Inlägg från: AnnelieK |Visa alla inlägg
  • AnnelieK

    Vi som gifter oss 2015!

    Hej hopp!
    Hoppar på här jag med då vi (troligtvis) kommer att gifta oss nästa år. Vi har inte spikat datum ännu, pratade lite löst igår och sambon tror kanske till våren medans jag är mer inne på hösten (har en bild framför mig med bröllopsfoton i en park med mycket lönnträd som skiftar i orange :) )

    Det blir nog ett ganska litet bröllop med ca 20 inbjudna (vår familj och närmsta vännerna) inklusive några barn (har 2 egna). Bor i Borås och funderar på Yxhammargården för festen. Men vi får se när tiden är inne för planering :)

  • AnnelieK
    litenkaka skrev 2014-07-21 15:54:22 följande:

    Har ni tips på instagram-konton med fin bröllopsinspo? Vill komma i bröllopsmode igen, nu är vi bara i på-stranden-mode ;)


    Kolla in pinterest om du inte redan gjort det! Bara söka på wedding så kommer mängder med inspiration upp Skrattande
  • AnnelieK

    Vill du ha mer burkar till värmeljus så kan jag rekommendera barnmatsburkar! Finns i lite olika storlekar de med. Så släng ut en fråga på någon barnloppissida på fb (om du nu har det) så kan du nog få mänger :)

    Ja lingon och blåbärsris vore fint eller varför inte lite Hundkäx. Rallarros är också en fin blomma/ogräs men den är lite för hög för småburkar.

  • AnnelieK

    Här är en till som inte har bestämt något ännu. Vi har bara pratat lite löst om ca 30-40000kr i budget. Är föräldraledig nu så har inte så mycket sparat men kommer väl försöka spara så mycket som möjligt under året (börjar jobba och/eller plugga 1 sept). Är inte helt spikat att vi kommer gifta oss nästa år heller för den delen. Ska dra igång en badrumsrenovering nu i höst så mycket pengar kommer gå dit.

  • AnnelieK

    När vi ändå pratar om hår så kan jag ju be om tips :) Har nu axellångt hår och hellugg och de är inget jag troligtvis kommer att ända på. Grejen är den att jag har suuupertunnt hår också. Min "toffs" är lika bred som min tumnagel är lång! och då är all hår med. Så för min del får det nog bli exstentions på brölopet. Hittade en sida som verkade bra med clipsexstentions. luxyhair.com. Någon som vet hur det är att ha fölängningar med clips?

    annars tycker jag att den här uppsättningen är fin

  • AnnelieK

    Tror tyvärr inte att det blir något bröllop nästa år för oss Rynkar på näsan Jag har kommit in på utbildningen jag sökt och kommer bara kunna jobba 50% (förhoppningsvis). Sparkontona är inte feta då jag precis kommer gå tillbaka från 1,5 års föräldraledighet. Och dessutom ska vi bygga nytt badum, göra om den vi har på övervåningen till mindre toalett och walk in closet. Men jag fortsäter hoppas och kommer vara kvar här tills nyår nästa år Flört. Såg idag att jag fyller 30 på en lördag näsa år så man skulle ju kunna kombinera de två kalasen, men ja fyller år i slutet av november, mitt uppe i alla julbord etc.

    Får hoppas på en trissvinst!!!

  • AnnelieK
    filibustern skrev 2014-08-14 09:36:58 följande:
    ja men varför itne kombinera? dels blir det ju förmodligen billigare - liksom, alla är ju redan där typ... (om ni nu ska fira stort), tårta finns ju. Middag går ju att fixa. och du behöver ju inte världens största brudklänning. en som passar både brud och födelsedagsbarn. t.ex denna? :) eller liknande. finns ju billigt på jjhouse eller liknande sidor. 
     
    Fast jag vill fortfarande ha det bröllop jag vill, tänkte mest på att kombinera de två då det ändå blir exakt samma gästlista och ca 2 månader emellan bara (skulle vilja ha ett septemberbröllop) så summan hade ju inte blivit mindre, bara ett 30-årskalas mindre att betala och planera :) Det är inte hela världen heller om vi måste vänta ett år till.
  • AnnelieK

    Åk runt och titta på några andra kyrkor i dess närhet någon helg framöver. Då kan du ju få en känsla av att "Här kan jag tänka mig att gifta mig" eller "Nej, det är DEN kyrkan jag vill ha. Vi kör på oktober"

  • AnnelieK
    antligen skrev 2014-08-27 21:16:35 följande:
    litenkaka skrev 2014-08-27 18:10:54 följande:

    Åh jag AVSKYR fester utan bordsplacering ???? Alla sitter i sina vanliga grupperingar och de som kanske inte känner så många sr ingen att prata med...tråkig


    Ooo....hjälp! Om vi nu kastar oss in i placeringsträsket,hur gör man med par där man aldrig träffat deras respektive,

    ett helt gäng på ett företag kommer bli bjudna, räknar dom då med att man bjuder deras resp också? Ser framför mig "hejsan, o hur känner du brudparet? Ingen aning vilka dom är, det är min fru som känner dom "
    Där tror jag att er budget får bestämma lite. Hade nog själv inte väntat mig att bli bjuden på någon av sambons arbetskamraters bröllop om det skulle hända. Hade jag blivit bjuden hade jag nog gått om vi kunde få barnvakt men vet inte hur kul jag skulle haft (nu är jag ingen "framåt" person heller) i och med att jag inte känner någon annan än sambon. Och jag tror faktiskt att sambon hade haft roligare utan mig med Flört
  • AnnelieK
    Nightrod skrev 2014-09-10 09:32:40 följande:

    Vi kommer att ha vårt bröllop vecka 32 på en torsdag så det är mitt i veckan. Men det är den vecka då de flesta har semester och då sista semesterveckan, så då brukar man överlag vara hemma. Samt att vi säger till i så god tid så att de som vill delta kommer se till att ha semester då eller att va ledig. Så det är inget vi ser som ett problem.


    Samt så säger man till mer än fyra månader i förväg tror jag inte man har rätt att neka ledighet och gör de ändå det så går man bara till facket och klagar


    Nja det där stämmer inte riktigt in på alla. Själv jobbar jag inom vården och skulle aldrig ha en chans att få semester v 32 om jag har "tidig" semester (börjar vid midsommar). Då får jag i så fall pussla med byte av pass eller lägga mig ledig den dagen när vi planerar schemat och hoppas att man inte blir justerad till den dagen.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!