Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Allrakäraste skrev 2015-05-08 10:34:44 följande:
    Ni låter precis som jag och min sambo! :) I och för sig så är vi båda planerare, vi vill veta vad som ska hända och när men medan jag är snäppet värre och planerar saker in i minsta detalj så har sambon fötterna på jorden och inställningen "det löser sig".

    Det låter som att du har en bra inställning nu! Jag ska försöka att också ha det och inte dra iväg alltför mycket med bröllopsplanerna när det närmar sig. Tänka precis som du att det viktigaste är att vi säger "ja" till varandra och blir gifta samt att det blir en rolig dag :) Går något fel på vägen så finns det alltid en plan B, C, D osv.  Och som du säger, anledningen till att vi skjuter på bröllopet är ju att det ska bli bättre när vi väl genomför det. Hade känts sådär lagom kul att vara nygift och bo hos svärföräldrarna i sambons gamla pojkrum haha ;)
    Jag är planeraren och min sambo är mer "hakuna matata" Det är frustrerande och jättebra på samma gång. 

    Min inställning har inte alltid varit så här. Jag har haft panik i perioder och varit sjukt jobbig att ha att göra med (min egen, helt objektiva bedömning). Fast nu börjar det ordna sig. Jag har en klänning, ringen är klar om tre veckor och hindersprövningen blev godkänd. Resten löser sig Cool
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Nightrod skrev 2015-05-08 12:59:18 följande:
    Men iom damens och systerns påfund skall ju jag ha en frisyr som kräver förlängning, så jag kommer sätta massa små dreads som skall vävas/virkas in i håret, det skall visst göra ont som bara fan om man är hårömm, nu är jag lyckligvis inte det, men det kan ju göra bra ont emellanåt ändå
    Ajdå, det lät värre.

    Min gubbe ska bara klippa håret och fixa skägget, det borde räknas som avslappning snarare än tortyr. Och han blir så jäkla snygg varje gång han varit hos frisören att jag blir knäsvag. Det blir jag i och för sig annars också, men hans frisör måste ha någon form av superkrafter i och med att det blir ännu mer när han varit där. 

    Enda problemet är att jag kommer gråta som ett pucko på bröllopsdagen om han är dregelsnygg, för det är tillräckligt överväldigande i vanliga fall att han vill gifta sig med mig. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-05-26 12:45:05 följande:

    Vi ska träffa vår vigselförrättare ikväll! Han kommer hem till oss, och jag är helt orimligt nervös. Har ingen aning om vad vi ska prata om, har lite dåligt samvete att vi inte liksom direkt har någon plan att lägga fram, och dessutom mår jag lite dåligt över att köksgolvet hade behövts torkas, och att jag inte bakat kakor att bjuda på. Jag bakar ca aldrig, men det känns som att jag borde gjort det till detta! Köpte kakor istället, men mitt huvud har fått för sig att jag måste visa upp vilken fantastisk fru jag kommer bli. :P Som att det hänger på kakor och rena golv... 
    Nä, men jag tänker mig att han förväntar sig att typ få ett detaljschema över vigseln, och ett sånt har vi inte ens lite...


    Oroa dig inte! När vi träffade vår vigselförrättare så ville hon veta datum och tid för vigseln, och lite hur vi hade tänkt oss upplägget. Min kusin hade vi redan bett sjunga på vigseln, och så hade vi bestämt att vi inte ville ha egna löften. Det var allt. 

