Inlägg från: cecbj195 |Visa alla inlägg
  • cecbj195

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2014-08-02 10:10:13 följande:

    trattkantarellen: oj vad kul! :D själv drar man sig för att börja boka saker, för just här vi bor känns det för tidigt med sånt nu... 

    täntke en del på tårtknivssetet vi har hemma, och som jag tänkte fixa till lite.. problemet är väl att det är ett billigt skräp för 10 kr.... så det är nalta ostadigt. tänkte jag skulle kolla etsy om de har nå snygga tårtspadeset med kanske nå trähandtag. ja visst! love'm!

    lite dyr dock.. blir lite drygt 300kr med frakt... men... dom var snygg! fanns även med handtag av mörkare trädssort.. 


    De där var väl jättesnygga!! Speciellt de med ljusare skaftet :)
  • cecbj195
    tessguss skrev 2014-08-08 13:42:27 följande:
    Som den Mac-tönt jag är kör jag på olika Adobe-program. InDesign är min hjälte i det mesta. Och sen Excel så klart. (Som för övrigt har en färdig bröllopsbudget-mall om ni inte redan har hittat den).
    Jag är visserligen Mac-motståndare men Excel är ett superprogram. Har hela min bröllopsplanering i ett Exceldokument, från budget till gästlista till översikt på tilltänkta lokaler :P Men mallen hade jag inte sett/tänkt på!
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-08-10 22:46:09 följande:

    Finns det någon brud här som inte tänker gå all in på DIY? Älskar att pyssla och kommer göra typ vita pompoms men i övrigt kommer vi nog köpa/beställa färdigt, typ inte klippa/klistra inbjudningar osv... Någon mer?


    tessguss skrev 2014-08-11 08:52:32 följande:
    Jag kommer bara göra inbjudningarna och bordsplaceringskorten själv. Övrigt kommer att köpas färdigt. Vi har bestämt att ha bröllopet på en konferensgård som sköter allt, så vi slipper tänka på mat, dukning, städning, diskning och servering. Florist för göra blommor. Är det många andra pyntgrejer som man lätt glömmer? 

    Något jag också har börjat fundera på är aktiviteter under själva festen. Finns det klassiska bröllopsgrejer som man kan underhålla gästerna med? Tipsa gärna! (Vi funderar på engångskameror vid borden, det är egentligen det enda än så länge.)
    Samma här: alla kort, bordsplacerng etc. kommer jag göra själv, men mat och sådant köper vi in färdigt. Jag och mamma kommer eventuellt göra blommor till borden själva, men buketter köper vi från florist. Mamma har dessutom fått för sig att hon ska göra tårtan, men vi får väl se hur det blir med den saken ;)

  • cecbj195
    filibustern skrev 2014-08-06 16:04:00 följande:

    när vi ändå är inne på frisyrer. har pratat med gubben lite kort om frisyrer. och kalla mig velig, men ajg vill ju han också ska tycka jag är fin, men han sa som det var och sa att han tyckte sånna där bröllopsuppsättningar är så fula.. alla.. och när ja fråga om vad han skulle gilla, fick jag till svar - "kan du inte bara ha utsläppt?" ja men hurdå utsläppt? vill inte ha lockigt och gulligt.. faktiskt.. *suck* sen hittade jag ju något asfränt som ajg kanske skulle vilja ha: 

    det är hjorthorn om ni undrar. :) men min gubbe tänkte inte på hornen, utan på hur ful frisyrerna var.. *suck* ärligt talat.. det vette fan om jag kan vara vacker i hans ögon på bröllopsdagen. :( 


    Jag frågade min fästman igårkväll om han hade några önskemål om hur jag skulle se ut på bröllopsdagen. Jag la fram det som att jag vill att jag ska vara det vackraste han någonsin sett på bröllopsdagen och att han absolut inte får tänka "varför valde hon den frisyren!?"

