vi fick lite hjälp från vår lokal att räkna ut alkoholmängd (vi ska köpa in allt själva)
Såhär var deras rekommendationer
- Brudskål/fördrink 1 flaska/4 personer
- Förrrätt 1 flaska/4 personer
- Varmrätt 1 flaska/2,5 person
- Dessertvin, 1 flaska/5 pers
- Avec 1 flaska/20 pers
Vi har följande uppskattade kostnader på ovan (enligt deras förslag som passar vår meny):
- Brudskål 120 kr per flaska
- Dryck förrätt: 80 kr per flaska
- Dryck varmrrätt 120 kr per flaska
- Dessertvin 65 kr per flaska
- Avec 250 kr (i snitt. Blanda punch, konjak, whiskey)
Vi rundade av uppåt och räknade med följande:
- Brudskål/fördrink 1 flaska/3 personer
- Förrrätt 1 flaska/3 personer
- Varmrätt 1 flaska/2 person
- Dessertvin, 1 flaska/5 pers (plus 3 extra flaskor)
- Avec 1 flaskor totalt
Då får vi en uppskattad alkoholkostnad på ungefär 160 kr per person. vi är ca 75 personer.
Sen tillkommer kostnaden för alkohol efter middagen, Där gjorde vi en överslagsräkning och la på 100 kr, kan hända att det är för lite. Men det går generellt åt mest öl, följt av vin och sen sprit.
Vi kommer köpa det mesta via systembolaget. Främst för att vi vill kunna lämna tillbaka det som blir över. Vår totala alkoholkostnad med det ovan inräknat är runt 20 000 kr. Ska vi ner till tyskland måste vi ändå hyra/låna bil, betala bensin och dessutom lägga tiden på det. Så vet inte om det är värt det. Kanske om man som du säger vill ha champagne istället för mousserande som fördrink och det mot förmodan är billigare. I sverige har vi dock progressiv alkoholskatt baserat på alkoholhalt så generellt är saker med högre alkoholhalt billigare utomlands eftersom de inte har samma skattetryck.
hoppas detta hjälpte lite.