• miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    Är det någon som haft eller har gallsten?

    Hej
    Är det någon som har eller haft gallsten alt problem med gallan?
    Jag har drabbats och undrar om någon har tips på vad man kan äta?
    Framförallt vad man inte ska äta (har hört att man ska undvika fet mat, äpple, päron, paprika), finns det mer man ska undvika?
    Vill aldrig mer uppleva den smärtan!!!!!

  • Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?
  • depecha

    Hej och hå..
    Idag fick man kallelse till läkaren där jag ska opereras.. På måndag redan = / *rädd*
    Nån som vet hur lång tid det tar sen innan man får operationstid?

  • Pallas Athena

    Det vet jag du kan kolla på en hemsida.. kommer inte ihåg vilken nu, men jag återkommer om jag hittar den! Oftast kortare tid än du fått vänta på den här tiden!

  • depecha

    jaha, jag trodde man fick tiden nån dag efter bara?

    hur mår du nu efter operationen?

  • Pallas Athena

    Också väljer du i rullisten för alternativ: Behandling och i listen under gallstensoperation. Sedan kan du kolla hur lång tid det ska ta..

    Nu mår jag prima! Har testat äta banan och lite grönsaker, och det går jättebra! Även lite fetare mat går ner utan anfall!

  • depecha

    va skönt att kunna äta igen!
    Åhh, vad jag önskar att jag hade mitt avklarat med.

  • Pallas Athena

    Ja, det är skönt!
    Däremot har jag haft diarre varje dag sedan operationen! Det är inte så roligt.. Jag frågade läkaren på operationsdagen om det skulle bli så, men hon sa att det inte skulle det. Nåja, hon ska ringa mig på onsdag och prata om operationen mm, så jag får väl fråga henne då..

  • depecha

    Nu ska jag terra sig med

  • depecha

    Oj, så fel det blidde..

    nu ska jag terra dig med en massa frågor om operationen.
    När kom du in på morgonen? När började dom operera? Hur llänge var du sövd? Hur lång tid tog själva operationen?
    Fick man ha nån med sig under sövningen och uppvaket?

    Usch, jag e så orolig!

  • Pallas Athena

    Så här var det! Var livrädd under det sista dygnet innan op. Grät i bilen på väg dit och i väntrummet. Skulle vara där 7.50 och fick då byta om till landstingets vackra kläder. Läkaren och narkossköterskan kom och pratade med mig och ställde frågor, och sedan fick jag lägga mig på en brits. Kanyl sattes i armen, och jag rullades till operation. Dit fick maken ej följa med. Men när de märkte hur skärrad jag var sövde de mig direkt, innan de började förbereda mig inför operationen. Fick syrgas, och strax efter det minns jag ej mer. Vaknade upp på samma ställe som jag var på när jag väntade på operationen på morgonen, och där fick maken vänta tills jag vaknade.. Vilket jag gjorde ca klockan halv elva. Operationen hade tagit knappt en timme enligt protokollet (som låg vid min säng tills jag gick hem. Fick komma upp och sitta efter bara någon timme. (Kändes som om det var jättetidigt, men det var riktigt skönt ändå!) Men blev lite yr, så jag la mig igen. En timme senare provade jag igen och mådde då bra. Fick då gå och byta till egna kläder och gå ut i fikarummet. Jag fick smörgås och dricka, men kände inte riktigt för att äta. Strax efter kom förklaringen: Jag spydde. Fick lägga mig i sängen, men mådde helt okej direkt efter att jag spytt. Jag klev upp strax efter och gick och åt. Sedan provade jag att kissa, för det var villkoren för att man skulle få åka hem: att man mådde bra, hade ätit något och hade kissat! MEn jag lyckades inte kissa förrän mååånga timmar senare, klockan sex. Hade jag kissat tidigare hade jag fått åka tidigare. Men så var det!
    Fråga du på!

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?