• Karla

    Finnar då jag slutar med p-piller

    Nu behöver jag hjälp och råd!!! Jag har läst att många får problem med finnar då man slutat med p-piller. Jag har försökt sluta två gånger men alltid fått problem och återgått till piller. Jag klarar inte av att ha stora bölder i ansiktet!!! Jag äter Restovar. Tanken är inte att bli med barn när jag slutar. Jag är bara trött på att pilla i mig en massa hormoner, få obefintlig sexlust (vad är då meningen med preventivmedel om man ändå aldrig vill ha sex??!) och huvudvärk... Skyddet får vi fixa på annat sätt.

    Vad kan man göra? Finns läkemedel och går det över, i så fall hur lång tid tar det???
    Mvh Karla

  • Svar på tråden Finnar då jag slutar med p-piller
  • Kräftan

    Jag rekommenderar www.acnespecialisten.com som vanligt. Använder själv deras glykolsyra med gott resultat. Det finns även läkemedel/tabletter mot finnar. Se tidigare tråd i ämnet el. ta kontakt med en hudspecialist.

  • monalisa

    Det finns, som tur är, bra mediciner. Jag går själv på tyngsta artilleriet, Roaccutan, och är slät som en persika, bara hoppas att det håller i sig efter att jag slutar.
    Men det finns mildare mediciner som Abotticin, tetralysal, tetracyklin och salvor och lösningar typ Dalacin och Differin. Om jag inte missminner mig måste man ha provat något annat än Roaccutan under ett år utan bestående resultat innan man får Roaccutan utskrivet.

    Kort sagt, uppsök hudläkare det finns hjälp!

    //Monalisa

  • Cute Lilla My

    Jag hade hellre bytt till ette annat preventivmedel, eller annat märke p-piller om jag var dig. Speciellt eftersom du får minskad sex lust, och vad är då vitsen?
    Har haft precis samma problem som dig med minskad sex lust av p-piller och finnar när jag slutade. Inte speciellt kul. Här med din gynekolog om han/hon kan rekommendera ngt annat till dig. Har själv gått över till p-ring och har bara positiva saker att säga om det. Inte minst för att det är mindre hormoner jag får i mig och för att min sexlust har kommit tillbaka.

    Lycka till med att hitta ett annat preventivmedel!

  • Maica

    Vet inte hur länge du slutat tidigare eller om du hade acne innan du började med piller. Min erfarenhet är att eventuella reaktioner kroppen haft vid avslutat pillerätande har försvunnit ganska snart. Ge kroppen ett par cykler att återhämta sig på.

  • monalisa

    Det finns ju förstås ett p-piller, Diane, som är kombinerat p-piller och acnemedel. En vän till mig tar det och är nöjd. Men vill man inte ta hormoner så vill man inte, jag var i precis samma sits. Efter att ha gått på hormoner sedan 15-års åldern började jag undra hur jag _egentligen_ funkar....

  • Karla

    Jag har för mig att jag höll upp i ca ett år som längst och märkte ingen förbättring under den tiden. Fick dessutom väldigt oregelbunden mens (bara 2-3 gånger på hela året).

  • Katarina

    Jag hade dålig hy ännu tre år efter att jag slutat med p-piller och har det inte slutat vid det laget så tänkte jag att det förmodligen inte går över bara sådär lätt.

    Nu äter jag Tetralysal med bra resultat och hoppas bara att resultatet är bestående.

    Precis som Karla m.fl. vill jag inte äta hormoner hur länge som helst. I och för sig vill jag inte äta antibiotika länge heller, men testar det nu ändå en kort period för att se om det hjälper. Har provat all världens ansiktsbehandlingar och krämer, vissa är bättre än andra, men inget går att jämföra med när jag åt p-piller eller nu när jag äter Tetralysal.

  • safety

    Jag förstod av ditt inlägg at din anledning att sluta med piller inte var att det var dags för barn, men för alla andra som vill bli gravida kan det ju vara bra att veta att flera av acnemedlen är kraftigt fosterskadande och att man ABSOLUT INTE får äta dem om man är eller planerar att bli gravid.

    Glöm inte att berätta för läkaren om ni planerar barn innan han skriver ut medel!

  • En glad prick

    JAG HAR ETT TOPPENTIPS!!!!!!!
    Jag har varit i exakt samma situation som du - har försökt sluta med p-piller en massa gånger, men det bara exploderar i ansiktet. Jag har liksom många som skrivit ovan, ätit antibiotika, och visst hjälper det mot acne, men antibiotika är KASST för slemhinnorna (=vanligt m svamp mm), och man vill ju inte äta det för länge.

    MEN! Desperat som jag var så gick jag till en homeopat i somras. Jag trodde kanske inte så mkt på det, men jag tänkte att det kunde vara värt att testa det i alla fall. Och vet du vad? Min hy är jättefin nu! Och den har vairt det i snart ett halvår nu! Det känns helt fantastiskt!!!

    Skriv din mailadress om du vill få namn på min homeopat. Det funkade som sagt för mig i alla fall, och tro mig - jag har testat det mesta!

    Hälsningar från en glad prick.

  • snara

    Hej på dej glada pricken!
    Har åxå problem med finnar sedan jag slutat med mina p-piller. Har heller inte haft mens senaste halvåret...
    Jag tyckte det där om homeopaten lät intressant! jag vill gärna ha namnet på homeopaten.
    Tack på förhand
    snara_84@hotmail.com

  • Honey Bunny

    Hej! vill inte låta bitter, men jag har haft finnar i 5 år nu efter p-piller slutandet! Jag känner mig lurad av läkarvetenskapen när det gäller dessa hormonpiller. Om jag någon gång får en dotter tänker jag rekommendera henne att aldrig äta hormoner!!! Har aldrig velat äta mer kemikalier för att bli av med finnarna utan vill att min kropp skall kunna reglera det själv! Vilket den bör kunna när man är 30!
    Nu är jag gravid och min hy börjar bli fin igen! Jag hoppas det håller i sig även efter förlossningen.
    Lycka till i alla fall!

  • MarieCaroline

    Hej glada pricken!
    Jag har problem med finnar sedan jag slutat med mina p-piller.
    Jag tyckte det där om homeopaten lät intressant och jag vill gärna ha namnet på homeopaten.
    Min mailadress är carolinenyberg@hotmail.com
    Tack på förhand

  • Galenpanna

    Fick massvis med finnar - acne-attack, när jag slutade med p-piller, övervägde att börja igen pga acnen men vågade vänta ut och nu är jag normal igen, dvs lika fin hy som då jag gick på p-piller. Så mitt råd är att vänta, omställningen i kroppen när hormonerna spm du tillfört går ur, ja det blir en liten chock men det reder sig - jag lovar!!!

    Kram
    Galenpanna

  • Gift Snoffsan

    Till er som vill sluta med p-piller men är oroliga för att få finnar vill jag säga sluta ändå! Jag har inte haft problem innan jag började med dem för 13 år sedan och nu när jag slutat så har jag inte märkt någon förändring alls. Hyn är precis lika fin som vanligt! Mår dessutom toppen för övrigt med! Humöret är på topp och jag är MYCKET mer lugn och harmonisk! Det känns som om någon lyft bort den mörka påse jag haft över huvudet så länge! Lycka till!

Svar på tråden Finnar då jag slutar med p-piller