att det går att ha efterätt och ändå få några slantar över i matbudgeten, men känner att vi ändå vill ha ett par tusen till godo om det skulle bli några oförutsädda utgifter som tillkommer vilket det lätt gör som vi märkt..
Vad tycker ni? Om ni hade varit gäster, hade ni tyckt att det varit snålt att inte ha efterrätt?