Mode & Skönhet

Så fixar vi budgetbröllopet

Efter 19 år tillsammans ska Viktoria, 35, och Pontus, 34, gifta sig. De satsar på ett budgetbröllop och räknar med att hela kalaset kommer gå på 15 000 kronor. - Det ska bli jättekul att få en riktigt trevlig fest, säger Viktoria. Om budgeten var större skulle hon köpa en lyxigare klänning och leja ut städningen efteråt. (Kolla in Viktorias bästa budgettips i faktarutan och bilderna i bildspelet.)

Så Fixar Vi Budgetbröllopet

Efter 19 år tillsammans ska Viktoria, 35, och Pontus, 34, gifta sig. De satsar på ett budgetbröllop och räknar med att hela kalaset kommer gå på 15 000 kronor.
– Det ska bli jättekul att få en riktigt trevlig fest, säger Viktoria.
Om budgeten var större skulle hon köpa en lyxigare klänning och leja ut städningen efteråt.
(Kolla in Viktorias bästa budgettips i faktarutan och bilderna i bildspelet.)

När det gäller kläder köper paret nytt, men lågbudget.
– Min klänning kostade 800 kronor på E-bay, berättar Viktoria. Pontus köper en kostym när de har erbjudande i butikerna inför studenten,vi räknar med 1000 till 1500 kronor.

Parets döttrar på 7 och 9 år har fått varsin klänning av sin farmor, kostnad 600 kronor styck. Ringarna köptes på auktion för runt tusenlappen. Auktioner är ett av Viktorias många budgettips. Och hittar man inga ringar på nätauktion kan man samla ihop gammalt guld i släkten och lämna som betalning i butik.

Vad har du mer för budgettips?
– Ta hjälp av släkt och vänner med matlagning, säger Viktoria. Vi ska ha buffé och svägerskorna lagar den mesta maten. Det kan också finnas andra bra kontakter i släkten. Man kan få hjälp med frisyr, manikyr, sång och musik. Andra saker som man kan låna är vattenkannor, skålar och ljusstakar.

Pysslar
Viktoria är pysslig och fixar mycket av dekorationerna på egen hand (kolla i bildspelet ovan). Bland annat har hon gjort viplar av gamla tapetbitar. En fint kakfat med våningar har hon fixat av udda koppar och fat.
– Vi kommer att ha papperstallrikar eftersom det inte finns ordentligt kök i lokalen. Istället viker vi servetterna fint, berättar Viktoria.

Sov hemma
När det gäller bröllopsnatten har Viktoria ett bra budgettips.
– Sov hemma och bädda lite extra fint. Det kan vara svårt att njuta av ett hotellrum om festen inte slutar förrän långt in på natten.
Och festen är något som Viktoria ser fram emot.
– Det ska bli jättekul att få en riktigt trevlig fest!

Slutligen, om du fick 100.000 kronor till bröllopet, vad skulle du förändra?
– Vi skulle ha bröllopet i en finare lokal och med servering och städning. Min familj skulle slippa städa ur lokalen dagen efter, säger Viktoria. Dessutom skulle jag gått till en butik och provat ut en klänning utan att titta så noga på priset. Vi skulle hyrt in en bra fotograf och bjudit fler gäster.

Snacka buget och ekonomi med andra i FORUMET!

Powered by Labrador CMS