    Svaret jag fick var: "Tjaa... nått uppsatt, smink och vit klänning blir väl bra?"
    Hahaha, det är hopplöst! Men ska nog lirka ur honom lite preferenser Flört 
  • cecbj195
    filibustern skrev 2014-08-11 12:18:21 följande:
    ja men du fick du ur han det! om min karl fick bestämma skulle jag inte ens få ha maskara på mig. :P haan tycker inte alls jag är fin i ens det. 
    Hahaha, ja då har du det kanske lite värre än mig. Fick ur honom liiite till efter det, och har ju dryga året på mig att bearbeta honom ;)
    Nightrod skrev 2014-08-11 12:06:34 följande:

    Vårat bröllop skall stunda 6 augusti, om bara kyrkan går med på ett bröllop på en torsdag.

    termat är numera halvvalt, blir halvt steampunk stuk på brud och brudgum vilket härleder oss till att gästerna skall vara vita, svart eller vit/svart klädda.

    Skall se vad jag kan stjäla (alltså få) från jobbet. Tänte försöka fåtag på svänghjul och kuggar och kolvar till diverse ändamål.Svänghjul i stäl som tårtfat vore ju nice.


    Var tvungen att googla steampunk (dålig koll), kan nog bli ett häftigt tema! :)
  • cecbj195
    Cadillacan skrev 2014-08-11 22:57:17 följande:

    Hoppar in och säger HEJ!

    Vi ska gifta oss 150815! Förhoppningsvis vill säga!
    Ska ringa kyrkan nu i veckan och boka!
    Planen ser ut så här: Kyrka, middag i församlingshemmet och sen fest här hemma på gården! Ca 50 gäster med 50tals tema! Raggare som vi är:)
    Budget har vi inte riktigt koll på ca 40-50 000 borde räcka... 


    Välkommen hit, vi gifter oss helgen efter er (22 augusti) :)

    Åh, 50-talstema kan verkligen bli hur snyggt som helst! Hade inte passat mig för fem öre, men jag tycker det kan vara riktigt snyggt! :)
    filibustern skrev 2014-08-11 20:29:02 följande:

    SUCK!! 
    fick en period av tvivel över min klänning, som jag brukar få någon gång då och då (kan jag få gällande det mesta i mitt liv hehe) men det brukar botas med att ta på mig klänningen.... 

    DEN ÄR JU FÖR STOR HELT PLÖTSLIGT!!! måste sy in typ 5-6 cm runt bysten! men det förklaras ju med att jag tränat som fan senaste året och gått ner typ.. 5-6 kg, samt tonat till min redan lilla lilla kropp. sen har jag ju inga boobs att fylla ut med haha! :P jag älskar klänningen, förutom bystdelen.. den har alltid varit lite konstig, men har som viftat bort det.. men nu funderar jag på att söka en ny klänning... 

    känns bara som ett steg bakåt.. är nog lite bekymrad över frisyrdelen (som ni vet) och nu ska man försöka hitta en klänning som sitter bra och allt... 

    ville väl bara gnälla lite.. 


    Åh nej! Vad tråkigt! Inte tråkigt att gå ner och bli vältränad, men tråkigt att klänningen inte passar :P Lite rädd för detta själv, håller på att gå ner i vikt och ska köpa klänning sen. Men tänk om jag går upp igen? Eller fortsätter neråt? Usch så jobbigt detta...
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-08-12 22:22:46 följande:

    Åh jag är så kluven... Börjar bli dags att boka lokal! Den vi vill ha finns i Göteborg, vår fd hemstad och är fullbokad hela sommaren så iaf blir fet höst/vinterbröllop. Men vågar ci boka redan? :/ sen är lokalen rätt dyr, 15000:- och då ingår varken porslin eller mat... Sen undrar jag: vad ska era män ha för kläder? Och bestman? Sambon ska ha blå kostym från Oscar Jacobsson eller Tiger och vi vill gärna att bestman har samma...


    Vi har bokat vår lokal. Var och tittade på två lokaler i försomras och bokade den ena för ett par veckor sedan. Handpenningen ska in snart - läskigt! Varför känner ni att ni inte vågar boka lokalen? Däremot håller jag med om att den är rätt dyr. Vårt andra alternativ var ett mindre slott som skulle ha 12 000 kr (dock inklusive porslin och servering, exklusive mat) och det tyckte vi var för mycket pengar.

    Kostym... Jag frågade min fästman häromdagen om han hade funderat på vad han vill ha på sig. Hans svar: "Ett par sköna kalsonger?" Hahaha ;) Men nej, vi har inte alls funderat på detta, men vi kommer nog inte kräva att marshalken har en likadan. Brudföljet betalar sina egna kläder och då kan vi inte kräva något om vad de har på sig.
  • cecbj195

    Tänkte jag skulle göra en liten uppdatering om hur det går för oss. För att "inte börja planera förrän september" så har vi ändå kommit en bit ;)

    - Save the date-korten blev klara igår. Har till och med skrivit på namn på kuverten, men vågade inte skriva adresser eftersom jag vet flera som letar nya lägenheter.

