Inlägg från: cecbj195 |Visa alla inlägg
  • cecbj195

    Vi som gifter oss 2015!

    Sofia2015 skrev 2014-06-17 21:05:37 följande:

    I dag hämtade vi ut min ring från guldsmeden där den har varit inlämnad på förstoring. Nu kan jag äntligen ha den på mig och jag ÄLSKAR den!! Tänk att min fina fästman kunde välja en så vacker ring utan hjälp! :)


    Jättefin ring :) Grattis!
  • cecbj195
    frkmaria skrev 2014-06-18 18:19:46 följande:

    Åh nu har jag kommit efter igen! ;) 


    haha.
    Men nu har mitt efterlängtade sommarlov börjat och jag har även börjat träna! Gått upp en del sen jag bara la av och värst den sista veckan då vi varit ute och ätit ett par gånger för att fira olika saker...går ju upp ett kilo per gång jag är ute och hinner man inte ha en dag med lite lugnt emellan så är det ju kört för min del! ;) Hehe.

    Nu ska jag iaf ha en jäkla hålla-igång-sommar och försöka få med mig sambon! ;) Fatta att om ett år är man ju nästan gift. Vilken underbar känsla! :D


    Haha, känner igen det där! Många trådar kan man hålla sig a jour med, men den här trillar iväg ibland :P

    Det låter som min sommar. Har en Runkeeper-utmaning att kunna springa en halvmara i september ;) 
  • cecbj195
    frkmaria skrev 2014-06-18 19:33:52 följande:

    cecbj195: Kul att nån mer kämpar i sommar! Runkeeper och jag hade en utmaning förra året. hehe. :P Häng gärna på viktpeppstråden som finns på forumet om du har lust! :D


    Vi är nog inte ensamma är jag rädd. Ja, har sett den tråden men aldrig gett mig in i den. Får göra det :) Gillar Runkeepers utmaningar, jag är planeringsfreak så träningsscheman och sånt tilltalar mig. Ska springa halv-Lidingö i september (1,5 mil) och har aldrig i mitt liv sprungit längre än 8 km. Haha, blir intressant detta! Tänkte börja gymma efter Lidingö för att få bort lite mage och gäddhäng :)
  • cecbj195

    Plättis: styrkekramar till dig! Hoppas den värsta chocken hunnit lägga sig nu.

    Sitter med mobilen på väg hem från semester och har varit utan internet sedan i torsdags så har säkert missat en massa här i tråden! :O Vi har i alla fall bestämt färgtema till vårt bröllop: mörkblått, vit spets och gulddetaljer! :) satt och pysslade ihop förslag på save-the-date, inbjudningar och festprogram under helgen, så nöjd! :D ska bara klicka hem papper och spets i större volymer nu så att jag kan börja producera på riktigt!

    Skönt att vi inte har gästproblemet, vi har 57 gäster på listan nu och då är alla kusiner man aldrig träffar medräknade! Och lokalen rymmer många fler ifall vi skulle vilja få med fler :) det är snarare ekonomin som sätter stopp.

  • cecbj195
    Smultrontopp skrev 2014-07-14 09:59:34 följande:

    Blommor: Nu börjar det närma sig den tiden vi ska gifta oss nästa år. Börjat fota blommor/buskar ute för att se vad som blommar vid denna tid nästa år. Skulle vilja ha lite fint man kan ha till bordsdekoration inne och ute.

    Hur går det för er? :)


    Vad smart!! Det ska jag också göra! Vi gifter oss i slutet av augusti så ingen idé att ge sig ut än, men det ska jag tänka på om en månad eller så :) Hittat något du fastnat för?
  • cecbj195

    Hej tjejer!
    Har varit på semester i fyra veckor och haft rätt lite tillgång till dator (vi räknade ut att vi varit hemma totalt fem dagar på dessa fyra veckor...)

    Vi är ganska så stillastående i planeringen just nu. Fästmannen vill "njuta av att vara förlovade först". Men jag har allt sneakat till mig ett bestämt färgtema och börjat göra save-the-date-kort Skrattande Färgerna blir kungsblått och vitt, vit spets och gulddetaljer. Alla kort är handgjorda och unika, alla kort ser olika ut (men med ett gemensamt tema såklart). Inbjudningarna kommer gå i samma stil fast med ett spetsband knutet om kortet och maskinskriven text inuti. Hade först tänkt att ha maskinskriven text på save-the-date-korten också, men det blev handskrivet...

    Plättis: kul att du är tillbaka! Har också gamla i familjen som jag är rädd ska hinna försvinna innan bröllopet. Min farmor fyller 91 i höst och är rätt "skruttig" men det vore så roligt om hon hann uppleva mitt bröllop. Och en av min sambos släktingar har långt gången alzheimers så hon kommer inte kunna vara med, tråkigt nog. Hoppas du får må bättre framöver! :)





  • cecbj195
    Plättis skrev 2014-07-21 11:47:58 följande:
    Superfina kort! 

    Ja, jag lyckades inte hålla mig särskilt länge. Men samtidigt går livet vidare. När jag hälsade på farmor och farfar i helgen då vi var hemma för begravningen sa farfar lite sammanbitet (två av hans bröder har gått bort i vinter) att det enda vi kan vara säkra på är att vi föds och att vi dör. Och det har han ju rätt i. 

    Min älsklingsmormor var ju sjuk, och av alternativen var det bäst som skedde. Och som kusinerna sa, nu är det dags att se till att vi får något att glädjas över i släkten. 

