Ska du på bröllop? Glöm inte att göra det här.
Ska du på bröllop? Glöm inte att göra det här. - Foto: Pexels

Bröllop? Här är färgerna du inte får ha på dig

Bröllopskoordinatorn Emma Sahlgren avslöjar vilka kläder som man ska undvika på bröllop. Läs mer här!


Det är inte första gången som bröllopskoordinatorn Emma Sahlgren delar med sig av sina goda råd. För Bröllopstorget har hon nämligen berättat hur man skapar det perfekta höstbröllopet. 

MISSA INTE: Så väljer du förlovningsring till din partner – guldsmedens tips 

"Först skulle jag välja en färgskala som..."

Sahlgren berättade då att man exempelvis kan leka med färgskalan på bröllopet för att förstärka höst-känslan.

– Först skulle jag välja en färgskala som andas höst; roströd, mjukt orange eller mörkgrön till exempel. Bordsdukningen kan man pynta med mycket levande ljus, löv, minipumpor och andra höstiga blomsterarrangemang, sa hon till Bröllopstorget och fortsatte:

– Sen kan man välja ett tema för all tryckmaterial som går i höstens tecken, för att knyta an till färgskala och blomsterarrangemang och som sätter ton redan från att save the date-korten gått ut!

LÄS MER: Detaljerna du inte får missa på ditt höstbröllop

Ett bröllop med höstkänsla. Foto: Pexels

Misstagen du ska undvika på bröllop

Som gäst är det betydligt mindre att tänka på. Enligt bröllopskoordinatorn Emma Sahlgren finns det dock en del "vett och etikett" att hålla koll på.

Man ska exempelvis undvika vissa färger på sina kläder. 

– Till exempel är det viktigt att följa klädkoden som brudparet har valt, och aldrig bära vitt, rött eller svart, säger Sahlgren till Bröllopstorget.

Utöver klädkoden finns det andra regler som man måste följa som gäst. 

– Ska du hålla tal är det viktigt att anmäla det i tid till toastparet. Spontana tal brukar dessvärre inte uppskattas just under bröllop när det ofta är ett tajt schema som ska följas under middagen. 

Hon menar att brudparet har lagt ner mycket tid och pengar på tillställningen, vilket innebär att man som gäst också har ett ansvar att bidra med positiv stämning.

– Det är ni gäster som gör festen! Ta några extra steg på dansgolvet och sprid glädje och kärlek så blir kvällen lika magisk som brudparet sett framför sig!

LÄS MER:

Vad betyder äktenskapstycke? Vi reder ut

Så sparar du pengar på ditt bröllop

Så väljer du förlovningsring till din partner – guldsmedens tips

/
stats