    Vi var dessutom fem minuter sena, och jag var så nervös att jag bara satt och ordbajsade om rent nonsens. Men vi verkar få gifta oss ändå Tungan ute
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    SofiaF skrev 2015-05-28 12:49:00 följande:

    Jag har en annan sak jag skulle vilja kolla hur ni bemött och gjort.
    Vi har börjat fundera på bordplaceringen och tanken är ju att inte sätta alla som redan känner varandra tillsammans utan blanda nya och gamla bekantskaper. Vissa av våra vänner som man vet är lite blyga och inte helt bekväma med nya människor försöker man ju placera tillsammans med någon de redan känner så att alla är bekväma. Vi har tänkt att respektive (sambo eller gifta par) sitter snett mitt emot varandra och förlovade par bredvid varandra såklart. Men, jag har flera stycken som haft önskemål/invändningar (kalla det vad man vill) på var och med vem man vill sitta och jag har totalt tappat konceptet för att försöka tillgodose allas behov...
    Hur gör ni?? Det här börjar kännas omöjligt...


    Vi kommer utgå helt och hållet från det vi själva tänkt oss, och skita fullständigt i vad alla andra säger och kommer med för åsikter. De enda som hittills börjat säga "jag vill sitta bredvid den och den" är min farmor och sambons farmor. Och de vill sitta bredvid varandra. Hur två åttioåriga tanter kan bete sig som småflickor övergår mitt förstånd. 

    Varken jag eller min sambo har några problem att vara diktatorer och säga "så här blir det", men å andra sidan tror jag att de skulle sätta sig bredvid varandra ändå och sedan låtsas som att de inte förstår om man säger åt dem. 

    På måndag är sista svarsdatum, så efter det borde vi veta hur många gäster vi får och kan börja med bordsplaceringen. Eftersom jag anat hur mycket jobb det kommer bli med den ska min sambo få fixa den, eller åtminstone göra ett försök
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi hämtade ringarna i lördags! De är superfina, men jag ska lämna in mina ringar för rhodinering då stenarna försvann lite eftersom vitguldet är ganska mörkt. (Mörkgröna stenar på mörkgrå ring...) 

    Alla gäster utom en har svarat på om de kommer eller inte, så vi gjorde bordsplaceringen igår. Bäst av allt var att se sambon kämpa lite med att alla skulle sitta bredvid någon de kände och någon de kunde tänkas komma överens med, för jag har gruvat mig inför bordsplaceringen då jag visste att det skulle bli svårt. Nu har vi en början i alla fall, men vi ska se över den igen för att se om den går förbättra på något vis. 

    På söndag ska vi träffa fotografen och om två veckor ska vi provsmaka menyn. Sedan fattas bara att jag ska få tillbaka min klänning från sömmerskan och att sambon ska köpa kostym. 



    Mina ringar



    Våra vigselringar  


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Radbrytningen blev fel, men jag hoppas ni förstår ändå Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-06-01 17:44:01 följande:

    Tjusigt, Plättis! Kommer nog bli hur bra som helst när de rhodinerats också! Så roligt med de gröna stenarna, kul med ett ovanligt val till en ganska traditionell modell! :) 


    Tack! :) Stenarna matchar sambons efternamn (och mitt blivande efternamn), så det blir en charmig påminnelse varje gång jag tittar på den <3

    Skönt att vara nästan färdiga! Vi har också försökt hålla det enkelt, men det drar iväg överallt hela tiden. Men jag tycker vi börjar vara rätt färdiga också. Just nu är största projektet att hålla oss borta från skräpmat och socker, men det är så in i bomben svårt. Särskilt eftersom jag fortfarande har äckligt ont i min axel och sambon skadat knät i en afterwork-relaterad olycka. Ingen orkar/kan laga mat och man vill bara ligga på soffan och tröstäta godis.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Den där klänningen är helt otrolig! Förvånad 

    Sambon hittade kostym häromdagen, och eftersom det är studenttider fick vi allt för paketpris och sparade typ en tusenlapp på hans kläder. Allt som fattas just nu är en väst, så om ni har några tips på var man kan hitta det (antingen nätet eller större kedjor som finns i Umeå) tas det emot tacksamt I övrigt har vi bestämt oss för att ha en proffsfotograf och träffade honom i söndags. Det kommer bli makalöst bra, och han fotar både porträtt och vigseln. 