    Farfar blev förresten överraskad när han såg ringen på mitt finger, trots att vi varit förlovade i 1,5 år och har haft förlovningsfest där familjerna fick träffas. Men han är som sagt 89, så att minnet sviker är inget konstigt. Sambon sa att vad gör det att han glömmer bort en sådan detalj, han minns ju ändå alla barnbarnen och det viktiga. 
    Tack :)

    Det låter absolut som att det är dags för bröllop i er släkt! :) Det är ju så, livet måste gå vidare. Vi kan inte göra så mycket åt att släktingarna blir äldre och försvinner, även om det är tufft. 

    Min farmor börjar bli lite virrig, vet vilka alla är men pratar man med henne i telefon kan hon blanda ihop saker. Däremot är hon så söt, hon är väldigt förtjust i min sambo men har svårt för att komma ihåg hans namn (blandar gärna ihop det med mina ex). Så varje gång hon kommer ihåg hans namn så lägger hon "nu kom jag ihåg det!" ;)
    Plättis skrev 2014-07-21 11:49:05 följande:

    Förlåt om jag tagit över tråden, förresten. Ni får väl säga åt mig att skärpa mig om det blir för mycket. Skriv pm om ni inte vill hacka på mig öppet :)


    Nejdå, tycker det finns en massa annat i den här tråden, så jag tycker inte alls du tagit över :)

    Filibustern: vilka häftiga detaljer! :D gillar corsagen och kottar i buketten!
  • cecbj195
    Elenaproblema skrev 2014-07-22 11:21:56 följande:

    Hejsan! 

    Jag är nyförlovad och vill också hoppa in i tråden om jag får! Vi tänker oss bröllop 11e juli 2015. Vi har en tanke om ett enkelt, lantligt bröllop med bröllopsfest i en lada med lampor och vimplar. Jag studerar och min blivande make jobbar så vi skall försöka hålla budgeten nere så gott det går. Alla tips är välkomna! Egengjorda inbjudningskort, egenplockade ängsblommor och vän som fotograferar och ihoplånat porslin tänker vi än så länge! 

    Ha det underbart alla blivande makar!


    Välkommen! :) 
    Plättis skrev 2014-07-22 11:56:35 följande:

    Jag har pratat med min sambo och ÄNTLIGEN lyckats få honom att förstå vikten av att ha en professionell fotograf. Bilderna är ju ändå det som kommer finnas kvar och påminna om dagen. 

    Men... jag har kollat en del på fotografer i stan som jag har jobbat med eller hört bra om, och det är dyrt. Så min sambo föreslog att han skulle kolla med en bekant som är bröllopsfotograf. Eller inte ens bekant. Min sambo gjorde slut med en tjej för att bli ihop med mig (de hade precis blivit tillsammans och sedan åkte hon som utbytesstudent till USA), och hon har sedan dess träffat en jättetrevlig kille och gift sig med honom. Det är HAN som är fotografen. Och min sambo verkar inte förstå att det är liiite konstigt att be sin exflickväns man att fotografera bröllopet. 

    Så igår pratade vi igen, och jag hade kollat den här killens priser. Han tar superfina bilder, men ligger lite över vår budget. Och jag frågar min käre sambo hur han tänkt lägga fram det. Prata med killen och säga "Hej, jag var ihop med din fru, kan du ge oss ett bra pris för att fota på bröllopet?" eller prata med exflickvännen och fråga "Hej, du vet tjejen jag lämnade dig för, vi ska gifta oss, kan vi få kompispris på fotografering?" 

    Visserligen är det en superfin tjej, och jag tror inte att hon är arg på min sambo. Men det känns väldigt konstigt. Så min sambo tittade på mig en stund och sa "Ja du... Det kanske slutar med att vi får betala extra." Så exflickvännens man är nu struken från listan och vi kollar fotografer som vi inte haft att göra med privat Cool


    Hahaha! Förlåt, men det här var roligt skrivet Skäms Har inga vettiga tips om fotografer i Umeå tyvärr... Vi har funderingar på att boka den här tjejen: www.smultronstina.se Hon fotade en klasskompis till mig på hennes bröllop för några veckor sedan och jag tyckte bilderna blev så bra! 
  • cecbj195
    filibustern skrev 2014-07-24 21:14:14 följande:
    återbruk! suttit och test-pysslat lite ikväll. sparat massa småburkar för att.. tja.. man vet aldrig. och nu har jag alltså gjort värmeljushållare av Abbas romburkar (har runt en 10st skulle ja tro), en ljusstake av en liten likörflaska (har 3 till), och småvaser av udda småsmåburkar som inte rymmer något värmeljus. tycker det blev rätt så gulligt^^

    och i småvaserna kan man ju ha vilken blomma som helst (helst en) typ, enkel ros, gerbera, kanske en knippe brudslöja, eller varför inte en liten knippe granris? (kom jag på alldeles nu hehe) fler blomförskal mottages tacksamt^^ dessa blommor på bilden är ju jättefin, men dom har nog mest troligt blommat ut sen länge innan september.. 
    Jättesöta!! :) Ibland behövs inte mer än såhär!

    Ni skulle ha skogstema va? Lite lingon- eller blåbärsris med bär på vore fint också :) Tjärblomster är ett annat förslag från mig.
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-07-27 11:13:36 följande:

    Vad har ni för budget, om man får vara nyfiken :) jag har kollat runt lite på vad saker vi vill ha kostar för att få en maxgräns men hoppas vi hamnar under den. Ca 70 000:- har ci nu och ungefär 70 gäster


    Vi kommer nog hamna kring 100 000 kr för ca 60 gäster. Hiskeligt mycket pengar, men vi har dem och jag tror att vi har räknat rätt högt på många poster... Maten är helt klart den största posten, men min ring kommer vi nog inte snåla på heller. 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!