Jag försöker räkna ut hur mycket vi kommer att behöva till open bar. Vinet är inkluderat i matpriset och gästerna kan dricka hur mycket de vill under maten. Det kommer att vara stående förrättsbuffé, 2 pastarätter, 1 kötträtt, stående ostbuffé, citronsorbet, tårta. Under den tiden serveras det vin, alchoholfri dryck, avec och kaffe. Vi beräknas vara klara med maten och tårtan vid kl. 23.30. Stället är öppet till 02.00 (dvs det handlar om 2,5h)
Våra gäster är främst unga (30år) och vi är 80 gäster.
Till open bar tänkte jag lite så här: I snitt dricker man 3st 5cl drinkar. I så fall behövs det 14L sprit. Vissa kommer förmodigen att fortsätta att dricka vin. Hur ska man dela upp spriten? Det ska ju egentligen finnas så att alla ska kunna dricka 3 drinkar av det dom vill ha, så egentligen behöver man ju köpa MER.
Efter maten dricker italienare gärna en grappa eller limoncello el. liknande. Förutom det dricker dom inte så mycket i allmänhet.
Spriten uppdelat typ så här... (vad tycker ni??)
5 L vodka
4 L gin
2 L whiskey
2 L jägers
2 L limoncello,
2 L grappa
2 L Varnelli (lakris sprit ifrån min killes stad som de gillar att dricka)
10 flaskor vin ( = ca 60 glas)
100 Öl
Är detta för mycket, för lite? Fattar noll!