    - Har nästan helt bestämt hur inbjudningskorten ska se ut. Var på Panduro i torsdags och hittade material som blir perfekt! Har inte köpt hem allt material än, men hade inte tänkt göra korten än heller.

    - Ska till festlokalen på lördag och titta igen. När vi var där var det dukat till företagslunch med buffé, så det var lite svårt att föreställa sig hur det ser ut när det är findukat. På lördag ska de ha bröllop av samma storlek och samma typ av dukning som vi så det ska bli jättekul att se! :)

    - Har kontaktat fotograf och preliminärbokat henne. Ska maila henne i dagarna och slutboka :)

    - Har bokat en "inför"-träff med de två toastmastrarna, tärnan och marshalken. Vi har valt två personer från varsin vänkrets, så toastmadamen och tärnan har aldrig träffat marshalken och toastmastern. Förhoppningsvis flyter samarbetet dem emellan lite lättare om de faktiskt har lärt känna varandra lite :)

    - Har gjort en tidsplanering över när saker och ting behöver vara gjorda.

    Än så länge känns det som att vi har kontroll på det hela! :)

  • cecbj195

    Fick precis ett samtal som fick allt att vändas upp och ner. Kyrkan där vi ska vigas (och för bakgrundens skull: där jag är döpt, konfirmerad och jobbat i, samt alltid sagt att jag skulle vigas i. Församlingens numera förre komminister som jag jobbade tillsammans med skulle viga oss.) ringde och sa att de fått besked om att kyrkan ska helrenoveras från 1 april till siste september 2015. All verksamhet, därmed också vår vigsel, ställs in.

    Höll ihop bra när jag pratade med församlingsvärden, som var jättegullig och förstående, men när jag ringde fästmannen kom tårarna... Skitfånigt, jag vet, men jag blev så himla besviken! De sa när jag bokade att kyrkan skulle renoveras någon gång under 2015, men eftersom det är en så populär bröllopskyrka trodde jag nog inte att de skulle göra det under sommaren...

    Så, alternativen är följande:

    1. Välja ett annat datum, antingen senast i mars eller tidigast i oktober. Det kommer dock i så fall bli en helg och sedan raka vägen tillbaka till jobbet eftersom min semester ligger i augusti. I mars händer dessutom väldigt mycket annat, med jobb och så, så oktober är nog det som ligger närmast.

    2. Ha vigseln i församlingshemmet alternativt utomhus. Utomhus vet jag dock inte om jag vågar eftersom det lika gärna kan regna den dagen. Församlingshemmet skulle kunna funka, men känns inte så mysigt... Kyrkan kändes som ett så självklart val!

    3. Försöka hitta en annan kyrka att vigas i, men behålla prästen. Återigen, "min" kyrka kändes som ett så självklart val...

    4. Skita i sommaren 2015 och gifta oss sommaren 2016. Vilket jag vet min fästman är emot.

    Vad hade ni gjort? Hade verkligen ställt in mig på 22 augusti i den kyrkan... Skit också!

    Förlåt för långt inlägg, behövde bolla lite...

  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-08-14 11:54:41 följande:

    Jag hade bokat en annan kyrka med samma präst. Kyrkan är ju bara en liten detalj i fet stora hela


    Fast det är ingen liten detalj för mig. Datumet är en mindre detalj än kyrkan. Den här kyrkan har verkligen varit ett andra hem för mig under mina tonårsår. Det har församlingshemmet också varit, men det känns inte som samma sak att gifta sig där. Det absolut viktigaste är ju givetvis att jag gifter mig med min fästman (försöker intala mig detta för att hålla inne min inre bridezilla) men kyrkan och prästen kommer definitivt som tvåa i prioritetsordningen.

    Däremot är datumet bra rent logistiskt, eftersom jag kommer ha gott om tid inför bröllopsdagen att fixa och förbereda, samt 1,5 veckas semester efter (som min sambo också har) att åka på en minisemester eller bara ta igen oss tillsammans.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!