• AlwaysAndForever2012

    Hur många öl/cider bör man räkna per person??

    Hej, vi ska ha bar och funderar på hur mycket vi bör köpa in egentligen. Det är ju enhel del pengar att lägga ut, även om vi får lämna tillbaka det som är kvar. Ogillar att ligga ute med massa pengar i onödan och för den delen hitta pengarna till det hehe.
    Så jag börjar räkna på nu hur mycket jag egentligen kan behöva köpa till ca 40 drickande personer? Jag tror hälften av dom trycker lite mindre än den andra hälften så att säga hehe.. Tips tack

  • Svar på tråden Hur många öl/cider bör man räkna per person??
  • TheD
    SnartJohnsfru skrev 2011-12-11 20:16:09 följande:
    Tror du att bara en till maten räcker???

    Vi ska ha överdrivet mycket av allt. Vill inte att nåt tar slut.
    Vi sparar ju det som blir kvar :)
    VA? Nej det har jag inte sagt.
  • helsingebrud
    TheD skrev 2011-12-11 20:51:16 följande:
    VA? Nej det har jag inte sagt.
    tror hon menade alwaysandforevers inlägg !
  • SnartJohnsfru

    läs isf för att reagera!!!!

    Hur som helst.
    Vi köper överdrivet mycket så får vi se vad som går åt helt enkelt :)

  • AlwaysAndForever2012
    SnartJohnsfru skrev 2011-12-11 20:16:09 följande:
    Tror du att bara en till maten räcker???

    Vi ska ha överdrivet mycket av allt. Vill inte att nåt tar slut.
    Vi sparar ju det som blir kvar :)
    Nja, det kanske är sant Kanske behövs 2 :) Svårt när man tänker sig allt. De ska ju trots allt på några få timmar orka äta mat, fika, tårta, godis, och dricka. Dricka i sig känner man ju sig rätt mätt på vad jag minns hehe.. Men vilket som så är det bra de dricker mer till matne..då slappnar de av mer hehe
  • Evelinas

    Vi beräknar 5 glas per person under middagen, men svårt att veta vad folk kommer vilja ha. Nån kan ju vilja ha 2 glas rött, en öl och en cider liksom. Sen vet vi inte riktigt hur många som vill ha alkoholfria alternativ.

    Vi garderar oss lite och har tänkt oss till middagen:
    5 boxar rött
    5 boxar vitt
    70 burkar öl
    40 burkar cider
    12 flaskor alkoholfritt vitt vin
    8 flaskor alkoholfri cider
    40 flaskor alkoholfri öl
    40 flaskor läsk (främst tänkt till barnen)

    Till baren tänkte vi ha ungefär lika:
    5 boxar rött
    5 boxar vitt
    75 burkar öl
    55 burkar cider
    12 flaskor alkoholfritt vitt vin
    12 flaskor alkoholfri cider
    60 flaskor alkoholfria öl
    60 flaskor läsk

  • Evelinas

    Kanske skulle skriva att vi är 40 vuxna och 10 barn Glad

  • helsingebrud

    evelinas
    tror ni har köpt på tok för mycket alkoholfritt vin
    brukar inte alls gå mycket av det alkoholfria vinet eller den alkoholfria ölen
    ofta väljer folk att dricka loka eller lättöl istället
    (lättöl mycket billigare än alkoholfri öl)

  • Evelinas
    helsingebrud skrev 2011-12-11 22:08:59 följande:
    evelinas
    tror ni har köpt på tok för mycket alkoholfritt vin
    brukar inte alls gå mycket av det alkoholfria vinet eller den alkoholfria ölen
    ofta väljer folk att dricka loka eller lättöl istället
    (lättöl mycket billigare än alkoholfri öl)
    Ja, men vi ska köpa det alkoholfria vinet och den alkoholfria cidern från systemet så det kan man lämna tillbaka, tror också det blir mycket över men hellre det. Ölen är lättöl Glad ska köpa bakcar från coop eller ica och blir det över går det alltid åt hemma Solig
  • TheD
    helsingebrud skrev 2011-12-11 20:53:48 följande:
    tror hon menade alwaysandforevers inlägg !
    Inget inlägg jag såg... är lättare om man citerar om man ska svara någon.
  • pulmonate

    Jag försöker räkna ut hur mycket vi kommer att behöva till open bar. Vinet är inkluderat i matpriset och gästerna kan dricka hur mycket de vill under maten. Det kommer att vara stående förrättsbuffé, 2 pastarätter, 1 kötträtt, stående ostbuffé, citronsorbet, tårta. Under den tiden serveras det vin, alchoholfri dryck, avec och kaffe. Vi beräknas vara klara med maten och tårtan vid kl. 23.30. Stället är öppet till 02.00 (dvs det handlar om 2,5h)
    Våra gäster är främst unga (30år) och vi är 80 gäster. 
    Till open bar tänkte jag lite så här:  I snitt dricker man 3st 5cl drinkar. I så fall behövs det 14L sprit. Vissa kommer förmodigen att fortsätta att dricka vin. Hur ska man dela upp spriten? Det ska ju egentligen finnas så att alla ska kunna dricka 3 drinkar av det dom vill ha, så egentligen behöver man ju köpa MER.
    Efter maten dricker italienare gärna en grappa eller limoncello el. liknande. Förutom det dricker dom inte så mycket i allmänhet.
    Spriten uppdelat typ så här... (vad tycker ni??)
    5 L vodka
    4 L gin
    2 L whiskey
    2 L jägers
    2 L limoncello,
    2 L grappa
    2 L Varnelli (lakris sprit ifrån min killes stad som de gillar att dricka) 

    10 flaskor vin ( = ca 60 glas)
    100 Öl 

    Är detta för mycket, för lite? Fattar noll!  


  • helsingebrud

    jag tror det kommer gå mindre starksprit och mer öl

Svar på tråden Hur många öl/cider bör man räkna per person??