Tipsen: Så kommer du undan billigare när du köper förlovningsring
Tipsen: Så kommer du undan billigare när du köper förlovningsring - Foto: Unsplash

Så köper du förlovningsring billigt – detaljerna att tänka på

Att välja förlovningsring till din parter är ett stort, och ibland svårt beslut. Men framförallt kan det kosta en hacka. Bröllopstorget har pratat med guldsmeden Sam Huss Bailey som ger sina bästa tips på hur man kan hålla ner kostnaderna när man köper en ring till sin älskade.


Att välja förlovningsring är ett stort och känslomässigt beslut – det är trots allt en symbol för kärlek och engagemang. Men samtidigt kan det vara en av de större ekonomiska investeringarna många gör. Lyckligtvis finns det flera smarta sätt att köpa den perfekta ringen, utan att behöva tömma plånboken.

Bröllopstorget har pratat med den 19-åriga guldsmeden Sam Huss Bailey, som nyligen representerade Sverige i sin yrkesgren i Yrkes-VM. Han delar med sig av sina bästa tips på hur man kommer undan billigare när man väljer en ring, samt de detaljerna han anser är onödigast att lägga pengar på. 

Så köper du en förlovningsring utan att spränga budgeten

Sam Huss Bailey menar att med hjälp av några enkla knep kan man komma undan flera tusen kronor billigare när man köper förlovningsringen. Och en av dessa är att lägga en extra tanke på stenen. 

– Ja, några enkla tips för att hålla nere kostnaden är att välja en mindre karat på stenen. Att välja en enklare design utan många detaljer kan också spara pengar. Du kan även överväga alternativa ädelstenar istället för diamanter.

Han fortsätter: 

– Att återanvända det guld man har hemma drar ner priset markant. Såklart kan man återanvända stenar också beroende på skicket.

Onödiga detaljerna 

Men att skippa vissa, för somliga ganska onödiga, detaljer kan också hålla kostnaderna nere. Och Sam Huss Bailey menar att man med fördel kan skippa den stora stenen. 

– Om du vill spara pengar, kan du överväga att skippa den stora stenen som är en del av den amerikanska stilen. Den stora stenen har blivit populär genom kraftig marknadsföring, men den är ofta inte nödvändig. En mindre, välvald sten eller en annan ädelsten kan vara både vacker och mer prisvärd. Det är ofta stilen och personligheten hos ringen som räknas mest, inte storleken på stenen.

Det trendar mest 

Precis som mycket annat finns det nya, och återkommande trender. De mest framträdande trenderna han identifierat de senaste åren är att de blir mer och mer personliga: 

– På senare år har förlovnings- och vigselringar blivit mer personliga och unika. Par designar egna ringar och kombinerar olika metaller som roséguld och platina eller väljer annorlunda former och stenar. Färgade ädelstenar som safirer och smaragder blir också allt mer populära.

– För män har vigselringarna utvecklats från enkla band till mer detaljerade designer med textur, graveringar eller små stenar, vilket ger en mer personlig touch.

Missa inte: 

Så väljer du förlovningsring till din partner – guldsmedens tips

Det ska du aldrig göra med din förlovningsring – enligt guldsmeden

/
stats