    Allt vi har kvar att göra nu är provsmaka menyn och tårtan (det gör vi på måndag), köpa alkoholen och pyssla ihop festprogrammen och placeringskorten. Det är sex veckor kvar och jag känner mig jättefärdig och vill bara att tiden ska gå fortare! 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Nightrod skrev 2015-06-11 12:46:02 följande:

    Av egoistiska skäl antar jag att du menar damens klänning..
    sååå, awww tack så mycket från henne

    Hennes hals/axelsmycke glittrade i solen igår som en discokula, kommer bli fint om solen skiner på henne, hoppas verklgien på bra väder...
    Plättis skrev 2015-06-11 10:21:54 följande:

     Allt vi har kvar att göra nu är provsmaka menyn och tårtan (det gör vi på måndag), köpa alkoholen och pyssla ihop festprogrammen och placeringskorten. Det är sex veckor kvar och jag känner mig jättefärdig och vill bara att tiden ska gå fortare! 


    Najs att allt faller på plats för er

    Vi har smakat tårtorna sedan länge, de har så goda tårtor på vårt ICA MAXI bageri (fanns tyvärr bara här lokalt), så vi tar med dem härifrån till västkusten, De lagras frysta så det skall nog gå fin fint trodde de på ICA. 8 tårtor som är galet goda och fina 1200:-
    Vi valde en spettekaka (damen är från skåne) som centerpiece istället för en tårta 60cm hög för 50personer, 500:-

    Bekräftade från charken på ica att de skall ha nygrillat kött av olika sorter för leverans på vår dag till 50personer, lite drygt 1100:- och då tog vi 2kg mer än vad de rekomenderat.
    Potatisgratäng, sallad och bröd mm fixar vi själva. Men allt är på banan nu.
    Fattas bara två personal som kan plocka och ställa fram under middagen.

    Maten och fikat är det bra kostnader på för oss
    Alkoholen står föräldrarna för.

    Våra musiker spelar psalmerna så vi har avbokat kantorn.
    Poängpromenader är  klara. Vi har två slingor. Blir en låååång om fotograferingen drar ut på tiden, eller en kort innan och en kort mellan middag och fika som bensträckare med music quiz som avslutning på poängpromenaden när alla tagit och börjat fika.

    ringarna kommer om ca 5 veckor

    Det som är brådis nu är att fixa till gammelbilen så den kan rulla 50mil till västkusten så vi kan ta den till bröllopet. Beställde nya däck idag, sedan skall den för genomgång hos polaren...

    mycekt gjort endel smått kvar, men allt känns relativt lugnt för oss nu ändå, 8veckor kvar ida


    Ja, jag menade hennes klänning Tungan ute 

    Vi måste också hitta personal, men det har sambons kusin som jobbat inom krogsvängen erbjudit sig att ordna. Enda problemet är att jag hade velat ha det klart nu, men både sambon och hans kusin tar det huuuur lugnt som helst. Sjukt frustrerande. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi skulle egentligen ha haft provsmakning av menyn ikväll, men för någon timme sedan ringde vår kock och sa att han hade "jättedåliga nyheter". Han hade inte hunnit fixa middagen eftersom han inte fått tag på ägaren förrän nu på förmiddagen, så han undrade om vi kunde ta det en annan dag istället. Jag höll på att gå lite bridezilla och skrika åt honom att aldrig mer använda "jättedåliga nyheter" i ett samtal med mig om det inte är att vi måste ställa in middagen och hitta en ny lokal. Men jag lyckade säga det lugnt och sansat, så vi tar provsmakningen på söndag istället. 

    I övrigt börjar det mesta vara klart. Det enda som är kvar är att åka till lokalen och se hur vi ska ställa borden, men det tänkte jag att vi skulle hinna med när vi ändå är där och provsmakar menyn. Väntar på att sömmerskan ska höra av sig om klänningen så jag får åka dit för sista provningen också. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!